Cursuri online – Lynda.com

Vă povesteam acum ceva vreme că eu nu cred în plictiseală și nu pot înțelege cum oamenii se plictisesc când sunt atâtea de făcut, citit, învățat etc. Așa că astăzi vă povestesc despre noua mea descoperire, Lynda.com – un website plin de tutoriale despre o tonă de lucruri interesante în ideea că poate tentează sau interesează pe cineva. Știam de existența acestui website deținut de LinkedIn de ceva vreme, însă nu am cercetat problema în detaliu până acum 2-3 luni când am decis să îmi fac cont. E numai bun dacă vrei să te perfecționezi în ceva sau vrei doar să înveți lucruri noi.

Eu mi-am făcut contul pe Lynda.com în luna noiembrie a anului trecut pentru că trebuie să învăț cât mai bine și mai repede programe din suita Adobe precum: Photoshop, InDesign și Illustrator. Pentru că nu vreau să mă lungesc prea mult cu vorba și pentru că imaginile ajută mult mai mult decât cuvintele, v-am pregătit câteva screenshot-uri din contul meu să vedeți cum arată și ce puteți găsi pe acolo.

Ce îmi place mie cel mai mult la Lynda.com?

 • diversitatea subiectelor;
 • structura materialelor video;
 • calitatea materialelor video;
 • faptul că sunt împărțite pe nivele de dificultate;
 • sunt foarte user friendly.

După cum vedeți, mie mi se sugerează ce videouri ar trebui să urmăresc după ce termin cu cel la care mă uit acum (care e tot InDesign).

tutoriale lynda

Apar mereu materiale noi, iar cele care sunt deja pe site sunt updatate mereu pentru a oferi informație cât mai „proaspătă” și la zi.

cursuri lynda online

cursuri photoshop lynda

Tot pe Lynda.com găsiți și o serie de documentare. Eu încă nu am explorat partea asta, dar la prima vedere par foarte interesante.

documentare lynda

Cam așa arată „librăria” de subiecte de pe Lynda.com. În poza de mai jos sunt câteva din subiectele și tutorialele pe teme de business. Fiecare domeniu major e împărțit pe topicuri și software.

cursuri online lynda engleza

Fotografia e unul din subiectele cu cele mai multe tutoriale pe Lynda.com. Eu am găsit o tonă de informații utile care m-au ajutat extrem de mult.

cursuri online fotografie

Așa arată un tutorial de InDesign, de exemplu. Toate cursurile sunt structurate pe capitole și subcapitole. Le poți pune pe pauză și relua oricând și ai mereu acces la lista de tutoriale pe care le urmărești și ți se spune exact câte minute mai ai de vizualizat din fiecare. Fiecare curs are și transcript iar durata unui video începe de la câteva minute și durează până la 8 ore sau chiar mai mult.

tutorial indesign lynda

Nici la capitolul marketing Lynda.com nu stă prost. Puteți urmări tutoriale despre e-mail marketing, online marketing, SEO și multe altele și, dacă aveți timp și răbdare, puteți învăța programe precum Google Analytics, AdWords etc.

cursuri online marketing lynda

tutoriale 3d lynda

Unul din subiectele mele preferate de pe Lynda.com care începe să mă pasioneze tot mai mult: designul.

tutoriale design lynda

tutoriale video lynda

tutoriale web lynda

Și acum să ajungem și la partea cea mai importantă: prețul. Pentru că da, Lynda.com costă. Așa cum e normal pentru un serviciu care oferă valoare, să coste. Există două planuri dintre care puteți alege: Basic sau Premium. Eu acum am contul premium cu plata lunar, deci $35/lună. Nu mă dă pe spatele chestile pe care le are în plus (fișiere de exerciții etc.) așa că voi trece în curând la cel basic. Sigur, economisești ceva bani dacă alegi să plătești pe un an întreg. Eu am ales însă plata lunar pentru că nu știu cum voi sta cu timpul și vreau să îl pot anula când simt că nu mai găsesc timpul sau energia necesară.

Din câte știu, Lynda.com oferă 30 de zile de free trial, așa că faceți-vă un cont și vedeți ce găsiți interesant pe acolo și ce beneficii vă poate aduce. Pe mine m-au convins. 🙂

pret cursuri lyndaVă recomand cu toată încrederea acest website, pe mine m-a ajutat și mă ajută foarte mult să învăț și să decopăr lucruri noi. Sigur, e un cost în plus dar nu e o cheltuială, ci o investiție în propria persoană și în propria dezvoltare. Așa că merită. 🙂

Dacă aveți întrebări sau curiozități, vă răspund cu mare drag.

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Gabi @ Books & Trips

  9 februarie

  Blogul meu e un „produs” Lynda.com – partea de design si photo editing! E foarte, foarte, foarte util, si eu recomand cu drag!

  • alina

   9 februarie

   Si pe mine m-a ajutat mult lately. 😀

 2. Maya

  9 februarie

  Cand am inceput sa invat programele acestea am dat peste multe detalii in plus sau peste ideea ca eu deja am habar de ele. asa ca multe au fost cu goluri si ca mi au aratat cum se face ceva in un mod mult mai greu sau lung. acum ca le folosesc pot spune sincer ca nu m-au invatat mare lucru. cam tot ce mi a trebuit ori am intrebat ori am cautat pe youtube.

  • alina

   9 februarie

   Eu tocmai asta am gasit util la Lynda.com, faptul ca au totusi o ordine logica, sau cel putin sunt foarte ok pentru cum functioneaza creierul meu. 😛 Sigur, si Youtube ajuta mult, dar acolo gasesc si nu gasesc ce caut. Poate pana ajung sa le folosesc mai bine si mai mult, o sa imi dau seama ca sunt detalii extra, dar momentan pentru mine Lynda functioneaza mai bine decat Youtube. Dar ma uit si acolo. 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!