READING

Escapadă de două zile în Orlando

Escapadă de două zile în Orlando

Weekend-ul trecut am reușit să evadăm din Palm Coast pentru două zile și să mergem la relaxare și bălăceală în Orlando. Poate mă întrebați, sau vă întrebați, de ce îmi trebuie mie relaxare având în vedere că mă trezesc în fiecare zi cu palmierii în fața geamului și cu vreme cel puțin frumoasă, chiar dacă și aici e teoretic iarnă. Mai mult decât atât, momentan nu lucrez pentru că nu am acte. Așa că, măcar la nivel teoretic, nu aș avea nevoie de vacanță și stat la plajă. 🙂

Ei bine, exact de aia am avut nevoie să mergem două zile undeva, pentru că dacă nu încep să ies puțin din casă să mai văd și alte fețe, o să mă urc pe pereți. Având în vedere că John lucrează 5-6 zile pe săptămână, ieșirile mele se limitează la mersul la sală și plimbări cu bicicleta. Așa că escapada asta într-un oraș mult mai animat a picat la fix.

Deși se află la puțin peste 100 de km de Palm Coast, în Orlando Soarele părea că strălucește mai puternic, iar gradele din termometru creșteau pe măsură ce ne îndreptam spre centrul statului Florida.

Despre Orlando am mai scris acum ceva vreme când v-am povestit despre experiența la Walt Disney World și cât este de faimos pentru toate parcurile tematice pe care le puteți găsi aici în zonă. Dacă se găsesc parcuri de distracție la tot pasul, să știți că nici la capitolul resorturi stau foarte bine. De asemenea, în America în general și în Florida în special, există moda timeshare-urilor. Ce însemnă această modă? Concret vorbind, ești proprietarul unui apartament într-un resort timp de două săptămâni pe an. Și pentru a fi și mai explicită vă dau un exemplu concret: părinții lui John și-au dorit să aibă o destinație de vacanță unde este cald chiar și în lunile de iarnă, așa că au decis să achiziționeze un apartament într-un resort timp de două săptămâni pe an pentru a-și putea aduce copiii în vacanță. Asta înseamnă că plătesc o anumită sumă de bani în fiecare an și au același apartament în aceleași două săptămâni an de an, ultima săptămână din februarie și prima din martie. Ideea este foarte bună dacă ai copii pentru că poți organiza o vacanță de două săptămâni cu un buget mai mult decât acceptabil. Asta pentru că apartamentul are 3 camere, bucătărie complet utilată, mașină de spălat deci poți găti și locui acolo ca acasă.

Pentru că anul acesta ei nu au putut ajunge acolo, ne-au oferit șansa de a ne relaxa acolo timp de două zile iar noi nu am vrut să refuzăm oportunitatea de a ne bucura de un weekend relaxant cu un buget extrem de redus. Resortul se numește Orange Lake și face parte din rețeaua de hoteluri Holiday Inn. E mai mult un resort family friendly decât pentru cupluri aflate în vacanță, dar mie îmi place foarte multe pentru că îți dă ocazia să faci de toate: plajă, piscine, lac, tenis, baschet, restaurante și multe altele. Deși sunt fanul excursilor în care să mă plimb cât mai mult și să descopăr locuri noi, uneori ideea de a te relaxa, a face sport, de a te bronza și a mânca în același loc pare una foarte bună și comodă.

Așa că asta am făcut și noi timp de două zile, am stat la plajă și în piscină pe colac de dimineața până seara. Ne-am luat doza de soare, căldură, bronz, agitație, trafic și lume multă și ne-am întors la liniștea unui oraș mai mic de pe malul oceanului Atlantic. Deși pentru John agitația și gălăgia din timpul celor două zile a fost suficientă, eu mi-aș fi dorit să stăm mai mult acolo, să mă bucur de prezența altor oameni, de agitație și să stau și să observ din umbră cum se distrează familia americană tradițională. 🙂

Până la următoarea poveste, vă las o galerie foto care sper să vă încălzească puțin și să vă amintească că afară e primăvară, iar vara se vede deja la orizont. 🙂

Sa aveți o zi caldă și senină și o primăvară colorată! 😀

ochelari de soare

Am pornit la drum

vacanta

Pe drum prin Central Florida

pe drum

orlando florida

Poză de pe balconul apartamentului

orange lake resort

scari

resort orlando

sezlong

relaxare

resort noaptea orlando

resort noaptea

podulet

pod

plaja

Orange Lake

plaja si palmieri

beach volley

pe plaja

palmieri

alee

apus

alina in florida

lazy river florida

apa

bar

colac

in piscina

frozen yogurt

noapte de oscar

exotic

la piscina

fantana

florida

lazy river orlando

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!