Planuri, idei, obiective, visuri

Nu știu cum sunteți voi și cât de în serios luați setarea de obiective (fie că sunt la început de an, sau nu), însă pentru mine sunt importante. Eu funcționez cu o grămadă de agende, liste și planuri și da, sunt boring, mereu planific, mereu am câte o listă cu ceva de făcut și de terminat. Pentru mine însă asta funcționează. Îi admir pe cei care go with the flow și se lasă duși de val fără vreo țintă anume, însă pentru mine chestia asta nu funcționează. La fiecare final de an aș rămâne cu …flow-ul și cam atât. 🙂

Pe mine mă țin motivată obiectivele, listele, statisticile, și rezultatele. Așa că asta fac la fiecare început de an: setez niște direcții. Și nu, nu e tragedie dacă nu toate îmi reușesc. Încerc însă să creez câteva obiective principale realiste, pe care mai apoi le împart în obiective și pași mai mici pentru a mă asigura că încet, încet voi ajunge la rezultatul pe care mi-l doresc. Și da, rămân deschisă la noi provocări și la noi direcții care apar pe parcurs. Ba chiar îmi place ca la sfârșit de an să mă uit în urmă și să văd unde am schimbat macazul și am luat-o în altă direcție și ce chestii frumoase am reușit să construiesc chiar dacă nu se numărau pe lista de la început de an.

Mai cred cu tărie că, cu cât experimentezi mai mult, cu atât mai bine și mai repede te descoperi și înveți ce îți place, ce nu, la ce ești bun, ce vrei să dezvolți, și cum ajungi să faci asta. De aceea, mereu pe lista mea de obiective sunt și chestii noi pe care nu le-am încercat/făcut. În 2016 am învățat cum să fac coronițe cu flori și cum să desenez și să fac tablouri decorative în cretă. Și așa am descoperit că mă atrage tipografia și designul grafic. Și am început să învăț mai multe în direcția asta.

În 2016 mi-am îndeplinit o bună parte din obiective: am organizat nunta noastră de vis, am explorat statul care ne-a devenit casă, am întâlnit oameni noi cu care am legat prietenii, am reușit să îi vizitez pe toți cei dragi din România, și pe final de an am cumpărat prima noastră casă. Am reușit să scriu puțin mai des pe blog, dar nu cât de des mi-aș fi dorit însă, am fost foarte activă la partea de cursuri online (Lynda.com și Creativelive rock!) și am avut alte mini-victorii de genul. Sunt și lucruri care nu mi-au reușit, evident. Sau nu neapărat că nu au reușit, din păcate nu le-am considerat eu suficient de importante încât să le duc la bun sfârșit. Aspectul pe care l-am cam lăsat cam cel mai în pom a fost cel legat de sănătate. Am fost cam leneșă, nu am făcut suficient sport și am probabil rezistența fizică a unei persoane de 70 de ani…Not even kidding. A fost însă un an foarte plin și foarte obositor din toate punctele de vedere. E timpul să redresez partea asta în anul care tocmai a început.

Și pentru 2017 am multe planuri, sau mai bine zis idei pe care abia aștept să le pun în practică. În același timp, vreau să văd cum și cu ce ne surprinde anul acesta.

La sfârșit vă las cu 3 lecții pe care le-am învățat în urma ultimului curs online pe care l-am vizionat:

 • A fi ocupat este o decizie;
 • Nu găsești timp pentru ceva, FACI timp pentru ceva;
 • Dacă nu facem ceva nu este pentru că nu avem timp, ci pentru că nu ne dorim suficient de tare să facem acel ceva.

 

Să aveți un 2017 minunat și plin cu sănătate! 🙂

fresh start

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Daniel

  5 ianuarie

  La multi ani, Alina. Ce mă bucur de evoluția ta! Te urmăresc încă de când erai la Timișoara și fără mari gânduri de mutat. :))

  • alina

   5 ianuarie

   La multi ani, Daniel! 😀 Sa stii ca si eu sunt inca surprinsa ca m-am mutat, nu aveam niciodata in plan sa fac asta. 🙂 Sper ca toate merg bine si pe unde esti tu! 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!