La mulți ani, România!

Scriam acum 2 ani că oriunde m-aș muta sau oriunde aș trăi, România va reprezenta mereu locul pe care îl numesc „acasă”. Am fost, sunt și voi fi mereu mândră de faptul că sunt româncă și voi promova România peste tot și tuturor. Fac de asemenea parte din categoria celor care norocoși, care nu au plecat din țară de nevoie, ci de voie. Îmi e dor de România și de tot ce înseamnă acasă, dar sunt totodată fericită și recunoscătoare că am ocazia să experimentez traiul într-un alt colț al lumii.

Aici, în America, mă bucur foarte tare când sunt întrebată de unde sunt și când lumea mă roagă să le zic câte ceva despre țara mea. De cele mai multe ori încep, și greu mă mai oprește cineva. De asemenea, toți reacționează cu un mare WOW când aud de unde sunt. Nu știu de ce, dar România pare foarte „exotică” de pe partea asta a Atlanticului. Da, marea lor majoritate probabil nu știu exact unde se află România, dar nici noi, românii, nu știm exact unde se află exact fiecare stat din America. Plus că eu mă bucur și apreciez deschiderea lor spre a afla lucruri noi, fără să-i judec că nu ne cunosc istoria și poziționarea geografică în detaliu.

De când m-am mutat aici, îmi place că pot combina tradiții românești cu cele americane și încerc să îl învăț pe John (și) mai multe despre România, inclusiv limba română. E foarte greu pentru genul lui foarte tehnic să învețe o limbă străină, care deși are reguli, la prima vedere totul pare a se baza pe excepții. De abia aștept să pot vorbi cu el în limba română, deși asta va dura ceva. Momentan îl șantajez cu ideea că dacă eu mi-am lăsat familia și prietenii în România, măcar atâta efort poate depune și el, să învețe română. Să vedem cât ține treaba asta, he he. 😀

Îmi e dor de multe lucruri din România dar, poate cel mai important, îmi e dor să vorbesc românește. De aceea, mă bucur teribil de tare când dau de cineva din România pe aici. Chiar dacă nu sunt foarte mulți români prin Palm Coast, mă consolez cu gândul că încet-încet descopăr tot mai mulți români faini prin America. Să nu mă înțelegeți greșit, americanii sunt foarte de treabă, dar pe români îi simți mult mai aproape chiar dacă îi cunoști de puțină vreme. 🙂

În vara care tocmai a trecut am călătorit mult prin țară, tocmai pentru că știam că ocazile de genul vor fi tot mai rare de-acum încolo. Și așa că în loc de alte cuvinte siropoase, vă las aici o colecție de poze făcute de mine vara asta, poze și locuri care m-au făcut să iubesc și mai mult România.

Mă simt norocoasă să am două locuri pe care le pot numi acasă. Sunt sigură că, în timp, și America va deveni acasă în adevăratul sens al cuvântului. Dar mai e un lucru pe care îl știu, România va rămâne mereu pe primul loc în sufletul meu, indiferent cât de mult voi ajunge să iubesc (sau nu) America.

La mulți ani, țara mea dragă! La mulți ani, România! 🙂

Să nu uitați niciodată să vă iubiți și să vă apreciați țara. Așa cum e ea! 🙂

alba iulia cetate

Cetatea de la Alba-Iulia

cetate alba iulia

Cetatea de la Alba-Iulia

cetate alba

Alba – Iulia

cluj

Clujul văzut de sus

gradina botanica cluj

Grădina Botanică din Cluj

salina turda

Salina Turda

castelul bran

Castelul Bran

castel bran

Curte interioară la Bran

cetate rasnov

Vedere de pe Cetatea de la Râșnov

castel peles

Castelul Peleș

peles interior

Interior Peleș

pelisor

Castelul Pelișor

restaurant poiana brasov

Restaurant din Poiana Brașov

poiana brasov

Poiana Brașov

brasov din telecabina

Brașovul văzut din telecabină

brasov de sus

Brașovul de sus

brasov

Centrul Brașovului

strada sforii

Strada Sforii – Brașov

urcare babele

Urcare cu telecabina la Babele

sfinx si babele

Sfinxul și Babele

peisaj babele

Vedere de sus de la Babele

excursie predeal

Peisaje din Predeal

drumetie predeal

Peisaje din Predeal

peisaj romania

Peisaj de lângă Sovata

predeal

Predeal

romania

Peisaj de lângă Sovata

sovata destinatie

Sovata

sovata romania

Sovata

sovata

Lacul Ursu – Sovata

plimbare mocanita

Plimbare cu mocănița – Sovata

mocanita sovata

vedere mocanita

cetate sighisoara

Sighișoara

detalii sighisoara

Sighișoara

sighisoara cetate

Sighișoara

sighisoara

Sighișoara

castelul huniazilor

Castelul Huniazilor

timisoara primavara

Timișoara – primăvara

bucuresti

București

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!