READING

Work and travel USA: Cum obținem un second job

Work and travel USA: Cum obținem un second job

M-au întrebat mulți studenți cum îți găsești un second job atunci când pleci cu work&travel.  Aici totul depinde de zona în care mergeți, primul job pe care îl aveți, cum sunt împărțite orele și așa mai departe.

În zona în care am fost noi plecate, Beaver Island (Michigan), oportunitățile de second job au fost foarte limitate, însă chiar și așa există soluții dacă ești puțin mai descurcăreț/descurcăreață.

Nu există o rețetă anume de obținere a unui second job, dar mă gândesc că niște idei în acest sens nu pot decât să vă ajute.

1. În primul și în primul rând, pregătiți de acasă un CV în limba engleză ca să nu pierdeți acolo timpul și să vă stresați. Nu trebuie să fie un mega CV pentru că nu aplicați pentru un post de Manager, ci pentru job-uri de studenți. Încercați totuși să fie simplu, corect scris și la obiect și în care să prezentați exact ceea ce știți să faceți.

2. Încercați să vorbiți cu angajatorul vostru principal atunci când ajungeți și explicați-le motivele pentru care vreți să lucrați mai mult (credit pentru program, bani de travel etc.) și încercați să îi întrebați pe ei înainte dacă nu au alte business-uri unde voi îi puteți ajuta sau dacă nu vă pot da mai multe ore de lucru.

3. Dacă ei nu reușesc să vă ofere mai multe ore pe săptămână sau un second job, cădeți cu ei la înțelegere astfel încât orele pe care vi le dau să fie cumulate în așa fel încât să reușiți să mai lucrați și altundeva. Bineînțeles, asigurați-vă angajatorul principal că munca voastră la el nu va fi afectată de cel de-al doilea job pe care îl veți avea.

4. Urmează căutarea unui second job. Începeți chiar cu angajatorul principal. Ei fiind din zonă, s-ar putea să știe ce locuri/oameni mai angajează studenți pe timp de vară (asta dacă angajatorii sunt oameni faini și de treabă). Dacă nu sunt cei mai deschiși oameni, încercați să vă faceți prieteni, localnici care trăiesc acolo, și care vă pot ajuta măcar cu un sfat sau vă pot trimite undeva. De exemplu, s-ar putea să aibă ei nevoie de cineva pentru housekeeping la ei acasă. Încercați să fiți deschiși și să comunicați cu cei din jur pentru că nu se știe de unde se ivește ocazia unui second job.

5. Dacă nu aveți un angajator de treabă și nici prieteni nu ați apucat să vă faceți, luați CV-ul și mergeți să lăsați-le personal la magazine/restaurante/baruri/parcuri de distracții sau orice alt business unde credeți că vă puteți găsi un job.

6. Și pentru că online-ul e tot mai în trend, eu cred că se pretează să faceți căutările astea și online, dacă nu aveți timp să luați la pas orașul să lăsați personal CV-urile (deși eu așa v-aș recomanda să faceți). Încercați pe Facebook sau pe site-urile afacerilor din zonă.

7. Vă recomand să încercați să găsiți un second job care presupune ciubuc (chelner/busser/hostess) pentru că așa veți reuși să puneți deoparte mai mulți bani.

Să găsești un second job în Statele Unite nu e imposibil. Necesită însă puțină deschidere la minte, creativitate și perseverență. Țineți minte că americanii sunt oameni deschiși așa că nu vă fie teamă sau rușine să întrebați în stânga și în dreapta atunci când căutați de lucru.

Nu uitați însă să aveți grijă de sănătatea voastră și să nu trageți de voi mai mult decât trebuie. Până la urmă programul se numește work&travel așa că încercați să găsiți un echilibru între muncă, distracție și travel. Sunteți acolo să interacționați cu americani, să experiementați din cultura lor și să vă lărgiți orizonturile. Nu se rezumă totul la muncă așa că încercați să profitați la maximum de experiența asta. Din toate punctele de vedere!

second job work&travel

sursă poză featured

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!