READING

La sfârșit de Online Marketing Academy powered by ...

La sfârșit de Online Marketing Academy powered by Google

Mă lăudam acum vreo 6 săptămâni că m-am înscris la Online Marketing Academy powered by Google. Acesta este primul program educaţional de nivel naţional organizat de Google în România şi este destinat celor care doresc să-și dezvolte cunoștințele de marketing online.

Fiind vorba de online, un domeniu care mă pasionează tot mai tare în ultima vreme, și Google, un brand pe care-l respect foarte mult, am aplicat și eu în dorința de a afla cât mai multe chestii noi. Nu știam exact la ce să mă aștept, dar știam că nu mai vreau ca Google AdWords să fie doar un termen care să-mi fi trecut pe la ureche și atât. Doream să știu cu ce se mănâncă și cum funcționează.

Toată treaba a durat 5 săptămâni, adică 5 zile de vineri când, timp de 4 ore, am povestit câte-n lună și în stele despre marketingul online. Cursurile au fost ținute în toate centele universitare partenere din țară de către traineri certificați. La noi la FEAA, în Timișoara, i-am avut pe Dragoș Smeu și Ionuț Munteanu de la WebDigital, doi super traineri care au încercat să ne ofere într-un timp relativ scurt cât mai multe informații despre Google AdWords.

Dacă pe Ionuț Munteanu am avut ocazia să îl ascultăm la un singur curs, pe Dragoș Smeu l-am avut ca trainer la restul cursurilor. Ne-a povestit despre viața într-o agenție de PPC, despre work flow-ul de la WebDigital și, nu în ultimul rând, despre ce înseamnă și cum funcționează Google AdWords. Pe lângă faptul că a fost evident că știe foarte multe în acest domeniu, am apreciat la el răbdarea și calmul cu care ne-a vorbit timp de 4 ore (!). Nu, nu e ușor să vorbești 4 ore pe un subiect, oricât de drag ți-ar fi el și să mai fii și fluent, coerent și concis.

Și nici la capitolul public speaking Dragoș nu stă prost, mai ales că eu sunt obișnuită de la Toastmasters să fiu atentă la toate detaliile când cineva vorbește în fața unei audiențe. So, thumbs up Dragoș! 🙂

Acum, legat de partea organizatorică, lucrurile nu au stat chiar atât de bine pe cât mă așteptam. Știu, nu e ușor să implementezi un program de o așa amploare în atâtea orașe, însă la un moment dat mi s-a părut puțin totul un mini-haos. Sunt sigură însă că până în semestrul 2 vor lucra la această parte. 😉

Mie nu-mi rămâne acum altceva de făcut decât să mă pun cu burta pe carte, să parcurg materialul teoretic Google AdWords și să susțin examenul. Nu de alta, dar vreau sa particip și la modulul din semestrul II, unde participarea e condiționată de obținerea unui punctaj de peste 85% la examen.

So, wish me luck! O să vă povestesc ce-am făcut.

Online Marketing Academy

P.S Și dacă se ivește ocazia pe viitor să participați la Online Marketing Academy, nu stați pe gânduri! 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Vlad

  15 ianuarie

  Se mai pot face inscrieri pe sem. 2 daca nu am fost la primul modul?

  • Alina Ghenciu

   15 ianuarie

   Cred că se poate pentru că te înscrii cu punctajul obținut la examenul de Fundamentals ( peste 85%). 🙂 Baftă!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!