Work and travel USA: viza J1

Inițial m-am gândit să nu scriu un articol despre viza J1 de student prin prisma faptului că am povestit despre cea de turist și mari diferențe nu ar fi între interviuri. Am observat însă că majoritatea studenților sunt foarte panicați când vine vorba de interviul pentru acest tip de viză, așa că am decis să scriu un post scurt cu niște sfaturi pentru a trece cu brio de interviu. În cazul în care doriți să citiți despre această experiență mai în detaliu, Sabina are un post la ea pe blog mult mai complet despre cum a fost în cazul ei.

Pentru a fi mai ușor de urmărit, am să le enumăr una sub alta:

  • În primul rând aș recomanda tuturor studenților care se prezintă la interviu să fie în București cu o seară înainte pentru a se putea odihni înainte de interviu. Știu, e puțin mai scump poate dacă stați la un hotel, dar e mai ok să fiți odihniți și să dormiți într-un pat, și nu într-un tren în orele de dinaintea interviului.
  • Ținuta nu trebe să fie elegantă, ci casual. Nu e cazul să vă trageți la costum și cămăși, dar e important să arătați cât de cât formal și decent.
  • Veți sta multe ore la cozi și în timpul ăsta o să auziți o mulțime de povești mai mult sau mai puțin fericite legate de aceste interviuri. Încercați să vă păstrați calmul și să gândiți pozitiv.
  • Nu luați după voi genți voluminoase pentru că înăuntru o să intrați numai cu actele.
  • Sunt 3 ghișeuri pe la care veți trece: la primul vă vor verifica actele, la cel de-al doilea vă vor lua amprente, iar la ghișeul 3 va avea loc interviul propriu-zis cu un consul american.
  • Zâmbiți și fiți relaxat! Știu, e ușor de zis, mai greu de făcut, dar contează foarte mult. Încercați să fiți cât de relaxați puteți.
  • Recomand să aveți un nivel măcar mediu de limba engleză atunci când aplicați pentru un astfel de program. Am auzit la interviu mulți studenți care abia se puteau exprima și chiar dacă veți lua viza, va fi frustrant să nu vă puteți face înțeleși într-o țară străină.
  • Încercați „să aveți cuvintele la voi”. Încercați să nu vă bâlbâiți sau să vă blocați. Nu vă întreabă nimic la care să nu fiți în stare să răspundeți.
  • Nu vă panicați și nu vă îngroziți dacă aveți restanțe. Atâta timp cât sunteți capabili să oferiți o explicație plauzibilă, acest lucru nu va fi un inconvenient. Bineînțeles, ca să nu aveți grija asta, vă sfătuiesc să încercați să aveți note mari și să nu aveți restanțe. 🙂
  • Interviul durează în medie între 3 și 5 minute, iar întrebările sunt ceva de genul: Ce o să lucrezi în State?, Ai mai fost în SUA?, Ce studiezi?, Ce țări ai mai văzut?, Unde o să mergi în Statele Unite?, Ce o să dorești să vizitezi?, De ce îți dorești să pleci? etc. Nu sunt întrebări grele, însă încercați să faceți un exercițiu de imaginație înainte și pregătiți niște răspunsuri scurte în cazul în care spontaneitatea nu este punctul vostru forte.

Important e să rețineți că nu este un interviu complicat. Fiți degajați și zâmbiți! Eu anul acesta nu am prea văzut studenți care să nu primească viza, așa că nu există motive să vă faceți griji. Nu luați în seamă zvonurile care zic că cei cu restanță sau note mici nu primesc viză pentru că nu este așa. Fiți optimiști și siguri pe voi! Eu am trecut de trei ori prin această experiență și deși a fost puțin stresant, a fost foarte ușor de fiecare dată.

Mult succes! 🙂

Viza J1

Sursă foto

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!