READING

7 sfaturi de care să ții cont atunci când alegi ro...

7 sfaturi de care să ții cont atunci când alegi rochia de mireasă

Nu încerc să par expertă, dar după experiența mea din ultimul an cred că pot să ofer câteva sfaturi pe care le-am învățat și eu căutând rochia de mireasă ideală. Nu e ușor să alegi obiectul vestimentar cel mai fotografiat și admirat din toată viața (probabil), așa că va exista presiune indiferent cât de relaxată ești. Dacă nu presiune, măcar emoții.

Sper ca sfaturile (sau mai bine zis ideile) de mai jos să vă ajute măcar puțin. 🙂

Să le luăm pe rând…

  1. Decide formalitatea nuntii

E important să stabiliți de la început cât de formală e nunta și ce stil sau ce temă vreți să abordați. O rochie de prințesă, bătută în pietre, și plină de dantelă nu se potrivește unui stil relaxat sau unei nunți outdoor, de exemplu. Gândiți-vă din timp ce stil de nuntă veți avea și care e gradul de formalitate pe care îl vreți la eveniment.

Eu mi-am dorit ca nunta noastră să aibă un stil relaxat, shabby chic cu un hint de rustic. 🙂

       2. Nu lua cu tine 12 persoane

Oricât de urât și egoist poate suna asta, uneori prea multe păreri mai mult te încurcă. Ia cu tine doar cele mai apropiate persoane/prietene/rude. Cu cât sunt mai mulți oameni în jurul tău, cu atât e mai greu să te decizi. Am văzut multe grupuri de domnișoare la încercat rochii, extrem de gălăgioase și obositoare, iar mireasele din grupurile astea păreau extrem de extenuate.

Din păcate, eu nu am avut parte de compania mamei și a prietenelor cele mai bune, dar nici singură nu a fost extrem de deprimant. Ba chiar la 2 magazine am avut cu mine 2 colege de la lucru, deci nu a fost o experiență foarte singuratică.

Indiferent de câte persoane vin cu voi și ce zice fiecare, e SUPER important să alegeți exact ce vreți voi și ce vă place vouă, ca mirese, mai mult. E rochia de mireasă și voi o purtați în ziua aia, nu altcineva. Trebuie să vă simțiți confortabil și frumoase în ea. 🙂

       3. Nu exclude nici un stil!

Nu pleca la drum cu ideea că nu vrei să încerci un anumit stil de rochie. Eu așa am făcut și mi-am dat seama rapid că nu așa se face. M-am dezmeticit la timp și am fost super deschisă la încercat chiar și cele mai ciudate stiluri. Am pornit în căutarea rochiei cu ideea că nu vreau stil sirenă sau prințesă și că A-shaped dresses îmi stau mie cel mai bine. Cred că nu are rost să vă spun că stilurile astea 2 mi-au stat cel mai bine până la urmă. 🙂

Rochia pe care am ales-o e COMPLET diferită de cea pe care o aveam eu în minte pentru ziua cea mare. Și mă bucur tare! 🙂

4. Nu lua prima rochie

Poate pare tentat să cumperi prima rochie care îți iese în cale pentru că e lungă, albă, frumoasă, și te simți ca o prințesă în ea. Dar nu fă asta! Caută și încearcă mai multe stiluri și keep an open mind. Asta nu înseamnă nici să mergi în 40 de magazine și să încerci 400 de rochii până la extenuare. Eu nu prea cred în „simt că rochia asta e THE ONE” și nici nu mi-au dat lacrimile la îmbrăcarea rochiei pe care am ales-o. Am fost foarte fericită și entuziasmată, dar cred și acum că dacă nu era rochia asta, ar fi fost alta, poate la fel de drăguță.

5. Realitatea nu seamănă mereu cu ceea ce vezi pe Internet

Asta a fost probabil și prima lecție pe care am învățat-o. Înainte să încep căutările prin magazine, am căutat mult pe Internet. Pentru că sunt într-o țară nouă, nu aveam nici cea mai mică idee ce designeri sunt, pe unde se învârt prețurile și cum arată rochiile. Așa că am căutat modele și prețuri pe Internet până mi-am făcut o idee. M-am entuziasmat repede când am văzut câte rochii sunt la prețuri acceptabile și m-am interesat să văd unde le găsesc. M-am programat la magazinele cu pricina și mare mi-a fost dezamăgirea să văd că în realitate calitatea era complet diferită de ce am văzut eu în poze.

selfie mireasa

rochie mireasa america

voal floral

rochie princess

6. Stabilește un buget

Așa am făcut și eu, însă din păcate nu am reușit să stau în limita impusă de mine pentru că mereu calitatea lăsa de dorit. Nu am sărit cu foarte mult peste limita impusă, dar a fost o rochie mai scumpă decât mi-aș fi dorit să găsesc. Oricum, fiecare știe exact cât se poate întinde și în ce sume se poate încadra.

rochie pronovias

rochie mireasa alegeri

pronovias

7. Vizitează târgurile de profil și începe căutările din timp!

Există și în SUA târguri de nuntă, însă puțin diferite față de cele din România: sunt mai mici ca dimensiune și eu personal nu am văzut nici o firmă cu rochii de mireasă care să participe la un astfel de târg. Deși în SUA nu sunt neapărat o opțiune atunci când îți cauți rochia de vis, în România e ocazia perfectă să vezi live, să atingi și să încerci (în același loc și în aceeași zi) o mulțime de rochii și astfel să îți faci o idee despre ceea ce dorești să cumperi. În plus, la târg ai uneori ocazia să achiziționezi rochia cu o reducere ceea ce ajută mult.

Sper ca sfaturile și ideile mele să vă ajute măcar puțin atunci când sunteți în căutarei rochiei de vis. Bafta multă, viitoare miresici! 🙂

Rochia mea câștigătoare:

voal pronovias mireasa

mireasa voal

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. Excelenta alegere. Foarte frumoasa rochita aleasa!

  2. Casa Anke

    20 octombrie

    Toate rochitele mi se par foarte frumoase insa rochita aleasa iti pune foarte bine corpul in evidenta. Asa trebuie sa arate o mireasa 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!