READING

De la iarnă la vară în doar 20 de ore

De la iarnă la vară în doar 20 de ore

Cred că cel mai mult și cel mai mult în America îmi place diversitatea pe care o găsești numai aici. Diversitatea de oameni, de mâncare, de obiceiuri, de forme de relief și, nu în ultimul rând, diversitatea climei. În ianuarie poți găsi, în funcție de preferințe: zăpadă, ploaie, căldură, temperaturi de primăvară etc. Fiecare din cele 50 de state e diferit și unic și acesta este unul din lucrurile care mă fascinează cel mai tare aici. Te urci în mașină, conduci câteva ore și de la iarnă ai ajuns la vară. Și invers. Sau la toamnă, sau la ce vrei tu.

Așa am condus și noi acum două săptămâni, de la iarnă la vară. După 2200 de km, 6 state (Michigan, Indiana, Kentucky, Tennessee, Georgia și Florida), am trecut în aproximativ 20 de ore de la zăpadă, la palmieri și 27 de grade Celsius.

Nouă ne plac mult roadtrip-urile așa că, deși foarte lung, drumul a fost o plăcere. Am plecat din nordul statului care mie îmi e foarte drag, Michigan, unde iarna de-abia își intra în drepturi depline. Ne-am bucurat  de puțină zăpadă și de peisajele frumoase de iarnă.

michigan iarna

Nordul statului Michigan

iarna in michigan

Prin Michigan

charlevoix iarna

Din nordul statului Michigan, am ajuns după câteva ore în Detroit, unde iarna nu mai arăta deloc la fel de frumos și autentic ca în nord. Oraș mare, agitație, trafic, lume multă și suburubii tipic americane.

detroit

Străzi din Detroit

În drumul nostru spre sud, am trecut și prin Indiana și Kentucky, două state cu o climă foarte apropiată de cea a României. Fără zăpadă însă, nu foarte frig, cu o natură moartă și un peisaj destul de posomorât. Sunt sigură că ambele state sunt mult mai frumoase pe timp de primăvară/vară.

illinois

Unul din statele care mi-a plăcut cel mai mult în drumul nostru spre Florida a fost Tennessee. Un stat care ne-a întâmpinat cu multă ploaie, London style, însă cu temperaturi decente și fără grija înghețului. Mai mult decât atât, drumul nostru prin Tennessee a părut foarte asemănător cu peisajele de acasă, din România: dealuri, păduri, mult teren destinat agriculturii, animale și munți acoperiți de ceață în depărtare.

ploaie in tennessee

Cleveland, Tennessee

tennessee

ploaie

ploaie america

stat ploios

Pe măsură ce ne apropiam de The Sunshine State, ploaia s-a oprit și gradele din termometru creșteau văzând cu ochii. 🙂

pe drum

Penultimul stat înainte de oprire a fost Georgia, un stat care de cele mai multe ori pare să nu se mai termine. În funcție de traiectorie, poți conduce mai bine de 4 ore fără să treci granița statului. Dacă treci prin Atlanta, cel mai mare oraș din Georgia, și prinzi oră de vârf, poți adăuga lejer cel puțin 2 ore în plus.

atlanta

Downtown Atlanta, Georgia

atlanta georgia

georgia

Și, după multe ore de condus și 3 anotimpuri mai târziu, am ajuns în sfârșit acasă. Ne-a întâmpinat un cer senin, 27 de grade Celsius în termometru, umiditate mare, palmieri, soare, căldură și mult verde. Dintr-o dată mi s-a părut că au trecut 6 luni și e din nou luna iunie.

pod florida

Florida

florida iarna

florida

palm coast

apus florida

vara iarna

Uneori îmi e dor de clima cu care eram obișnuită, cu 4 anotimpuri clar departajate, cu puțină zăpadă, cu ploaie, cu răcoare, cu pomi înfloriți primăvara. Însă recunosc că e foarte confortabil să te bucuri de o climă caldă pe tot parcursul anului. În plus,  mă bucur să știu că sunt la o distanță de câteva ore de cam orice climă îți poți dori. 😀

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Bobi

  23 octombrie

  Foarte frumos.Cautam cateva informatii despre clima statului Michigan si uite ca am aflat mai multe.Frumoase imaginile si foarte frumos explicate, asemeni unui ghid.

  • Alina

   26 octombrie

   Ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!