READING

Prima excursie la Chicago, de una singură

Prima excursie la Chicago, de una singură

Acum două weekend-uri am fost plecată în prima mea excursie de una singură de când m-am mutat în America și am permis auto american. Ieșirea a fost la Chicago unde am avut și ultima programare în încercarea, destul de disperată, de a găsi o rochie de mireasă.

Având în vedere că eu adoooor orașul și aș merge acolo săptămânal, am decis să fac ieșirea asta mai lungă și să stau acolo tot weekend-ul, nu numai o zi. Știu cât de mult „iubește” John aglomerația și nebunia orașelor mari, așa că m-am gândit, ca o soție super cool ce sunt, să îl scutesc de un weekend de coșmar în jungla urbană care pe mine mă atrage și fascinează atât de mult. Am realizat că după un an și jumătate de locuit aici, ar trebui să fiu în stare să plec și singură pentru câteva zile, fără însoțitor. Nu vă imaginați că am plecat la nu știu ce mări și țări distanță, suntem la vreo 3 ore de Chicago sau, și mai simplu, 250 de km. Dar da, tot o consider o realizare. De fapt, cea mai mare realizare e că am reușit să găsesc mașina pe care am parcat-o în cea mai mare parcare subterană din downtown Chicago. :))

*Informație pentru cei care viziteaza

 • parcarea pe 8 ore (cât am stat eu), la Millennium Park Garage, costă $28
 • 8-12 ore costă $30

Am plecat de vineri și am stat până duminică seara. 2 zile jumate și peste 70.000 de pași într-unul din orașele mele preferate din Statele Unite. Cu ocazia asta m-am întâlnit cu oameni dragi, cu români stabiliți în zonă și am fost și la vânătoare de rochii. A fost un weekend de vis, cu soare din belșug și temperaturi perfecte pentru plimbat și stat afară.

Am bătut orașul, pe jos, în lung și în lat și am văzut și eu cum arată Chicago primăvara (absolut suuuuperb!).

Dacă tot am ajuns la Chicago, am testat și Tilt, noua chestie cool din Chicago. Tilt se află în John Hancock Tower și sunt practic niște geamuri care se lasă în afara clădrii la 30 de grade și care îți oferă o vedere interesantă a orașului, o experiență plină de adrenalină de altfel. Etajul 94, 305 m deasupra solului. Dacă ajungeți acolo, trebuie încercat, a fost o experiența unică și foarte interesantă.

* Info pentru turiști

 • intrarea în turn costă $20 (la coadă am stat cam 30 de minute în total) iar pentru Tilt se mai adaugă $7
 • dacă vreți să intrați de 2 ore în 48 de ore să vedeți și ziua și seara (și eu vă recomand din suflet asta), costă $24

tilt chicago america

Ador metropolele americane și nimic nu mă face mai fericită decât să savurez o cafea plimbându-mă pe străzile pestrițe, pline de turiști din toate colțurile lumii. Îmi face plăcere să admir arhitectura clădirilor și soarele care își face loc timid printre clădiri dimineața devreme. Îmi place să stau pe o bancă și să observ oamenii care trec pe lângă mine. Într-un mod ciudat, nebunia orașului și agitația de acolo mă liniștesc.

A fost prima oară când am vizitat orașul fără John și a trebuit să mă descurc singură cu parcat, orientat, gps-uri și alte coordonate cu care femeile au mereu probleme, după cum știm cu toții. 😀 Mi-am dat seama, pentru a o mia oară, că numai atunci când pui mâna să faci, înveți, așa că mi-am mai dezvoltat și niște abilități cu ocazia asta. Nu m-am pierdut deloc și mi-a luat exact 5 secunde să găsesc mașina în parcare. Așa că I gave myself a pat on the back și am promis că o să mai fac ieșiri de genul, acum că am devenit o doamnă foarte independentă.

M-am plimbat până la epuizare și am ajuns acasă duminică seara târziu, cu mașina întreagă, fără vreo amendă și fără să rănesc pe nimeni.

michigan

A fost lung, obositor, dar foarte frumos. Dar nu vă mai țin de vorbă, vă las niște poze cu peisajele de care eu m-am îndrăgostit. 🙂

Pe data viitoare…

vedere de pe lac

chicago illinois

navy pier

lac

taxi feribot

trafic chicago

the bean chicago

sport in chicago

Downtown chicago

parc chicago

pasarela pietoni

malul lacului

iarba verde

downtown chicago il

cladiri navy pier
chicago river

chicago noaptea

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. La cat mai multe excursii! Mie mi se pare tare fain sa merg sa vizitez din cand in cand singura diverse locuri. Asa pot sa ma opresc oricat de mult in exact spatiile care ma atrag cel mai mult, sau sa-mi fac toata planificarea in functie de ritmul meu

  • alina

   11 mai

   Multumesc frumos! Sa stii ca si mie mi-a placut mult de una singura si o sa mai repet cu siguranta experienta. 🙂

 2. o femeie

  1 iunie

  la cat mai multe excursii! Si sa ne impartasesti si noua – pozele sunt seducatoare. Probabil stii,d ar musai sa iti repet ca dincolo de apartul foto ai ochi pentru frumos si stii sa il promovezi.

  • alina

   1 iunie

   Multumesc frumos! Mai scriu si mai povestesc, promit! 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!