Iarna pe uliță, în Michigan

Când ne-am mutat din Florida, în luna noiembrie a anului trecut, majoritatea oamenilor s-au uitat la noi de parcă am fi niște ciudați. Peste tot unde am avut treabă cu schimbat de acte și alte probleme administrative am fost întrebată, mai în glumă mai în serios, dacă știm în ce ne băgăm și că de ce dăm Florida pe Michigan. De parcă ne-am mutat din Florida că ne era prea cald…Inclusiv camionul pe care l-am închriat pentru mutatul mobilei avea reducere de 50% pentru cei care îl închiriau din sud spre nord. Nu de alta dar, majoritatea oamenilor fac opusul a ceea ce am făcut noi: pleacă spre state mai calde pe timp de iarnă, la sud.

Nu o dată am fost „amenințată” cu frigul și zăpada care se va abate asupra statului Michigan pe timp de iarnă. De parcă aș fi fost crescută pe plajele din Hawaii cu floricele la gât și cu briza caldă a oceanului. John a crescut pe cea mai izolată insulă din Statele Unite unde uneori era zăpada și de 3 metri, iar eu am crescut într-o țară cu 4 anotimpuri, inclusiv iarnă. Doar pentru că am locuit în Florida 8 luni de zile, nu înseamnă că am uitat cum e să porți cizme și geacă. Le-am explicat tuturor pesimiștilor că amândoi suntem destul de familiarizați cu iarna și România e situată prin Europa și nu pe linia Ecuatorului să transpirăm de cald tot anul.

plimbare

Drept să vă spun, îmi era dor de iarnă și de zăpadă. Nu știu cât o să mă țină bucuria asta a iernii, dar momentan îmi place. Plus că sunt genul de persoană care preferă puțin din fiecare. Crăciunul a fost mult mai Crăciun în comparație cu anul trecut când am împodobit bradul în maieu și totul pare mult mai familiar cu priveliștea asta. Nu, nu sunt nebună și ador vara, plaja, oceanul și căldura, dar mai mult îmi place să mă bucur de diversitate decât să văd mereu același peisaj și același anotimp. Știu, poate pentru voi sună ciudat, dar zona asta în care suntem acum e mai aproape de sufletul meu. Nu știu dacă e din cauza faptului că seamănă mai bine cu România, că avem amândoi joburi și suntem mai liniștiți, cert e că aici unde suntem acum, e bine. Poate în viitor, când ne săturăm de frig și măturat zăpada, ne vom reîntoarce mai la sud. Florida rămâne, momentan, doar destinația de vacanță.

Curățatul parbrizului dimineața la -10 grade nu e activitate preferată, dar nici nu mă deranjează foarte tare. Nu sunt nici o fană a frigului și nici măcar nu schiez. Dar îmi plac plimbările prin zăpadă și faptul că avem un lac (cât un ocean) atât de aproape. Îmi e dor de vremea caldă pentru că puteam să merg oricând cu bicicleta iar plimbatul pe plajă era activitatea mea preferată. Însă apusuri așa frumoase ca în Michigan, nu am văzut momentan pe altundeva. Plusuri și minusuri, depinde din care perspectivă alegi să te uiți la lucruri.

alina in michigan

Singură „grijă” pe care eu personal o am legată de iarnă ar fi că va ține mai mult decât în România. Dacă în Timișoara prin martie mă pot plimba uneori în tricou, aici nu mă voi bucura de asta până prin mai. Momentan însă stau cu bine nervii și nu mă deprimă deloc culoarea albă. Sigur, aș prefera să fie puțin mai mult soare (cică Michigan ar fi statul cu cele mai puține zile cu soare din SUA), dar nici asta nu e o tragedie.

Sigur, sunt de acord că Florida, palmieri și ocean sună mai cool decât Michigan, lac, iarnă și frig, dar uneori it is what it is și decât să te frustrezi din cauza lucrurilor pe care nu le ai, mai bine te bucuri de ceea ce ai pentru moment. Nu?

O să vă mai povestesc cum rezist eu unei ierni în Michigan că vedeți că toți își fac griji pentru noi. 😛

Pe la voi cum e iarna? 🙂

alina si john in michigan

la plimbare

pe drum

deszapezire

downtown grand haven

drum america

wyoming michigan

zapada

ninsoare

lacul michigan

in natura

alee padure

alinaalbin

grand haven lighthouse

pure michigan

grand haven MI

alina michigan

iarna pe drum

iarna pe ulita

plimbare grand haven

pe balcon

vedere de iarna

vedere din casa

vedere iarna

waterchase apartments

wyoming michigan

zapada

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Veronica

  11 ianuarie

  Pe la noi vremea e cam schimbatoare… azi 16 grade la Constanta, fix acum o saptamana era zapada si -5 grade :))

  • alina

   11 ianuarie

   Sa stii ca si pe aici a fost. Ba mai cald decat media normala, ba mai frig. Acum de 3 zile ninge incontinuu. 🙂 E bine insa, nu ne plangem. 😀

 2. Magdalena Nour

  12 februarie

  Buna Alina! Eu locuiesc în Suedia și stiu / inteleg perfect ce spui referitor la climă.. și aici în Göteborg de prin noiembrie pana prin aprilie tot iarna este si nu ma pot bucura de căldură decat de pe la sfârșitul lunii aprilie mai bine zis de prin mai . Te urmăresc di pe instagram si pe youtube, succes!! Te pup ❤❤☘☘

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!