Dor de căldură, soare și ocean

Mă așteptam să mă apuce la un moment dat dorul de cald, de aer sărat, de plaje întinse și de albastrul oceanului. Încă sunt de părere că nu aș putea trăi acolo pe o perioadă îndelungată pentru că umiditatea și căldura devin la un moment dat greu de suportat. Eu am avut însă noroc și am locuit acolo din octombrie până în mai, lunile perfecte pentru Florida, cât aerul e încă respirabil.

M-am bucurat că am revenit la 4 anotimpuri, până să văd că unul din cele 4 anotimpuri durează în Michigan 6 luni. E 4 mai și noi numai ce am scăpat recent de zăpadă și îngheț. E mai și mie mi se pare că e martie cel târziu. Probabil asta e răzbunarea pentru pozele exotice pe care le postam în iarna trecută…

Nu mă înțelegeți greșit, și în Michigan sunt o mulțime de locuri superbe și greu îl întreci la capitolul frumusețe naturală, dar păcat că frumusețea asta ține puțin. În comparație cu Michigan, Florida e mereu vie, verde, colorată, cu drumuri excelente (că nu au de la ce frig și zăpadă să crape), cu case ca din filme, cu spații verzi extrem de bine îngrijite și cu un ocean care îți dă mereu impresia că ești în vacanță. Cu baruri pe plajă, oameni care fac mult sport și cu un soare care strălucește pe cer 90% din timp.

Dacă Florida e The Sunshine State, Michigan cred că e pe locul 2 ca cel mai înnorat stat din America. Cam drastică schimbare am făcut și eu, nu? Noroc că sunt ultra ocupată, că altfel aș fi deprimată cu siguranță. Sunt însă și lucruri bune în Grand Rapids. Față de Palm Coast e un oraș mult mai multe posibilități de petrecere a timpului liber, cu muzee, cu restaurante, berării, farmers market și multe, multe altele. Dacă în Michigan ar fi vremea mai blândă, ar fi perfect.

Dar nu asta vreau, să le compar, ci să vă spun că azi, într-o zi ploioasă tare cu 10 grade în termometru, îmi e dor de căldura nebună din Florida. De soare, de nisip, de umiditate, de palmieri, de ocean și de valuri. Așa că vă las pozele astea, poate poate aduc căldura și în Michigan. 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!