READING

Noul loc preferat din Michigan

Noul loc preferat din Michigan

După ce exact acum două săptămâni la o oră nord de Grand Rapids fulguia (da, fulguia în luna mai 😉 ), de aproximativ o săptămână avem temperaturi de vară. Se pare că anul acesta primăvara ne-a sărit, și am trecut direct la vară. Nu mă plâng, doar constatam cât e de bipolar acest stat. 🙂

Vă povesteam într-un articol trecut că stăm rău de tot la capitolul zile libere, și conceptul de concediu de o raritate pe aici. Așa că weekendurile sunt singurele noastre șanse să evadăm. Noroc că locuim într-un stat înconjurat de lacuri și avem și plaje și păduri, deci nu ne putem plânge că nu avem unde să mergem. Avem destule opțiuni, foarte aproape de noi. Mă rog, distanțele și conceptul de aproape sunt puțin diferite în SUA.

Am avut parte de o iarnă atât de lungă că efectiv tânjeam după câteva raze de soare, pomi înfrunziți și miros de primăvară. Și de îndată ce au sosit, nu am mai avut stare să stau în casă. M-a apucat dorul de ducă și mers (a se citi condus) pe unde văd cu ochii, și în fiecare weekend caut un alt parc, traseu sau loc de văzut.

John a fost plecat din oraș cu treabă tot weekendul așa că, home alone fiind, am decis să plec singură într-o plimbare și să explorez câteva din locurile pe care le am pe lista de vizitat în Michigan.

Azi vă povestesc despre unul din ele, Arcadia Point, sau noul meu loc preferat din Michigan.

Mă întreabă mulți americani care locuiesc în Michigan unde găsesc toate destinațiile astea. De majoritatea locurilor frumoase de vizitat în Michigan aflu de pe Instagram. Urmăresc acolo hashtag-ul #puremichigan și mă minunez de câte locuri frumoase sunt la câteva ore distanță de noi. Statul Michigan e faimos pentru frumusețea naturii și a faptului că multe locuri sunt încă foarte bine conservate și nu au fost exploatate de turiști. Sau cel puțin nu foarte mult. Iar nordul statului e absolut încântător. Eu am condus 2 ore și ceva spre nord, urmărind traseul lacului pe scenic highway M22, o autostradă care merge pe lângă lac, prin păduri și prin mijlocul naturii.

Michigan e statul care are deschidere la 4 din cele 5 Mari Lacuri, are peste 11.000 de lacuri în interiorul statului, 116 lighthouses și cel mai lung țărm de apă dulce din lume. Așa că pe oriunde conduci, ești mereu la doar câteva mile de o baltă.

Autostrada M22 e una extrem de liniștită, care te duce prin cele mai drăguțe și mai vechi orașe de pe coasta de vest a statului. Complet diferită de autăstrăzile cu 4-5 benzi din marile orașe, M22 trece exact prin mijlocul naturii, cu cireși înfloriți pe ambele părți ale drumului, cu dealuri pline de verdeață și priveliști de vis. Nu e prima dată când vă spun că Michigan seamănă bine de tot cu România, dar traseul acesta mi-a confirmat încă o dată cât de asemănătoare sunt cele două.

roadtrip

pe drum

m22

După vreo 2 ore și ceva de condus, am ajuns la unul din cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut până acum în Michigan. Am urcat scările și am admirat, preț de zeci de minute, cel mai fumos peisaj de primăvara asta: un lac mare cât un ocean, un soare care strălucea pe cer și o liniște incredibilă.

Deși am plecat de acasă cu planul de a veni doar până aici, frumusețea acestui loc m-a făcut să îmi doresc să văd mai mult. Așa că am urcat în mașină, și am plecat din nou la drum. Dar despre cealaltă destinație, într-un articol viitor. 🙂

scari Arcadia

pure michigan

Pure MI USA

vara in Michigan

Inspiration Point MI

Arcadia

autostrada michigan

lacul michigan

vedere michigan

vedere lacul michigan

soare in Michigan

lacul Michigan USA

lac michigan

lacul michigan

Arcadia MI

Arcadia Point Michigan

Michigan Arcadia

in natura

Arcadia Point Michigan USA

arcadia point

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. un lac mare cat un ocean. Si o culoare perfecta!
  Te inteleg ca ti-a ramas sufletul in locul asta unde abunda verdele + albastrul 🙂

 2. Carmen

  12 iunie

  Sunt entuziasmata de povestile tale .Si eu sunt inebunita sa vad si sa calatoresc in natura..M.au bucurat mult fotografiile si peisajele ..sunt nerabdatoare sa mai citesc si alte articole…Eu nu prea stiu de bloguri..este prima data cand intru pe un blog….

  • alina

   12 iunie

   Pai sper sa mai reveniti pe aici si sa va placa ceea ce gasiti. 🙂

 3. Adelina

  19 aprilie

  Locuiesc de aproape 12 ani in Michigan, dar probabil nu am vizitat atatea locuri frumoase cate ai vizitat tu ?
  Trebuie sa te citesc mai indeaproape :))
  Cand va mai creste bebele un pic, ne punem la calatorit prin statul acesta de care eu sunt satula, datorita iernilor lungi si interminabile 🙂

  • alina

   20 aprilie

   Daa, sunt o multime de locuri superbe pe aici. Eu am experimentat doar 2-3 ierni pe aici si nu mi se par chiar asa rele cum zic toti. Dar din cate am inteles, ultimele 2-3 au fost destul de mild. 🙂 Unde in Michigan locuiesti? 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!