READING

Wedding planning – inspirație pentru viitoar...

Wedding planning – inspirație pentru viitoarele mirese

Au mai rămas 7 luni până la ziua cea mare și pregătirile sunt încă în toi. Deși aspectele principale sunt acoperite și rezolvate, mai sunt o tonă de detalii care trebuie puse la punct pentru ca ziua nunții să fie exact așa cum mi-o imaginez eu: una de vis în care să celebrăm povestea noastră frumoasă alături de toți cei dragi.

Și pentru că sharing is caring, m-am gândit să împart cu voi locurile de unde îmi iau eu inspirația pentru nuntă. Însă nu uitați, lista asta e doar pentru idei și inspirație. Nunta nu trebuie să fie exact ca în pozele de pe Pinterest, ci trebuie să fie personalizată, după chipul și asemănarea mirilor. Fiecare poveste de dragoste are ceva special care poate fi folosit ca idee și concept pentru ziua nunții. 🙂

1. The Knot Wedding planner

Am început planificatul folosind acest wedding planner pe care l-am comandat de pe Amazon și care s-a dovedit a fi destul de util. Oferă informații interesante despre etapele planificării, timeline, buget, culori, ceremonie etc. Un instrument care să te ajute să fii în grafic cu aspectele principale ale nunții. Nu trebuie să fie ăsta neapărat, sunt o tonă pe net similare cu acesta. Sau poți să folosești agende, carnețele, plannere de zi cu zi pentru această zi specială.

Asta am găsit eu pe net în România și mi-a plăcut foarte mult deși cred că prețul e puțin cam mare pentru o agendă.

wedding planning romania

2. Pinterest

Pinterest-ul nu putea lipsi de pe lista de inspirație pentru nuntă deoarece e foarte vizual și cu multe idei. Eu am ales însă să fac căutările după cuvinte cheie și nu să urmăresc 1000 de board-uri legate de nuntă. Nu de alta, dar după ce trece evenimentul nu aș vrea să am feed-ul de Pinterest invadat de rochii și flori. 🙂

Cam așa arată căutările mele.

flori pinterest

pinterest nunta

3. Instagram

O altă rețea de socializare unde găsești idei grămadă și o mulțime de poze suprbe este Instagram. Caută hashtaguri special dedicate nunții și vei fi surprinsă de câte idei și chestii cool poți găsi și pe Instagram.

Exemple: #wedding #weddingbells #weddingplanning #weddingideas etc.

wedding planning

4. Etsy.com

Deși Pinterest-ul e extrem de util și plin de idei, uneori lucrurile pe care le vezi acolo sunt greu de găsit dacă vrei să le cumperi. Aici intră în joc Etsy unde eu am găsit extrem de multe lucruri drăguțe pentru nuntă. Pentru cele care nu au ajuns încă pe Etsy.com, acesta este un website unde orice artist sau magazin își poate face un mini shop online și vinde produsele. Majoritatea sunt handmade și au prețuri destul de mari dar poți găsi și oferte foarte bune. Eu de acolo iau obiecte ce țin de decor: cake topper, bridesmaids invitations etc. Unii vânzători livrează worldwide, deci și în România. 🙂

etsy

5. Website-uri

a. theknot – unul din cele mai mari (dacă nu chiar cel mai mare) website-uri din America dedicat în totalitate nunților. Aici găsești informații utile despre planificare, buget, eticheta nunții, culori, temă etc. Eu l-am mai folosit și pentru a afla ce prețuri au rochiile aici în America. Și tot la secțiunea rochii, au un tool foarte fain: când deschizi o poză cu o rochie îți spune la ce magazin din zona ta se găsește rochia/colecția. Super folositor a fost pentru mine.

rochii de mireasa

b. weddingstar.com – un alt website preferat pentru wedding planning care este însă mai mult magazin online de unde poți cumpăra obiecte de decor, invitații etc. Chiar dacă nu cumpărați de acolo, au idei super faine și merita să le faceți o vizită virtuală pentru inspirație.

c. weddingwire.com – un website foarte util și cool pentru că au multe template-uri care să te ajute să organizezi nunta: așezarea la masă, buget, check-listuri, timeline, calendar etc.

instrumente wedding planning

checklist nunta

rochii mireasa inspiratie

 

inspiratie nunta

buget nunta

d. stylemepretty.com – preferatul meu dintre toate cele 4 websiteuri cu all things wedding: de la haine, la decor, foto și orice alt aspect legat de nuntă. Plus că au instrumentul numit THE VAULT unde găsești poze, articole și inspirație cât pentru 7 nunți. 🙂 Pe lângă tonele de informații pentru nuntă, la ei veți mai găsi și super idei de home decor.

the vault style me pretty

Alte website-uri unde am găsit idei faine:

– Fab Mood 

Junebug Weddings

The Budget Savy Bride

One Fab Day 

Bridal Musings

6. Reviste

Oricât de fain și plin de idei ar fi online-ul, mie încă îmi place să răsfoiesc și reviste fizice și să iau idei și de acolo. Așa că uneori e ok să fii și old school. Plus că mi se pare că adaugă puțin de farmec atunci când îți plănuiești singură toate detalile pentru ziua cea mare. Așa că ia o cafea, câteva reviste și start planning! 🙂

revsta nunta inspiratie

revista nunta

7. Excel (costuri + invitați)

Pentru a evita șocurile legate de câți bani investiți în nuntă, vă recomand să folosiți un document în Excel în care să înregistrați toate cheltuielile. Ca la sfârșit să nu ne punem întrebarea: Vai, dar pe ce am dat atâția bani? 🙂 Sigur, varianta ideală e să și stabilți un buget la început și cât sunteți dispuse să investiți în fiecare aspect. Eu nu am stabilit o sumă pentru că am în mare ideea unei sume maxime pe care vreau să o plătesc pentru fiecare aspect al nunții.

Lista de mai sus este doar o mică parte din multitudinea de resurse existente iar dacă aveți timp să stați să căutați veți fi surprinse de varietatea și complexitatea lor. Sigur, asta nu e mereu un avantaj pentru că uneori PREA multe idei pot avea un efect advers, de copleșire. Luațile doar ca un punct de pornire și nu uitați să personalizați fiecare moment și să aveți mereu în minte povestea și stilul vostru.

Spor la planificat! 🙂

P.S: dacă știți și alte website-uri faine, let me know!

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Gabi @ Books & Trips

  14 martie

  Pinterest + Excel = My Wedding Planning Tools! Foarte bune idei! Have fun planning the wedding, sunt sigura ca o sa iasa minunat!

  • alina

   19 martie

   Speeeer! Mi se pare ca a mai ramas asa putin si eu mai am atatea de facut. :))

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!