READING

Primul zbor cu Turkish Airlines

Primul zbor cu Turkish Airlines

Acum 3 luni și ceva când am fost în vizită acasă, am ales să zbor pentru prima dată cu compania aeriană Turkish Airlines. Am promis că vă povestesc și vouă cum a fost în caz că vă ajută pentru planurile viitoare de călătorie, așa că iată povestea.

I-am ales dintr-un motiv destul de simplu: aveau prețul cel mai accesibil pentru data la care eu am vrut să plec. Am tot căutat bilete și mereu mă uit pe Orbitz.com să văd care e trandul și cum mai sunt prețurile. Deși sunt, în general, destul de reticentă când vine vorba de zburat cu companii cu care nu am zburat deloc, după ce am întrebat puțin în stânga și în dreapta, am decis totuși să îi aleg pentru că am auzit numai lucruri bune despre ei. Am cumpărat biletul la sfârșitul lunii iulie și am plătit pe el $689.90. Dus-întors Chicago – Budapesta pentru perioada 2 – 21 octombrie 2015.

Am zburat Chicago – Istanbul (aproximativ 11 ore) și Istanbul – Budapesta (aproximativ 2 ore). Partea proastă la biletul ăsta e că escala la dus din Istanbul a fost de 14 ore! Puțin cam mult având în vedere că a fost pe timp de noapte și că am fost singură. Dar să le luăm punctat că e cel mai simplu pentru toată lumea.

Ce mi-a plăcut la drumul cu Turkish Airlines, pe lângă prețul excelent al biletului:

 • punctualitatea – toate cele 4 zboruri au plecat relativ la timp și nu am avut nici un fel de probleme cu întârzieri;
 • amabilitatea tuturor celor din echipajul de zbor;
 • selecția decentă de filme și de muzică din avion;
 • mâncarea – nu aș vrea să sune ciudat și de parcă aș fi fost pentru prima dată ieșită prin lume, dar au cel mai bun meniu din toate companiile cu care am zburat eu până acum;
 • faptul că poți avea 2 bagaje de cală (23 de kg fiecare), incluse în costul biletului;
 • dacă ai escală de peste 6 ore, se oferă un tur gratuit al orașului Istanbul; din păcate escala mea a fost peste noapte și nu am putut beneficia de acest tur.

Ce nu mi-a plăcut la zborul cu Turkish Airlines:

 • escala extrem de lungă și de obositoare; din câte am văzut, au foarte multe zboruri cu astfel de escale lungi;
 • uneori nivelul de engleză al celor cu care am interacționat a fost destul de scăzut;
 • aeroportul din Istanbul nu e cel mai curat aeroport în care am fost vreodată;
 • comparând cu alte aeroporturi din Europa (în special cu cel din Amsterdam și Munchen), în Istanbul nu am văzut fotolii sau lounge-uri foarte comode așa că escalele foarte lungi sunt și mai obositoare în condițiile astea; sigur, se poate să mă înșel eu și să nu fi căutat destul.
 • deși poate că nu are legătură cu compania aeriană sau cu pilotul, la drumul spre Europa am avut parte de niște turbulențe care ne-au cam zdruncinat cam tare și care m-au ținut trează tot drumul.

Per total a fost bine. Prețul e excelent, m-am simțit în siguranță și m-am bucurat tare pentru al doilea bagaj de cală pentru care nu a trebuit să plătesc $150 în plus. Aș mai zbura cu ei? Da, cu siguranță. A devenit compania mea preferată? Nu, dacă e să fac un top, KLM și Lufthansa sunt încă preferatele mele dar Turkish deține, de acum, o poziție în top 3. 🙂

Dacă aveți și alte întrbări sau curiozități despre zborul cu Turkish, le aștept cu drag în comentarii. 🙂

chicago ohare

decolare turkish airlines

in aer

in avion

mancare turkish airlines

meniu

pranz avion turkish

turkish airlines istanbul

turkish airlines

turkish

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Aurora Goga

  8 februarie

  Și eu sunt de acord că merită să călătorești cu Turkish Airlines.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!