READING

Primul show văzut pe Broadway – Cirque du So...

Primul show văzut pe Broadway – Cirque du Soleil Paramour

Acum 6 ani, când am fost pentru prima dată în Las Vegas, John a propus să mergem să vedem un spectacol marca Cirque du Soleil. Timpul însă a fost limitat și ocupat cu altele, așa că nu am ajuns să îi vedem. De atunci și de când cu vizitele la New York mi-am tot dorit să văd un show de-al lor, sau un show pe Broadway în general. Și ultima vizită în The Big Apple fost plină și, dacă nu aș fi rămas blocată din cauza zăpezii, nu aș mai fi ajuns nici de data să văd unul.

Bilete

Când ninge și e frig în New York, unul din lucrurile pe care trebuie să le încerci e vizionarea unuia dintre zecile de showuri de pe Broadway. Și o să vă dau și un pont legat de bilete. Bilete online în avans găsiți pe o mulțime de website-uri precum Broadway.com, Ticketmaster.com etc. Prețurile acolo sunt însă destul de piperate, dar ai avantajul de a le lua în avans. Dacă nu vă deranjează să riscați să luați bilete în ziua show-ului și să stați la o mini coadă, eu vă pot recomanda un loc de unde să le luați cu 50% reducere. Locul se numește TKTS și are mai multe ghișee chiar sub faimoasele scări roșii din Times Square. Din câte știu eu TKTS este numai în Times Square și încă la un punct în Brooklyn. Cum funcționeză? Biletele la discount se pun în vânzare cu câteva ore înainte de show. Dacă vrei să prinzi un show la 2-3 după-amiaza trebuie să fii la 10 dimineața la coadă. Dacă vrei să prinzi un show de seară, 7-8 PM, trebuie să te pui la coadă în jur de ora 3 PM. Ați prins ideea. Noi am avut noroc și nu a fost coadă deloc când am fost noi, în jur de ora 5 PM pentru un show la ora 7 PM.

Ca să vă faceți o idee, am plătit 75$ pentru un bilet la front orchestra, foarte aproape de scenă. Pe net același bilet era 140$ – 150$.

TKTS

Cirque du Soleil – Paramour

Revenind însă la spectacol, eu am văzut Cirque du Soleil – Paramour (sunt multe show-uri diferite sub marca Cirque du Soleil), un show dinamic, un musical combinat cu o mulțime de elemente de acrobație, o poveste de dragoste foarte simpatică, și un strop de old school style Hollywood glam. Mi-a plăcut foarte mult și am rămas extrem de impresionată de acrobațiile actorilor prezenți pe scenă. Cred că mai toate spectacolele de sub umbrela Cirque du Soleil sunt o dovadă a puterii trupului uman și a limitelor împinse la maxim. Nu o dată mi-a venit să închid ochii de frică să nu pice vreunul de sforile de care atârnau.

Toate show-urile marca Cirque du Soleil sunt extrem de energice, colorate, o mulțime de lucruri se întmplă pe scenă în același timp: actori care „zboară” deasupra ta, sau aleargă foarte aproape de tine, muzică, acrobații etc. Show-ul durează aproximativ 2 ore în care efectiv nu te poți plictsi pentru că ești în priză de la început și până în ultimul minut.

Atât în timpul, cât și după show, m-am tot gândit oare cum e viața actorilor zi de zi, între repetiții, ore la sala de antrenament, pregătirea de dinainte de spectacol cu machiaj și toate cele. Oare câte ore de repetiții sunt în spatele acestor spectacole în care în orice secundă ceva poate să meargă prost…Cum trebuie să apară mereu pe scenă zâmbind și plini de energie, indiferent cu ce probleme poate se confruntă în viața de zi cu zi. Și asta m-a făcut să apreciez și mai mult show-ul pe care l-am vizionat.

Mă bucur mult că am reușit să îi vad de data aceasta, și probabil voi merge din nou la spectacole de genul cu prima ocazie pe care o mai prind.

E evident că vă recomand din suflet să nu ratați ocazia de a vedea un show pe Broadway dacă o aveți. Fie că e Cirque du Soleil, sau altceva. E un alt mod de a descoperi cultura americană, unul diferit care sunt convinsă că o să vă placa. 🙂

paramour

scena broadway

cirque du soleil paramour nyc

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!