READING

Ne-am mutat în Michigan

Ne-am mutat în Michigan

Dacă suntem prieteni pe Facebook, cu siguranță ați observat că de curând ne-am făcut bagajele și ne-am mutat din însoritul și căldurosul sud, vreo 2000 de km mai la nord, în Michigan. Să știți că nu ni s-a urât cu binele și nu ne-am săturat de ocean, plaje și grade de vară pe tot parcursul anului. Se pare însă că, cel puțin pentru moment, locul nostru nu este acolo.

Am încercat luni de zile să căutăm oportunități de muncă însă fără succes. Sigur, nici nu stăteam noi în cea mai populară și dezvoltată zonă din Florida, dar nici nu am vrut să ne mutăm mai la sud sau în altă parte a statului. Ori degeaba ne plac palmierii dacă nu găsim un loc de muncă să ne putem întreține în The Sunshine State. Așa că, oricât de greu ne-a fost, am luat decizia de a ne orienta spre alte zone.

Mă bucur că am plecat din Florida? Absolut deloc! Dimpotrivă, îmi e deja dor de plajele de acolo, de ocean, de aerul sărat și umed și de soarele care strălucea mereu pe cer. Acolo ne-am logodit, acolo a avut loc cununia civilă, acolo a fost primul nostru acasă ca familie și ne-am bucurat de fiecare minut petrecut împreună la malul oceanului. Florida va avea mereu un loc special în sufletul meu și sper ca într-o bună zi să ne întoarcem acolo.

Revenind însă la zona în care ne aflăm, poate vă întrebați cum de am ales Michigan? Pai simplu: John a crescut în acest stat, o mulțime din amicii noștri locuiesc aici și e mai simplu să prinzi rădăcini într-un loc în care știi mai bine cum merg lucrurile și cunoști oameni. Am ales orașul Grand Rapids, un oraș de care probabil nu ați auzit niciodată, dar care este al doilea ca dimeniune în stat. Ca să îl plasez puțin pe hartă pentru voi, e cam la 2 ore și jumătate mai la nord-est de Chicago, la 2 ore jumate de Detroit și la 10 ore de condus de New York. E cam la mijlocul statului Michigan, pe coasta de vest a statului. Google it, e destul de interesant. 🙂

brazi

Grand Rapids-ul e, ca dimensiune, comparabil cu Timișoara. Un oraș interesant cu multe fabrici, sedii de companii, muzee, restaurante și baruri de toate genurile. Un oraș mult mai mare și cu mai multe oportunități și posibilități decât Palm Coast, cu siguranță. Să fac o paralelă simplă, dacă în Florida ne-am chinuit luni de zile să obținem un job, aici John deja lucreaza și eu am avut două interviuri. Dar despre asta, într-un articol viitor.

padure michigan

Sunt aici doar de 10 zile dar pentru moment îmi place extrem de mult. Deși am crezut că o să fiu deprimată o lună, momentan nu regret deloc mutarea și sunt sigură că odată ce vom descoperi cu adevărat orașul, ne va plăcea și mai mult. De fapt, eu sunt mult mai entuziasmată decât John, pe care numai gândul zăpezii îl îngrozește. 😛

Oricât de mult iubesc și îmi place aerul exotic din Florida, mi-a fost extrem de dor să locuiesc într-un oraș cu toate cele 4 anotimpuri pentru că am găsit mereu frumusețea în fiecare perioadă a anului. Respir aer rece și curat în fiecare dimineață, umiditatea nu mai e o problemă iar culorile toamnei sunt absolut superbe. Da, în Grand Rapids anotimpurile sunt foarte bine delimitate iar iarna ține, din auzite, vreo 4 luni. Toți mă sperie că iernile sunt extrem de grele, cu frig și multă zăpadă așa că abia aștept să văd cât de rău e. M-am născut în România deci iarna nu îmi e tocmai străină.

De altfel, Grand Rapids îmi amintește mult de tot de Timișoara și de România, cu mult teren agricol la periferie, cu ferme, livezi de mere și un centru prin care nu trece Bega, ci Grand River. E tipul de oraș mare care nu te acaparează cu agitația și nebunia unui oraș de mari dimensiuni. Îmi place că ma pot bucura de confortul unui oraș mare și asta fără să mă lipsesc și de natură și liniște. E combinația perfectă de rustic cu modern și de rural cu urban.

Ieri ne-am mutat în noul apartament și abia aștept să fim gata cu renovatul, să știu că fiecare lucru e la locul lui și că putem răsufla ușurați. Să știu că măcar pentru 12 luni nu mai împachetez nimic și nu mai fac bagaje.

Nu am descoperit și explorat nici măcar 5% din câte are orașul de oferit, dar numai ce am ajuns prin zonă. Pentru cel puțin un an, acasă va fi în Michigan. Și de abia aștept să văd cum ne va surprinde! 🙂

camion mutari sua

bagaje

mutare sua

relocare

budget trucks

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. helix

  14 martie

  interesant… si eu sunt din TM si bate capul sa o iau incolo. Si mai ales spre zonele mai nordice nu atat in sud.

  • alina

   15 martie

   Fiecare parte are parti bune si parti rele. Depinde si ce e important pentru tine. 🙂

 2. michael daniel

  21 decembrie

  Hi, nice house, and a merry christmass to you and your family

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!