Cu drag, înapoi la facultate

Vineri am luat parte la un eveniment tare drăguț organizat la facultatea a cărei absolventă sunt și eu, Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Politehnicii. La inițiativa unei foste profesoare, am fost să le povestesc puțin studenților de acolo despre parcursul meu profesional de după absolvire.

Eveniment Poli

Nu cred că vă puteți închipui ce emoții mari am avut. Probabil mai mari ca atunci când am vorbit la televizor sau când am moderat un eveniment. Pentru că le-am vorbit din suflet (și din experiență) studenților, pentru că am vrut ca ceea ce spun să îi motiveze să meargă pe drumul ales, să se implice în tot soiul de activități și să nu renunțe la visul lor.

Amfiteatru

Știu, o să ziceți că la cât am vorbit eu în public până acum ar fi trebuit să scap de emoții. Până la urmă să le vorbesc studenților mi se pare mereu o provocare imensă. Pe de-o parte e ușor pentru că sunt și eu la rândul meu încă studentă la master și bănuiesc că am intuit cam ce doreau ei să audă de la noi și de la poveștile noastre. Pe de cealaltă parte, trebuie să fii foarte focusat pentru că ei sunt o audiență foarte atentă și foarte pretențioasă. Și când spun pretențioasă, mă refer la sensul cel mai bun al cuvântului. Sunt atenți la detalii, analizează foarte bine totul și nu se lasă impresionați ușor. Ceea ce e foarte bine! 🙂

Eveniment facultatea de Stiinte ale Comunicarii

Speech Poli

Interviu TV

În cele 15 minute pe care le-am avut la dispoziție (puține pentru câte aveam să le zic), le-am povestit celor prezenți în sală despre cum, după absolvirea facultății, am decis să iau un an de pauză pentru a mă gândi exact la ceea ce vreau să fac pe mai departe, despre cum m-am lovit de multe răspunsuri negative la interviuri de angajare pentru că îmi lipsea experiența din CV. Le-am mai spus cum, implicându-mă în tot soiul de activități de voluntariat, lucrurile au început să vină de la sine. Am început cu un blog, după care a venit minunata experiență PRbeta și ucenicia pentru Cristina, căreia îi mulțumesc frumos pentru răbdarea cu care m-a învățat primele lucruri practice în PR. Le-am povestit și despre Toastmasters și importanța vorbitului în public pentru noi, cei care lucrăm în PR. Le-am povestit cum încet, încet am ajuns să organizez evenimente și chiar să le moderez. Le-am mai povestit că în fascinantul domeniu al relațiilor publice e importantă recomandarea atunci când aplici pentru un job. Iar la sfârșit, mi-am permis să le ofer niște sfaturi bazate pe experiența mea de până acum.

Discurs

Le-am povestit că au fost 2 ani plini de muncă, implicare, voluntariat, evenimente și că acești ani sunt doar începutul unui drum care sper să fie presărat cu multe împliniri și realizări. Faptul că am fost invitată să le vorbesc lor, din postura de student de succes, a fost unul dintre cele mai frumoase momente, moment care îmi demonstrează încă o dată că, după multă muncă și efort, rezultatele nu întârzie să apară.

Nu am avut un discurs de genul TED, nu am spus cuvinte mărețe, însă sper că prin ce-am povestit și prin sfaturile pe care le-am oferit, să le fi dat imboldul necesar să facă și mai multe decât au făcut până acum.

M-am bucurat să ascult și poveștile celorlalte colege și mă bucur că am fost acolo 5 fete diferite ca personalitate, cu un parcurs diferit și o abordare diferită, însă cu un punct comun: facem ceea ce ne place, lucrăm în domeniul pe care l-am studiat și încercăm să ne autodepășim în fiecare zi.

Cătălina Mărușter – Google AdWords Specialist la 2Parale

Catalina Maruster

Sabina Stoiciu și Laura Iancu – Specialist PR la 123 Contact Form

Laura si Sabina

Sindia Vlaia – Purtător de cuvânt

Sindia Vlaia

Reacțiile celor care au fost acolo m-au bucurat peste măsură și mi-au confirmat (încă o dată) că am ales drumul potrivit. Mai e mult până departe, însă am început cu dreptul. 🙂

Feedback studenti

Feedback

Mulțumesc încă o dată Annamariei Kilyeni pentru invitație și felicitări pentru o inițiativă de lăudat care sper să devină tradiție de-acum încolo. Și mulțumesc tuturor profesorilor de la Poli care timp de 3 ani ne-au deschis apetitul pentru acest domeniu frumos și complex. 🙂

Semnat,

O mândră absolventă a Facultății de Stiințe ale Comunicării

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. Ma bucur ca si initiativa si tu, personal, ati avut succes! I-am mai spus Anamariei si de alti absolventi ai nostri, pentru o editie viitoare:)

    • Alina Ghenciu

      9 decembrie

      Mulțumesc frumos! 🙂 Sper ca acest eveniment să devină tradiție de-acum încolo. 🙂

  2. […] foarte mult de la subiect, vreau să vă spun că deși am avut profesori de excepție și la facultate, anii de liceu au fost pentru mine anii cei mai frumoși. Așa că o să-mi permit să vă invit la […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!