Cum se vede Manhattan-ul din Brooklyn

De fiecare dată când ajung în New York, atenția mea (și probabil a majorității turiștilor) e direcționată către activități desfășurate în Manhattan, și mai puțin în celelalte cartiere mari ale New York-ului (Brooklyn, Queens, The Bronx și Staten Island). Mare parte din atracțiile turistice super populare, restaurante, baruri, magazine etc. sunt în Manhattan. Dar asta nu înseamnă că celelalte locuri nu merită vizitate, sau nu sunt interesante.

Manhattan Bridge

În timpul ultimei vizite la NYC, am decis că Brooklyn-ul merită explorat puțin mai mult, așa că am ales să ajung acolo și să pozez strada pe care o tot găsesc pe net atunci când caut chestii de făcut în NYC (e vorba de Washington Street din Brooklyn, unde toți merg să pozeze Manhattan Bridge). 😀

Am mers pe jos până acolo (e foarte mult, nu vă recomand dacă nu sunteți mega fani plimbat) și am ales ruta Manhattan Bridge pentru că nu apucasem să îl văd de aproape în excursile trecute. Ar mai fi fost varianta Brooklyn Bridge, însă pe acela îl văzusem de vreo 3 ori deja.

*Despre Brooklyn Bridge am povestit aici.

Manhattan Bridge are aproximativ 2 km în lungime și e varianta pentru care de multe ori optează cei care locuiesc acolo, e mai puțin aglomerat decât Brooklyn Bridge, plus că oferă niște priveliști de vis cu zgârie norii Manhattan-ului. Față de Brooklyn Bridge, care e o structură cu multă piatră și mai old school style, Manhattan Bridge are o structură metalică mai modernă și cu un look mai industrial. Îmi plac amândouă la fel de mult, dar cred că priveliștea e puțin mai spectaculoasă de pe Manhattan Bridge. 🙂

Pe lângă minuntele priveliști ale Manhattan-ului, de pe Manhattan Bridge vezi, printre altele, și Chinatown, Brooklyn Bridge, și Brooklyn Bridge Park.

china town

Chinatown

Intrarea pe Manhattan Bridge

Intrarea pe Manhattan Bridge

china town de pe pod

Parte din Chinatown văzut de pe Manhattan Bridge

china town manhattan bridge

china town view

one world trade center

china town

grafitti manhattan bridge

nyc alb negru

usa manhattan

grafitti neighborhood

pod manhattan

Manhattan Bridge – vedere spre Brooklyn Bridge

manhattan skyline

manhattan nyc usa

brooklyn bridge

iarna in nyc

DUMBO – Brooklyn

Unul din motivele principale pentru care mi-am dorit să ajung în Brooklyn este strada asta. Este în zona DUMBO din Brooklyn, și se numește Washington Street. O mulțime de fotografi vin aici să pozeze Manhattan Bridge încadrat frumos de clădirile din poze.

De aici se ajunge foarte ușor la Brooklyn Bridge Park, pe care îl puteți vedea mai jos în poze. E cel care are faleza unde te poți plimba și admira Manhattan-ul de pe cealaltă parte a East River-ului.

Dacă sunteți fani cafenele și restaurante drăguțe, așa cum sunt eu, vă las aici 3 sugestii dacă sunteți prin Brooklyn și vreți să luați o pauză de la vizitat. 🙂

Ca de obicei, pozele vorbesc de la sine, așa că vă las să vă delectați cu priveliști de vis ale Manhattan-ului. Dacă doriți direcții mai precise către locurile descrise în articol, îmi puteți scrie. 🙂 Sau dacă aveți și alte sugestii în legătură cu ce e fain de vizitat în NYC, să nu ezitați să le lăsați în comentarii, abia aștept să le văd.

* Pozele sunt făcute cu un telefon LG V20.

** Pentru mai multe povești de peste ocean mă puteți urmări pe Instagram, sau Facebook. 🙂

Afternoon vibes.. #sauvageny

A post shared by Sauvage (@sauvage_nyc) on

Well hello locals! #snowday

A post shared by Five Leaves NY (@fiveleavesny) on

{let the diet begin} #mamannyc #healthyeating #2017

A post shared by maman (@_mamannyc_) on

dumbo washington street

DUMBO – Eashington Street

new york city usa

brooklyn nyc

brooklyn bridge vazut de pe manhattan bridge

brooklyn bridge state park

Zgârie norii din Manhattan și Brooklyn Bridge

februarie nyc

manhattan skyline

welcome to brooklyn

Welcome to Brooklyn!

selfie alina albin

brooklyn bridge park

Brooklyn Bridge Park

brooklyn bridge usa

Sub Brooklyn Bridge

panoramic nyc

Ambele poduri – stânga Brooklyn Bridge, dreapta Manhattan Bridge

manhattan bridge

poduri nyc

manhattan bridge alb negru

brooklyn bridge state park

nyc skyline

selfie dumbo brooklyn

manhattan bridge dumbo

Washington Street – Brooklyn

vedere din brooklyn

dumbo brooklyn usa

the big apple

manhattan bridge

brooklyn bridge park sua

 

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Doru

  4 martie

  in primul rand pot spune ca apreciez deschiderea ta pentru noi orizonturi, nu doar pentru ca sunt un Brooklynite, inca traiesc o senzatie de fascinatie pentru acest oras.
  Manhattan are ceva magic pentru mine, simt un fel de transformare cand trec apa si ajung acolo dar nu as locui acolo , Brooklyn are un taste si o culoare aparte.
  PS. sunt aici de 5+ ani, citesc cu placere si curiozitate blogul tau.

  • alina

   5 martie

   Total de acord cu tine, Doru. Brooklyn are intr-adevar ceva aparte. Abia astept sa mai ajung acolo sa explorez Brooklyn-ul mai mult. 🙂

   P.S Multumesc ca ma citesti! 🙂

 2. Pentru un „nevenit” în America, totul e… breathtaking. E pur și simplu fascinant NYC. Mulțumesc și lui nenea Goagle, pentru al său Google Earth și mai ales Street View, că mai „vizitez” și eu, deocamdată virtual, locurile care m-au fermecat prin filme. Dar și blogul tău e grozav. Expune niște fotografii superbe și texte super interesante. Ce să zic? Mulțumesc și… may the Force be with you! 🙂

  • alina

   16 martie

   Ha, ha, mersi mult! 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!