Impresii de la Cascada Niagara (II)

Așa cum vă spuneam și mai devreme, la Niagara poți face mai mult decât numai să te uiți la apă cum curge. Bineînțeles, ai avea nevoie de mai multe zile să apuci să te bucuri de tot ce are zona de oferit, să apuci să te plimbi prin parcuri pe bicicletă și să descoperi istoria ce stă în spatele acestui loc. Dar dacă ai la dispoziție doar câteva ore sau maxim o zi, așa cum am avut noi, ar fi câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți cât sunteți acolo. Despre asta povestim în articolul următor.

Nici a doua zi vremea nu ne-a răsfățat cu cer senin și mult soare, însă a fost cald (20-21 de grade). Suficient de cald pentru o zi în care urma să ne plouă și în care aveam să experimentăm și „să simțim” cascada de foarte aproape. Iar norii, ceața și vaporii de apă din cascadă ne-au oferit și în cea de-a doua zi un spectacol gri dar incredibil de frumos, pe care nu m-am săturat să-l privesc.

Canada văzută de pe partea americană

vedere spre canada de pe partea americana

Podul pe care poți trece în Canada

granita cu canada

Cascada Niagara – partea americană

zi ploioasa la niagara

După minute în șir de admirat cascada pe timp de zi, ne-am plimbat preț de câteva ore prin parcul național frumos amenjat în jurul cascadei, un parc care are mai multe puncte ce oferă o vedere scenică asupra cascadei din diferite unghiuri și puncte.

Niagara Falls State Park este construit în jurul râului Niagara și are o mulțime de podulețe și străzi pe care te poți plimba și de unde poți admira cascada în toate momentele sale, de la locul în care arată ca un pârâu și până când se varsă în cascadă.

Așa cum vă povesteam cu câteva articole în urmă, apa din Cascada Niagara provine din 4 din cele 5 lacuri din regiunea numită generic The Great Lakes. Până să ajungă însă să curgă în cascadă, Niagara River arată ca un pârâu de munte. Nu foarte lat, și nici tare spectaculos.

Poză cu Niagara River în spate

couple at niagara

Niagara River

natura

O dată ce ajunge în bazinul de unde va curge în cascadă, pârâul menționat mai sus se lărgește brusc și apa devine tot mai învolburată oferind un peisaj de poveste.

toamna la niagara falls

zi de toamna

apa niagara

Tot plimbându-ne și plimbându-ne, am ajuns la locul de unde vedem cum curge apa în cascadă prin Vălul Miresei, o cascadă puțin mai mică și mai îngustă, dar la fel de spectaculoasă.

bridal veil

Și partea americană a Cascadei Niagara. Pe unde curge multă, foarte multă apă.

cascada niagara usa

vacanta la niagara

poze la niagara

alina ghenciu niagara

Cave of the winds

Și deși uitatul la cascadă e frumos, și mai frumos e să experiementați puterea și frumusețea ei de aproape. Există la Cascada Niagara câteva atracții care vă lasă să vă apropiați mult de imensa cădere de apă.

Una dintre ele este Cave of the Winds. Niște poduri construite de la 0 în fiecare an, din lemn care te lasă să simți pe pielea ta câtă apă curge acolo. Atât de mult încât pleci de acolo ud leaorcă. Pe încercate vă zic.

Există două Cave of the Winds, pe partea stângă și dreaptă a Cascadei. La ambele locuri se coboară cu liftul după ce te echipezi în prealabil cu săndăluțe de unică folosință și o pelerină specială. O coborâre  costă 12 $ și include echipamentul de care vă ziceam.

cave of winds

Noi am coborât la Cave of the Winds pe care o puteți vedea în poza de mai jos. Recunosc că am avut emoții, mai ales că e o construcție din lemn ajunsă la sfârșit de sezon după ce luni de zile s-au perindat pe ea mii de oameni. Dar am scăpat teferi, totul a fost în regulă. 😉

cave of winds niagara

Nu avem foarte multe poze de aici pentru că pe lângă faptul că picura puțin, vaporii de apă care veneau de la cascadă ne-au făcut leoarcă. Și dacă noi, ca oameni, ne uscăm ușor, un Canon s-ar fi uscat mai greu și probabil cu puține șanse de a mai putea fi utilizat în viitor. 😛

Echipată pentru Cave of the Winds

Alina la Niagara

cave of the winds trip

În spatele meu se vede Horseshoe, cascada de pe partea canadiană în formă de potcoavă

cu pelerina la niagara

alina si john la niagara

Am reușit până la urmă să facem 2-3 poze să nu zicem că nu am imortalizat momentul, însă le-am făcut cu prețul unui HTC care a murit pentru câteva zile din cauza faptului că a intrat destul de mult la apă.

alina cave of winds

cascada niagara de jos

În poza de mai jos am fost cel mai aproape de cascadă, moment în care pica apa pe mine de parcă eram sub duș. Nu am urcat mai departe pentru că oricum era și un zgomot puternic, multă apă și un vânt destul de puternic astfel încât nu mi-am dorit să văd cum e Niagara si de dedesubt. M-am simțit oricum ca un reporter nefericit trimis pe teren să relateze din mijlocul evenimentelor. 🙂

Dar să nu credeți că dacă eu nu am urcat, nu mergea nimeni acolo. Dimpotrivă, mai toată lumea se aventura până atingeau efectiv cu mâna apa din cascadă. Și nu vorbesc de tineri cu nebunia specifică vârstei, ci vorbesc de americani de peste 50 de ani.

Cave of the winds

Maid of the mist

O altă atracție pe care o puteți încerca și care vă duce foarte aproape de cascadă, inclusiv de cea canadiană unde e MULT mai multă apă, este Maid of the Mist. O bărcuță cu o capacitate de 100 de persoane care te plimbă foarte aproape de apele învolburate ale Niagarei, atât a părții americane, cât și a părții canadiene.

Noi nu am mai vrut să mergem și cu barca asta pentru că după excursia de la cave of the Winds eram uzi leaoarcă și nu aveam unde să ne lăsăm bunurile cele mai de preț ca să mergem să ne dăm cu bărcuța. Mi-a părut puțin rău dar rămâne pentru o altă excursie acolo.

Am găsit aici un filmuleț foarte frumos dacă vreți să vedeți cum se vede Niagara din barcă.

boat ride

ceata la niagara falls

După ce ne-am săturat să fim plouați și stropiți, am mers la o plimbare prin parc și în căutarea unui nou loc strategic de unde să mai imortalizăm locul.

Așa cum arată și harta de mai jos, din punctele alea două roșii ne-am pozat și răzpozat.

harta niagara

cascada america

cascada niagara toamna

niagara de aproape

La un moment dat, după multe ore de ploaie, a ieșit soarele și, o dată cu el, curcubeul. 🙂 Deci nu am plecat de acolo fără să vedem faimoasele curcubeie care se formează deasupra apei și despre care am tot auzit.

curcubeu la niagara

kiss at niagara

alina ghenciu la niagara

Una peste alta, experiența de la Niagara a fost minunată. Știu sigur că vreau pe viitor o excursie de cel puțin 3 zile acolo să pot reuși să mă bucur și mai mult de tot ce are locul de oferit. Plus că trebuie neapărat să merg într-o plimbare cu barca. Și de ce nu, să trec granița în Canada să văd locul și de pe partea lor. Că aud că e mult mai spectaculos. 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!