Cu mașina spre Niagara

Nu am reușit să mă mobilizez până acum cu poveștile despre ultima excursie de la Cascada Niagara, așa că deschid de abia azi seria poveștilor despre ultimul roadtrip din America ce a avut loc în luna octombrie a anului trecut. Da, o să încep puțin invers poveștile, de la cele mai recente, la cele mai vechi. Revenind însă la excursia de care vreau să vă povestesc azi, țin să vă spun că de când am plecat de acasă, din luna iunie, știam exact că de data asta voi ajunge la Cascada Niagara, obiectiv turistic care e pe lista mea de prima dată de când am ajuns în Statele Unite.

Excursia am făcut-o la începutul lunii octombrie și a însemnat 18 zile pe drum, 2 persoane, o mașină și vreo 6000 de km făcuți din nordul Americii (nordul statului Michigan) și până în cel mai însorit stat al Americii, Florida.  Azi vă povestesc însă doar despre prima parte a călătoriei noastre în doi, nu de alta dar nu aș vrea să vă fac capul calendar cu toate odată. 🙂

Plecând din Michigan, Casacada Niagara aflată în statul New York la granița cu Canada, nu se afla la o distanță foarte mare de noi. Însă pentru că subsemnata aici de față nu avea viză de Canada, nu am putut să o luăm pe scurtătură prin țări străine, și am fost astfel nevoiți să conducem de-a lungul statului Michigan, Ohio, puțin prin Pennsylvania, și, într-un final, New York.  Asta a adăugat câteva ore bune la drum și ceva $$$ în plus la benzină însă vă spun de pe acum că a meritat efortul șoferului și bănuții în plus. Nu  am făcut drumul dintr-o bucată ci ne-am oprit peste noapte în Detroit pentru ca a doua zi să ne bucurăm de drum și de cascadă odihniți.

Beaver Island (Michigan) – Detroit (Michigan) – Cascada Niagara (New York)

harta excursie niagara

Am plecat la drum cu noaptea în cap de pe insula care mi-a fost „acasă” timp de 4 luni. Ne-am suit în feribotul care ne-a plimbat timp de 2 ore pe apele line ale lacului Michigan și am primit și bonus un răsărit rupt din povești cu un soare care se oglindea perfect în apa cristalină.

beaver island dimineata

rasarit de soare michigan

O dată ajunși „pe uscat”, am pornit la drum. Și ce drum! Natura ne-a răsfățat în mai toate statele prin care am trecut cu o vreme caldă de toamnă, peisaje multicolore, un cer de-un albastru pur și apusuri frumoase imortalizate în oglinda retrovizioare a mașinii.

michigan toamna

Am condus pe cele mai frumoase autostrăzi, prin păduri colorate și fiecare parte din drum a avut farmecul ei.

toamna in michigan

poze de pe drum

roadtrip toamna

Cele mai frumoase culori ale toamnei

roadtrip

Am spus-o de multe ori și mă repet și de data asta, ador să călătoresc cu mașina. Mi se pare că numai așa reușesc să mă bucur chiar și de cele mai mici detalii ale călătoriei, să descopăr locuri pe care din avion nu aș fi avut cum să le văd.

toamna statul new york

Apus pe autostradă

apus pe autostrada

Și-am ajuns, după multe ore de condus, în statul New York, numit și The Empire State

statul new york

new york state

Fiind super preocupați să avem o călătorie frumoasă și fără peripeții, am instalat pe bordul mașinii o cameră care să înregistreze eventuale accidente sau tamponări în trafic (în SUA se întâmplă foarte multe tamponări cauzate de fete tinere care își scot ochii din telefon când e mult prea târziu). Așa că am împușcat doi iepuri dintr-o lovitură: am avut o acoperirire în caz că se întâmpla ceva și am și reușit să filmăm porțiuni scurte din drumul nostru.

În filmulețul de aici suntem noi, conducând cu drag și bucurie prin statul New York. Mi-au plăcut teribil de mult orașele astea micuțe din drumul nostru cu un aspect tipic american, cu case din lemn, străduțe izolate și faimoasele autobuze galbene care aduc copii de la școală.

Mă opresc aici cu poveștile pe ziua de azi, însă le pregătesc pe cele de la Cascada Niagara așa că stay tuned că vin. Și sunt cu muuuulte, multe poze! 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] Cascada Niagara este situată la granița dintre Ontario (Canada) și New York (Statele Unite) […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!