Plimbări de primăvară prin Michigan

America stă foarte prost la capitolul zile de concediu (povestim într-un articol viitor despre frustrarea asta) și singurele zile libere  pe care le avem până la nuntă sunt sâmbăta și duminica. Cum de curând a venit primăvara și pe la noi, mi-am propus ca weekend-urile să fie pentru ieșiri în natură. Sau vizitat un orășel nou. Sau plimbat. Orice, dar nu stat în casă pentru că simt că trebuie să îmi reîncarc doza de energie solară pe care am pierdut-o complet în iarna lungăăăă care tocmai s-a încheiat.

Deși deprimant rău pe timpul iernii, statul Michigan e extrem de ofertant, prinde viață și e superb din luna mai și până prin noiembrie. Așa că în weekendul acesta am ales să vizităm festivalul lalelelor din Holland, un orășel situat la aproximtiv 40 de km de Grand Rapids, pe malul lacului. Acolo se află și singura moară de vânt funcțională de pe teritoriul Statelor Unite (veche de peste 250 de ani) și care a fost adusă pe bucăți, pe barcă, din Olanda.

Preț de câteva ore ne-am plimbat prin grădinile pline cu lalele multicolore, ne-am bucurat de aer curat, de soare și de un orășel simpatic, cu un aer extrem de european. Am văzut cum se face făina, cum se împachetează și cum ulterior o distribuie la magazinele și brutăriile locale. Mi-a plăcut să descopăr încă un oraș frumos, mic și cochet din Michigan, complet diferit de metropolele americane cunoscute.

După-amiaza am petrecut-o pe o plajă din Grand Haven, un alt oraș foarte drag mie, asta până când vântul extrem de răcoros ne-a fugărit de pe plajă.

lacul michigan

grand haven

alina

Sigur priveliștea e mult mai frumoasă acum decât a fost acum câteva luni, în ianuarie.

michigan iarna

Mi-am făcut o lista lungă de locuri în care vreau să ajung vara asta, unele mai aproape, altele mai departe. Sper să ajung în cât mai multe și să vă arăt și vouă partea blândă, frumoasă și călduroasă a statului Michigan.

Până atunci vă las câteva poze cu primăvara, made in Michigan.

windmill island gardens

windmill gardens

verdeata

vedere de sus

tulip time festival

strazi cu flori

parc

orasel olandez

moara holland mi

moara de vant holland

camp de lalele

casute

flori primavara

holland mi

gradini michigan

galbenele

flori roz

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Maria

  10 mai

  Felicitari draga Alina ptr curajul de a lua aproape totul de la O ca sa-ti croiesti drumul intr-o lume noua.
  Cand citim articolele tale se simte ca ele contin cate o bucatie din sufletul tau frumos si gingas .
  Tu ai steaua ta norocoasa si un inger pazitor ca sa te ajute sa iti implinesti visele .
  SUCCES in continuare si divinitatea sa te ocroteasca mereu impreuna cu cei dragi !!

  • alina

   1 iunie

   Multumesc, asemenea va doresc! 😀

 2. Bine ai venit si succes in continuare!

 3. o femeie

  1 iunie

  succes in continuare! ma bucur ca stii sa apreciezi ce viata iti ofera.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!