READING

Prima săptămână în SUA

Prima săptămână în SUA

A trecut exact o săptămână de când am ajuns în SUA, dar mi se pare că sunt aici de cel puțin 10 ani. Cred că simt asta pentru că a fost probabil una dintre cele mai pline săptămâni de anul acesta, nu am avut timp nici să răsuflăm. 5-6 zile am umblat prin toate magazinele posibile să găsim cele mai bune prețuri pentru lucrurile necesare, am făcut cumpărături de casă nouă, am aranjat haine și am asamblat mobilă până ne-a ieșit pe ochi. Am învățat între timp cam tot ce trebuia să știu despre saltele, dimensiuni, inches, feet, plăci de lemn și alte treburi care nici în românește nu aveam idee cum se cheamă. Mă orientez foarte bine în magazine precum The Home Depot (un fel de Praktiker) și nu aș fi chiar un pericol public dacă mi-ai pune în mână o șurubelniță. Încă mă zbat să mă obișnuiesc din nou cu fusul orar, cu laptele fără gust și cu umezeala și căldura din Florida.

Deși sunt la a șasea vizită în SUA, de data asta America se vede altfel. Nu mai sunt aici pentru o vară călduroasă în care muncesc câte 12 ore pe zi doar ca mai apoi să cheltui banii la mall-uri și pe plimbări. De data asta descopăr America ca pe o nouă casă în care trebuie să mă adaptez la legi stricte, obiceiuri și reguli. Descopăr America în care trebuie să plătim facturi, să fim cumpătați cu bugetul, să ne administrăm bine resursele și să găsim modalități să reducem costurile atunci când sărim calu’. America nu mai înseamnă pentru mine doar shopping și călătorii frumoase. Descopăr cum e aici viața de zi cu zi, mă uit puțin altfel la oameni și observ detalii pe care până acum le ignoram.

Momentan e bine. Știu că vor veni multe clipe frumoase, dar și unele mai grele. Știu că vom avea atât bucurii, cât și obstacole pe care va trebui să le depășim. Acum însă încerc să mă bucur de momentele astea frumoase specifice fiecărui început de drum nou și să savurăm faptul că am reușit să pornim împreună de la 0. Îmi doresc ca peste ani și ani să ne uităm împreună înapoi și să realizăm ce lucruri frumoase am construit împreună prin forțe proprii. Până atunci însă savurăm fiecare moment împreună după mai bine de 3 ani petrecuți la distanță.

Restul poate aștepta. 🙂 

aeroport budapesta

Aeroporul Liszt Ferenc – Budapesta

din avion

 Printre norișori spre Amsterdam

vedere din avion

 Sper Amsterdam, din aer

klm

imbarcare

 Îmbarcarea pentru un zbor de 9 ore

baloane si flori

 O primire frumoasă

P.S În speranța că blogul nu va mai suferi căderi neașteptate, promit povești proaspete și dese despre viața de peste ocean. 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. Am spus DA!

    30 octombrie

    […] da, aș fi vrut să vă povestesc despre asta exact atunci când s-a întâmplat, dar viața la casă nouă îmi ocupă momentan tot timpul liber. Dar nu-i nimic, recuperăm […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!