READING

Cel mai faimos pod din New York City – Brook...

Cel mai faimos pod din New York City – Brooklyn Bridge

Unele obiective turistice din New York nu au nevoie de nici un fel de introducere pentru că mai toată lumea știe de ele și le-au văzut în cel puțin o poză. Brooklyn Bridge este unul din aceste obiective turistice pe care atunci când îl vezi îl asociezi imediat cu metropola americană.

O construcție de piatră combinată cu metal, o fuziune perfectă între vechi și modern, la fel cum de altfel e toată arhitectura și stilul orașului.

Brooklyn Bridge se află în partea de sud a Manhattanului și leagă două dintre cele 5 cartiere faimoase ale New York-ului: Manhattan-ul și Brooklyn-ul. A fost inaugurat în 1883 și are o lungime de aproape 2km. E traversat și vizitat de minim 130.000 de oameni zilnic, iar eu îl recomand pentru priveliștea de vis pe care o oferă.

brooklyn bridge

harta brooklyn bridge

vara brooklyn bridge

Pe Brooklyn Bridge te poți plimba, poți merge cu bicicleta (ceea ce nu recomand pentru că e mereu extrem de aglomerat), însă podul e deschis și traficului auto, evident. Mașinile trec pe dedesubt, iar pietonii pe deasupra. Traficul, atât auto, cât și cel pietonal, este mereu la capacitate maximă. Plimbarea pe pod nu e cel mai relaxant lucru pe care îl poți face în NYC, dar priveliștea oferită face să merite să te avânți în marea de turiști dornici să facă un selfie cu zgârie-norii în fundal. 🙂

Brooklyn Bridge oferă mai multe priveliști de vis: pe o parte se află Manhattan Bridge, pe alta Brooklyn-ul, în depărtare se vede Statuia Libertății, iar restul este reprezentat de clădirile impunătoare din sudul Manhattan-ului, printre care noua și faimoasa clădire One World Trade Center, unul din zgârie-norii construiți pe locul fostelor Turnuri Gemene.

turisti brooklyn bridge

Brooklyn Bridge, ca de altfel cam orice colț al NYC-ului, e plin de turiști din TOATE colțurile lumii. Chiar și în pozele pe care le am eu în articol puteți observa diversitatea atât de fascinantă și carcteristică orașelor turistice mari, și Statelor Unite în special.

selfie brooklyn bridge

turisti NYC

plimbare brooklyn bridge

turisti brooklyn bridge

brooklyn bridge

trafic brooklyn bridge

vedere manhattan

manhattan alb negru

empire state building

zgarie nori

trafic brooklyn bridge

visit NYC

vedere brooklyn bridge

manhattan bridge

cu bicicleta pe brooklyn bridge

new york alb negru

aglomeratie brooklyn bridge

Nu se percepe taxă pentru vizitarea podului, face parte din acele locuri de care te poți bucura gratis (asemeni Librăriei Publice din NYC) într-un oraș cu atâtea posibilități turistice. Există diferite tururi organizate la care puteți participa contra cost, însă eu vă recomand să îl explorați la pas, dându-vă timp să cercetați fiecare colțișor în propriul ritm.

E mereu aglomerat și agitat, însă eu vă recomand să nu îl ratați când sunteți prin zonă. Face parte din acele MUST DO când ești în The Big Apple.

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Silviu

  8 martie

  Buna ziua, pozele sunt foarte frumoase…mi-a venit in minte un singur lucru dupa ce le-am vazut si anume cum au fost realizate cele de deasupra traficului, practic din mijlocul podului.

  • alina

   8 martie

   Este o pasarela pentru pietoni care la jumatate se largeste putin si are privelistea aia, deasupra traficului. 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!