READING

Întrebări frecvente la interviul pentru viza J1

Întrebări frecvente la interviul pentru viza J1

Sunt prezentă de ceva vreme pe câteva grupuri de Facebook pline cu studenți care au fost sau se pregătesc să plece în Statele Unite cu programul Work&Travel. Mulți dintre ei îmi trimit mesaje să mă întrebe despre diferitele aspecte ale programului, inclusiv despre cel referitor la viza J1. Așa că m-am gândit că ar un articol cu câteva întrebări posibile pe care le puteți primi la interviul pentru viza J1 ar fi foarte util. Am mai scris aici câte ceva despre viza J1, un articol cu sfaturi practice pentru cei urmează să treacă prin procesul acesta. Sper să vă fie de folos.

Din perspectiva unei persoane care a fost la Ambasada SUA pentru 5 interviuri până acum (viza J1 de 3 ori,  viza K1 de logodnă și cea de turist), vă pot asigura că viza pentru programul Work&Travel e de departe cel mai simplu de obținut și nu merită să vă stresați prea mult pentru ea. Știu, e ușor să zici asta după ce ai trecut deja de interviu și știi cum e, însă vă asigur că nu e motiv de agitație și stres. E important să fiți relaxați și să zâmbiți. Pregătiți neapărat niște răspunsuri și explicații în cazul în care aveți multe restanțe sau note foarte mici.

Nu vă faceți griji că nu aveți o engleză perfectă, nu o să vă refuze nimeni pentru că nu sunteți perfect fluenți în limba engleză. E important însă să cunoașteți engleza la un nivel conversațional.

Nu trebuie să vă îmbrăcați la 4 ace, dar nici nu mergeți acolo în trening. O ținută casual e perfectă pentru un interviu care va ține maxim 5 minute.

Și acum, să trecem la întrebări. Lista asta am primit-o de la agenția cu care eu am plecat (Student Travel Timișoara) și mi se pare că acoperă toate punctele importante ale discuției pe care o veți avea cu consulul american. Nu vă faceți însă un discurs pe baza lor pentru că nu are sens. Luați-le ca un  mic ghid și nu ca ceva bătut în cuie. Pot exista și alte întrebări așa că nu vă bazați pe lista asta ca fiind singura valabilă și corectă.

 • Hello, how are you?
 • What’s your name?
 • What do you study?
 • In what year are you in?
 • How many years do you have to study to get your diploma at your university?
 • Will you continue your studies after you come back?
 • What is your favorite subject?
 • What happened with this exam? (dacă văd pe foaia matricolă un examen cu o notă foarte mică sau o restanță – pregătește o explicație bună și logică pentru asta)
 • Where will you go this summer?
 • What will you work?
 • What’s the name of your employer?
 • Do you have friends or relatives living in the USA?
 • Have you been before in the USA?
 • Will you come back?
 • When will you come back?
 • What do you want to visit in the USA?
 • What hobbies do you have?
 • With whom are you traveling with? / Do you have friends traveling with you?
 • Why do you want to go in the US?
 • What do your parents work?

Practic, ofițerul consular vrea să vadă că ai un nivel minim de engleză, că știi unde mergi, știi ce vei lucra, știi care sunt condițiile și, poate cel mai important lucru, că te vei întoarce în țară.

Eu vă doresc multă baftă și curaj! Și nu uitați, lăsați stresul la o parte și visați la vara frumoasă care vă așteaptă! 🙂

poza viza

sursă poză featured

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Cristina

  30 aprilie

  Buna Alina
  In primul rand, casa de piatra! (in curand).
  Voiam sa știu dacă există vreo șansă ca pe jobul pe care l-ai avut tu pr insula sa il pot lua si fara ajutorul unei agenții (pentru a nu plăti si taxa de placement), si daca da, cum as putea da de ei si cand ar fi momentul potrivit sa le trimit un mail (pentru W&T 2017).
  Mersi mult 🙂

  • alina

   1 mai

   Salut Cristina,

   Multumesc de urari! 🙂 Din cate stiu eu poti gasi job si fara ajutorul unei firme, dar tot trebuie sa mergi cu ei prin procesul asta. Atata ca nu platesti taxa de placement. E important insa ca angajatorul sa fie inscris in programul work & travel. 🙂 Eu as trimite un e-mail prin septmebrie daca vrei sa mergi la anul. 🙂

 2. Lazarovici Adriana Roxana

  3 decembrie

  Buna,
  As dori sa stiu dac pot lucra cu viza de tipul b1/b2 ?
  multumesc 🙂

  • alina

   3 decembrie

   Buna,

   Nu, cu viza b1/b2 NU se poate munci in Statele Unite.

 3. Capatinamaria

  14 martie

  Salut aZi am avut ambasada si nu am luat viza, Parca MAm pregătit in general la intrebari , însă Mi-a dat o întrebare si nu am inteles si MAm panicat , cum crezi sa mai aplic o data. ?

  • alina

   15 martie

   Buna,

   Nu stiu daca ai vorbit in romana sau in engleza, insa ai posibilitatea de a o face in ce limba te simti confortabil. Se recomanda sa ai ceva schimbat la situatia ta cand mai aplici o data. Nu stiu exact pentru ce viza ai aplicat sau ce acte ai dus sau cum te-ai prezentat, depinde si ce pentru ce motiv ai fost refuzata.

 4. Ana

  22 martie

  Buna ziua.
  As avea o intrebare. In anul 2015 am plecat im State cu viza de student. Aveam 20 de ani, intr-o seara am petrecut cu niste prieteni si ne-a oprit politia. Mi-am petrecut o noapte la ei si am avut de platit 300 dolari amenda. Am platit-o pe loc, cand am avut asa zisul proces. Judecatoarea mi-a zis ca la achitarea acestei sume, mi se va curata cazierul in 3 luni. Au trecut 2 ani de atunci. Crezi ca voi avea vreo problema la ambasada, anul acesta cand merg? Sau daca imi iau viza, crezi ca voi avea vreo problema la intrarea in SUA? Multumesc anticipat

  • alina

   22 martie

   Salut Ana,

   Din pacate nu stiu si nu pot sa iti raspund la intrebarea asta pentru ca nu am idee daca inca au ei treaba asta in baza lor de date. Nu prea ai ce face decat sa mergi sa incerci sa vezi cum e…

   Sper sa fie ok si sa o iei!

   Bafta multa!

 5. Anna

  3 aprilie

  Buna!
  Daca sunt studenta la Masterar, anul I si aplic pentru prima data la acest program, am cumva sanse mai mici de a obtine viza? Merci!

  • alina

   3 aprilie

   Nu, ai sanse la fel de bune. Bafta! 🙂

 6. SIMO

  2 octombrie

  La interviul de la ambasada se poate vorbi si in romana sau doar in engleza?

  • alina

   5 noiembrie

   La majoritatea poti ori romana, ori engleza. La cea de student trebuie in engleza.

 7. Buzea Ionut

  13 iunie

  Buna Alina!
  Nu am ideea de cand nu s-a mai adresat o intrebare aici asa ca voi incerca si eu sa obtin un raspuns. Am tot aplicat in ultimul timp pentru diferite joburi in afara, inclusiv si Statele Unite, la toate ma intreaba de viza, ceea ce este si normal. Intrebarea mea este, pot obtine o viza ca sa am teoretic drept de munca legal in State si apoi sa incerc sa aplic pentru un eventual job? Si daca da, ce tip de viza? Tin sa mai precizez ca nu sunt student.

  Multumesc,

  • alina

   17 iunie

   Salut Ionut,

   Loteria vizelor e o optiune pentru a obtine green card si mai apoi poti aplica la orice job. Dar asa cum ii spune si numele, e loterie, deci nu e o optiune sigura, ci o varianta posibila.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!