Ce facem noi în timpul liber

Mă întreba cineva acum ceva timp ce facem noi în timpul liber. Nu avem mult la dispoziție, însă încercăm pe cât posibil să îl fructificăm, suntem mereu ocupați, și sunt puține zilele în care lenevim.

V-am tot povestit, sau mai bine zis m-am tot plâns, de faptul că avem extrem de puține zile libere pe an (concediu de odihnă). Eu am 10 și John are 11. Pe lângă acest concediu de odihnă, mai avem 6 zile dedicate diferitelor sărbători și cam atât. Deci un total de 16 zile pe an de odihnă și sărbătorit ce e de sărbătorit.

Mă bucură totuși faptul că eu și John avem același orar de lucru (de luni până vineri de la 8-5) și ne putem planifica timpul liber împreună fără niciun fel de probleme. Avem după-amiezile și weekend-urile disponibile să ne relaxăm și să le petrecem cum ne dorim.

Și eu și John suntem persoane cu MULTE hobby-uri, așa că nu ne plictisim niciodată. Dimpotrivă, avem atâtea idei și proiecte în minte că nu cred că vom avea vreodată timp să ne plictisim. Pe mine mă pasionează fotografia, arts & crafts, scrisul pe blog, asta ca să enumăr doar câteva din ele, iar pe John îl veți găsi mereu fie meșterind ceva cu lemn, curățându-și mașina, exersând la chitară, sau jucându-se pe Xbox.

Când timpul îmi permite, Lynda.com și Creativelive.com sunt locurile unde mă duc să învăț lucruri noi, iar pentru citit încerc să îmi rezerv măcar câteva minute în fiecare seară.

În Florida, de exemplu, mergeam extrem de mult cu bicicleta (și câte 40 de km) și jucam mult tenis. Plaja era locul nostru preferat și mergeam mult de tot pe jos. În Michigan, de când avem amândoi joburi full-time, lucrurile stau puțin altfel: după ce ajungem de la lucru gătim (când eu, când John, când împreună), eu scriu pe blog sau fac treabă prin casă, în timp ce John se joacă pe Xbox, sau ne uităm la un film sau serial pe Netflix. Nu avem cablu, deci TV-ul îl folosim strict pentru Netflix. Apropo, dacă aveți idei de seriale noi, le primim cu drag. Momentan urărim Arrow și ne place. Aș vrea să mă laud că facem sport după lucru, dar aș minți momentan. Sper ca sportul și mișcarea sa ne reintre în rutină cât de curând.

De când ne-am făcut prieteni și cunoștințe aici în Michigan, lucrurile au devenit puțin mai interesante și începem încet încet să ne creăm și niște cercuri sociale din care să nu facem parte numai noi doi. 😛 Nu mă înțelegeți greșit, serios că ne place să fim împreună, dar eu zic ca e benefic și important într-o căsnicie (sau relație) ca cei implicați să aibă activități și ieșiri și cu alți oameni. Eu mi-am făcut câteva amice cu care ies în weekend la diferite deschideri de magazine, la cafea, la brunch, sau pur și simplu la povești. Anul trecut am participat și la două workshop-uri girly cu teme de arts & crafts. Pe de cealaltă parte, John participă în weekend-uri la diferite întâlniri ale pasionaților de mașini și cai putere, meșterește ceva prin garaj, sau își spală mașina.

Amândoi suntem gurmanzi și ne place mereu să explorăm tot ce ține de partea culinară a orașului în care locuim, așa că un alt lucru pe care îl facem când nu avem chef să gătim este să ieșim în oraș să luăm masa.

Când vremea e frumoasă, de cele mai multe ori ne urcăm în mașină și plecăm undeva, chiar și numai pentru o zi. Suntem amandoi fani ai condusului și al mersului cu mașina. John nu e înnebunit după călătorii așa cum sunt eu, însă știe că pe mine asta mă face foarte fericită, așa că și lui au început să îi placă și nu zice niciodată nu unei excursii. Pe unde ne plimbăm? Prin Michigan de cele mai multe ori pentru că nu avem timp să mergem mai departe de atât…Anul acesta nordul Californiei și Oregon sunt în plan, să sperăm că vom reuși să ajungem acolo.

De când ne-am mutat la casă orice urmă de timp liber a dispărut și nu avem nici o secundă să ne plictisim, avem proiecte de renovări, îmbunătățiri, și decorat să ne ajungă ani buni de acum încolo. Nu ne plângem însă, pentru că ne place. 🙂

Cam cu treburile astea ne ocupăm noi timpul liber pe care îl avem. Nu ne plictisim niciodată și, deși uneori simt că am nevoie de o pauză, știu că nu aș putea sta locului mai mult de două zile. 🙂

Voi cu ce vă ocupați în timpul liber?

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Delia

  25 ianuarie

  Pentru Oregon anul asta, iti recomand 21 August. Pentru ca o sa fie eclipsa de soare – total din unele state, inclusiv Oregon. Banda de totalitate e un pic la sud de Portland.

  • alina

   25 ianuarie

   Woa, ce tare! Mersi de tip! Ideea e ca avand asa putine zile de concediu, s-ar putea sa trebuiasca sa o legam de ceva sarbatoare nationala (4th of July, Labor Day etc.) sa ne extindem cocnediul. Sa vedem cum ne organizam. 🙂

 2. Andrei

  26 ianuarie

  Ca serial ti-as recomanda cu mare caldura „House of Cards”, chiar daca pare exagerat la inceput. Descrie foarte bine ceea ce este pe acolo.

  Super blogul. Sper sa continui.

  • alina

   27 ianuarie

   Suntem la zi cu House of Cards, asteptam sezonul nou. 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!