READING

Workshop cu parfum de trandafiri

Workshop cu parfum de trandafiri

Până acum 5-6 ani florile nu reprezentau pentru mine nimic altceva decât buruieni cu miros frumos. Nu știam să denumesc mai mult de 5 flori: trandafiri, zambile, narcise, ghiocei și garoafe, îmi făcea plăcere să le primesc cu diferite ocazii, însă nu alegeam niciodată să le cumpăr din proprie inițiativă. Până să mă mut în America nu cred să fi avut grijă de mai mult de o zambilă și aia de obicei murea după maxim 3 zile pentru că uitam de ea. Acum câțiva ani, probabil și un cactus ar fi fost prea mult pentru abilitățile mele de grădinar.

Derulăm câțiva ani mai târziu și lucrurile se schimbă la 180 de grade. 🙂 Florile mă bucură, mă fac să zâmbesc, mă relaxează să am grijă de ele și momentan le-am ținut în viață pe aproape toate. Nu numai că mai nou îmi place tot ceea ce ține de ideea de grădinărit, dar mai nou îmi cumpăr flori foarte des și m-am apucat să și merg la workshop-uri cu teme florale.

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat am fost pentru prima dată la un workshop cu și despre flori. M-am dus acolo nu numai pentru flori și voie bună, ci și pentru a cunoaște alți oameni și pentru puțin networking. Plus că îmi face mereu plăcere să învăț câte ceva nou care să îmi pună creativitatea și îndemânarea la încercare.

Evenimentul a avut loc la unul din magazinele vintage din oraș, unde ne-am adunat un grup de 10 fete pentru a învăța cum să facem coronițe cu flori. Workshop-ul a fost organizat de o tipă tânără care deține o florărie și care se ocupă de flori la nunți și alte evenimente în vestul statului Michigan. Distracția a durat aproximativ 2 ore și jumătate, timp în care ne-am răsfățat cu mimosas, doughnuts și miresme florale care mai de care.

floral workshop

workshop flori

weekend cu fetele

Ce am învățat în tot acest timp? Cum să avem grijă de flori și cum să le păstrăm, cum să alegem florile potrivite pentru fiecare ocazie, cum să ne decidem ce stil, ce culori și câte culori să alegem, cum să planificăm și să combinăm elementele, și cum să realizăm corect o coroniță care să fie pe cât de frumoasă, pe atât de rezistentă. Kaci, căci ăsta e numele fetei care ne-a învățat, ne-a explicat cum să alegem întâi „verdeața”, apoi florile de „umplutură”, și mai apoi cele care vor fi punctul de atracție al coroniței (de exemplu trandafirii, în cazul meu). Less is more e valabil și atunci când lucrăm cu flori. 🙂

Eu am ales să fac o coroniță feminină, romantică, cu un aer shabby chic și puțin rustic. Am rămas suprinsă să văd că Kaci era acolo strict pentru cazurile în care ne împotmoleam. Ne-a lăsat să fim creative și să alegem florile în funcție de coronița pe care o aveam în minte și de stilul personal.

După acest workshop vreau să vă spun că am și mai mult respect pentru cei care se ocupă de aranjamente florale pentru că o amărâtă de coroniță mi-a luat cel puțin o oră și 15 minute. Sigur, e și prima pe care o fac eu însă și celor care se ocupă de asta zilnic le ia minim 45 de minute să realizeze una. Este o muncă extrem de migăloasă și trebuie mult exercițiu pentru a avea îndemânare.

Îmi place mult rezultatul și activitatea asta mi-a deschis pofta de a încerca și alte coronițe și alte stiluri. Până apuc să fac și altele, vă las poze cu prima mea capodoperă în materie de coronițe cu flori. Sper sa vă placă! 🙂

idei de weekend

buchet flori

coronita in lucru

creativitate cu flori

flori workshop

cufar cu flori

coronita

workshop

selfie

coroana cu flori nunta

coronita cu trandafiri

cafea si flori

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!