La job, după două luni

Au trecut și primele două luni și jumătate de când mă pot mândri cu un job serios, aici în America. Pentru cei care au deschis blogul mai târziu, acum două luni am obținut postul de Communications Coordinator pentru o companie americană care produce perne, plapume etc.

Dacă în primele două săptămâni mă duceam cu groază de zici că plecam la tăiat, între timp lucrurile s-au mai așezat și încet, încet prind încredere în mine și nu mai îmi vine să fug de acolo unde văd cu ochii. 😛

Am învățat în peste două luni câte-n lună și în stele despre rațe, puf, pene și alte topicuri de genul. Înțeleg puțin mai bine vânzările și modelul de business al unei fabrici și simt că în fiecare zi adaug câte ceva nou în cutia de cunoștințe. Am învățat terminologie pe care nici în română nu o știam, darmai în engleză. Nu mi-a făcut nimeni training, am învățat totul din mers și mi-am dat încă o dată seama că nimeni și nimic nu te invață mai bine și mai repede decât nevoia. Eu reprezint departamentul de marketing, PR și orice altă activitate legată de domeniile astea, un fel de eu centrez, eu dau cu capu’. Din păcate nu e nimeni pe acolo care să mă poată ajuta cu nimic teoretic sau tehnic așa că Google e cel mai bun prieten al meu.

Nu e ușor să faci marketing pentru o fabrică care vinde altor firme și nu unui consumator final, dar e o provocare care m-a ajutat să ies din zona de confort și care m-a făcut să devin puțin mai creativă și inventivă. Fac de toate acolo: social media, etichete de produs, conținut, prezentări și lista poate continua. Mă așteptam să fie puțin mai ușor, însă nu e. Dar nu e o problemă, ne descurcăm din mers și ne adaptăm. Simt că sunt încă multe bariere în calea performanței, ca să zic așa, dar încerc să am încredere în mine și să fac lucrurile cât de bine pot.

Sunt cea mai tânără angajată de acolo, însă toată lumea se poartă extrem de frumos cu mine, iar colegele mele de birou sunt niște femei tare faine. Îmi place că e un mediu de lucru profesional, dar totuși relaxat și nu simt presiune din partea nimănui.

Acum îmi dau seama cât de mult mă ajută și cât de multe știu și asta numai pentru că în România am încercat să mă implic cât de mult am putut în tot soiul de activități și grupuri de oameni faini de la care am avut atâtea de învățat.

Sunt sigură că fiecare lucru se întâmplă cu un motiv și că sunt pe drumul care trebuie. Voi învăța foarte mult aici și abia aștept să văd ce oportunități vor apărea în timp. Pentru că acesta e doar începutul. 🙂

Sursă poză

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!