Grand Rapids sau Timișoara din America

Se împlinesc acuși 6 luni de când ne-am mutat tabăra din sud în nord. V-am mai povestit eu că nu am plecat din Florida din cauza căldurii, ci din lipsa joburilor de acolo. Nu am dat cu banul de am ajuns aici, ci a fost totuși o logică în spatele deciziei noastre: un oraș în expansiune, plin de tineri, cu prețuri ok și cu o piață a muncii mult mai dezvoltată față de cea din Florida. Plus câțiva oameni cunoscuți, printre care și fratele lui John.

Știam însă că odată ce plecăm din Palm Coast lăsăm în urmă exoticul de acolo: casele superbe, străduțele frumoase, verdele naturii 12 luni pe an, palmierii, vegetația tropicală și căldura de acolo. Grand Rapids e departe de a fi cel mai frumos oraș din America, însă după ce am încercat să descopăr cât mai mult din el timp de 6 luni, pot să spune că are un farmec aparte. E foarte…hipsterish, dacă pot să spun așa, plin cu locuri cool gen downtown market (unde sunt standuri cu homemade popcorn, clătite franțuzești, pâine pe vatră etc.), farmer’s markets, cafenele, restaurante cu specificuri diferite, magazine cu produse locale, muzee, pub-uri, berării, parcuri și multe altele. Suntem și aproape de malul lacului și sunt o mulțime de locuri frumoase de vizitat la câteva ore distanță.

Am deja câteva locuri și localuri preferate, știu să ajung în mai multe părți fără GPS, ba chiar știu și majoritatea ieșirilor de pe autostradă și unde duc ele. Mi-am făcut și o prietenă, ba chiar am și auzit 2 oameni în Costco care vorbesc românește. Deci nu sunt singura româncă din Grand Rapids. :)) Încet, încet prindem rădăcini aici și trebuie să ne facem lista cu plusuri și minusuri ale statului să vedem dacă rămânem aici pentru o perioadă bună de timp (pentru că m-am săturat de împachetat).

Dacă toamna a fost superbă aici, lunile astea sunt probabil cele mai deprimante pentru că în Michigan primăvara vine mai târziu decât în Timișoara. Totul este încă „mort”, dar aștept cu nerăbdare momentul în care natura se va trezi și aici și ne va oferi un spectacol al culorilor, așa cum numai primăvara poate și știe să o facă.

Nu știu dacă e numai în mintea mea, dar plimbându-mă prin Grand Rapids de multe ori mi-a dat senzația că seamănă bine cu Timișoara: are un canal care trece prin centru, arhitectura e similară, e aproximativ de aceeași dimensiune și lista poate continua. Desigur, e varianta foarte americană a Timișoarei, but it is good enough. 🙂

După 6 luni de locuit în #puremichigan, îmi plac multe din lucrurile pe care le găsesc aici. E peste Florida din punct de vedere al oportunităților, însă îmi e puțin dor de ocean, de aerul sărat și de peisajele exotice. Aștept să văd însă cât de frumos ne va surprinde primăvara. 🙂

Până data viitoare, vă las câteva poze cu Timișoara mea cea nouă.

amway plaza

apartamente

arhitectura grand rapids

autrostrada michigan

biserica

casa grand rapids

case michigan

centre medicale

centru grand rapids

centru michigan

cladiri inalte grand rapids

downtown grand rapids michigan

downtown grand rapids

grand rapids michigan

grand rapids

health center

le bon macaron

pe malul raului

pod grand rapids

rau michigan

sosele michigan

strazi din michigan

strazi grand rapids

vedere rau

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Gabi @ Books & Trips

  19 martie

  Dragut orasul, mi se pare foarte american 🙂 Pare ca te-ai obisnuit deja cu noua locatie!

  • alina

   19 martie

   Da, dar mai am inca de descoperit multe. 😀

 2. Oana

  20 martie

  Cat de mult imi place sa nu vad algomeratie in poze <3 arata foarte bine orasul.

  • alina

   21 martie

   Asta e frumos in SUA, in afara oraselor foarte mari (NYC, Chicago), de obicei nu e aglomeratie mai deloc. 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!