READING

Bronner’s – cel mai mare magazin din l...

Bronner’s – cel mai mare magazin din lume dedicat Craciunului

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat am reușit să vizităm pentru prima dată cel mai mare magazin din lume dedicat sărbătorii Crăciunului. Se află într-un orășel mic, Frankenmuth, din Michigan, la aproximativ 2 ore de noi, și se numește Bronner’s Christmas Wonderland. Și exact așa arată: ca un tărâm de poveste unde Crăciunul e tema principală. 🙂

Magazinul se află la numărul 25 pe strada Christmas Lane și și-a deschis porțile pentru prima dată în 1945. 🙂

bronner's christmas store

Cel mai mare magazin din lume dedicat Crăciunului

Bronners’s Christmas Wonderland e deschis tot anul, însă mie parcă nu îmi vine să cumpăr decorațiuni de Crăciun în mijlocul lui iulie, la 30 de grade. Sigur, ar fi o idee mai inteligentă să mergi acolo pe timp de vară pentru că a fost nebunia de pe lume când am fost noi. Sute, dacă nu chiar mii de oameni, au decis să iasă la cumpărături în aceeași zi ca noi.

Christmas Wonderland

Christmas Wonderland

christmas wonderland

Magazinul e imens și serios că găsești tot ce vrei și ce nu vrei pentru Crăciun. 30.000 de metri pătrați și peste 6000 de tipuri de decorațiuni, toate frumos organizate pe momente/categorii: globuri de nuntă, globuri pentru aniversare, pentru femei însărcinate, pentru primul Crăciun al copilului, pentru bunici, rude și prieteni, pentru prima casă etc. Am văzut și globuri cu teme și branduri foarte populare precum: Minions, Harley Davidson etc, sau echipe sportive populare în Michigan.

Pe lângă globuri și decorațiuni de pom, se găsesc și sute de decorațiuni pentru casă și pentru masa de Crăciun. Bineînțeles, toate cu tema Crăciunului.

O categorie care m-a surprins într-un mod foarte plăcut a fost cea a ornamentelor făcute în anumite țări din lume, printre care și România. Sincer nu mă așteptam deloc ca țara noastră să se numere printre ele, dar m-am bucurat foarte tare când am văzut că este. Printre țările care aveau expuse ornamente se mai numărau: Italia, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Rusia, dar și multe altele. Am cumpărat și noi 5 globuri Made in România, 3 pentru noi și 2 pe care să le facem cadou. 🙂

Un alt aspect care m-a surprins, tot în mod plăcut, a fost faptul că 80% din ornamentele de acolo sunt făcute în Statele Unite. De unde și prețurile destul de piperate ale tuturor decorațiunilor. Cele mai ieftine globuri pe care eu le-am văzut au fost chiar cele românești (deși erau printre cele mai frumoase de acolo) și costau de la 5$ în sus, iar cele mai scumpe ajungeau chiar și la 28$, mai ales cele pictate manual sau cu elemente Swarovski pe ele. Ceea ce e scump, având în vedere că la magazinele cu decorațiuni găsești seturi de 12 globuri la prețul de 5-7$, desigur Made in China.

Dacă tot am condus până acolo, am decis să facem și noi niște cumpărături și să adăugăm niște decorațiuni noi cu ocazia primului Crăciun petrecut la casa nouă.

Cele din poza de mai jos sunt câteva din globurile Made in România.

globuri made in romania

Globuri Made in Romania

glob made in romania craciun

glob craciun rosu romania

Pe cel din poza de mai jos l-am luat pentru că mi-a plăcut mult mesajul. La fel ca și cel roșu cu mesajul Love goes the distance.

glob familie

decorat

glob rosu

Și pentru că ne plac mult obiectele personalizate și care vorbesc despre povestea noastră, am cumpărat și 2 globuri cu tema „Primul Crăciun în casă nouă”, și unul pe care l-am personalizat cu hashtag-ul nunții noastre: #happilyeverAlbin.

Aștept cu nerăbdare să decorez noua casă și să ne bucurăm de primul Crăciun cu adevărat acasă, de când m-am mutat în America. 🙂

glob prima casa craciun

primul craciun casa noua

blog prima casa

blog casa noua

glob personalizat

glob craciun personalizat

happily ever albin

globuri de craciun

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!