Am găsit rochia perfectă!

După exact două luni de căutări prin magazine și uitat peste tot online, am găsit rochia perfectă! Perfectă pentru mine (evident) și complet, dar absolut complet diferită de tot ceea ce aveam în minte atunci când am început căutările.

Am început căutările cu ideea că vreau ceva dreamy, foarte lejer de purtat și extrem de feminină. Am exclus de la bun început stilul prințesă (sau ball gown-urile) și mi-am impus limită de buget. Și pentru că socoteala de acasă nu se potrivește mereu cu cea din târg, planurile mi-au fost date peste cap de la prima programare.

Pe scurt, am vizitat 5 magazine în 2 state (Michigan și Illinois) și am încercat peste 35 de rochii de mireasă. Suficient cât să îmi dau seama cam ce vreau și cum să îmi reorganizez planul.

rochii de mireasa

Cele 5 magazine la care am fost sunt extrem de diferite, atât ca stil, cât și din punctul de vedere al colecțiilor pe care le au. Am văzut de la magazine mici și modeste unde rochile erau murdare și de proastă calitate și până la buticuri extrem de fancy cu colecții ale designerilor cunoscuți. Am încercat toate stilurile posibile de rochii: de la sirenă și până la stilul de prințesă Disney. Unele stiluri m-au avantajat neașteptat de mult, iar în altele arătam de parcă eram gravidă în 6 luni.

La al doilea magazin din Grand Rapids am găsit cele mai frumoase rochii, dar ambele în afara bugetului meu așa că am continuat căutările. Îmi place să am cât mai multe opțiuni și să nu mă gândesc Cum ar fi fost dacă... așa că am mers și în Chicago să văd ce e și pe acolo și să mă asigur că ei nu au opțiuni mai bune și mai multe. 40 de rochii mai târziu, plictisită de încercat și negăsit, mi-am dat seama că bugetul meu nu e realist pentru America dacă vreau să am ceva care să mă avantajeze și să fie și de calitate. Dacă aș fi avut un corp de model și aș fi fost extrem de slăbuță și de delicată, ar fi fost mai ușor. Dar cum nu e cazul, lucurile au fost puțin mai complicate.

Am stat, am analizat și m-am decis să mă întorc la cele 2 rochii din afara bugetului pe care le-am găsit în Grand Rapids la cel mai cool și drăguț bridal boutique dintre toate. Magazinul e deținut de 2 italience foarte faine din Sicilia așa că am colaborat extrem de bine cu ele, fiind de-ale noastre. Am probat din nou cele două rochii și am ales una din ele: pe cea complet diferită de ORICE aveam eu în minte până atunci. Am ales o rochie extrem de simplă și totuși sofisticată și cu un aer sexy. O rochie confortabilă și extrem de ușor de purtat. O rochie care ma avantajează fizic și în care mă simt frumoasă și care simt că mă reprezintă (deși nu m-am gândit niciodată la stilul ăla până de curând). Sunt foarte mulțumită de alegerea pe care am făcut-o și nu am second thoughts că aș fi găsit ceva mai bun de atât.

alina bianka bridal

pantofi mireasa

Nu o să pun poză cu rochia aleasă pentru că vreau totuși să rămână surpriză. Pentru cunoscători însă, e o rochie din colecția lui Lazaro, designer cu niște colecții exrem de feminine și frumoase.

Deși nu am avut familia și prietenele lângă mine în momentele astea, ele mi-au fost alături online și m-au ajutat, de la distanță, să aleg rochia perfectă. Sunt totuși norocoasă că am avut-o pe Christina acolo (fata pe care am cunoscut-o prin intermediul jobului) și pe Kim, o colegă de lucru super cool care a deținut un bridal shop înainte și care a știut să mă îndrume să fac alegerea corectă. 🙂

I said yes to the dress and I couldn’t be happier. Am rochie și am voal. Mai trebuie pantofi și cercei și am terminat outfit-ul miresei. Încet, încet le punem pe toate la punct.

A mai rămas atât de puțin…

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. ce frumoase poze ai pus! O atmosfera de poveste, de sarbatoare!
  Felicitari pentru achizitie! e greu de decis 🙂

  • alina

   1 iunie

   Mersi! Da, nu a fost usor, dar am rezolvat pana la urma. 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!