Gadgeturi de pus în bagaj

De ceva vreme am învățat să nu mai pun în bagaj lucruri inutile, ci să calculez foarte bine ceea ce vreau să iau cu mine într-o călătorie. Așa că dacă am renunțat la unele obiecte vestimentare și alte treburi nu foarte utile, am adăugat câteva gadgeturi care să mă ajute să călătoresc mai simplu și mai ușor, mai ales atunci când străbat distanțe mari de una singură.

Gadgeturi

Printre gadgeturile pe care le găsiți cel mai adesea în bagajul meu se numără:

  • Laptop – călătorește cu mine ori de câte ori plec și nu pot ignora e-mail-ul sau am treburi importante de făcut online. Asta nu se întâmplă tot timpul, ci numai atunci când plec pentru o perioadă lungă de timp, ca de exemplu acum, pe timpul verii. Dacă deplasarea este doar de câteva zile sau o săptămână, laptopul rămâne acasă pentru că Internetul de pe telefon este suficient. Momentan folosesc un Sony Vaio customizat și personalizat după chipul și asemănarea utilizatoarei, laptop de care sunt foarte mulțumită. E deștept, se mișcă repede și are cam tot ce îmi trebuie mie. 😀

Sony Vaio

Laptop personalizat

  • Hard extern – atunci când laptopul călătorește cu mine vine mai mereu acompaniat de un hard extern pentru a face un back-up la toate pozele sau documentele pe care le salvez pe laptop. Am pățit-o o dată de mi s-a șters tot ce aveam pe calculator așa că de atunci prefer să mai adaug 200 de grame la bagaj, dar să mă întorc cu toate aminitirile „nevătămate”.

hard extern

  • Telefonul – vine cu mine peste tot, mai ales atunci când laptopul nu are loc în bagaj. Nu îl folosesc prea des să sun sau să fiu sunată când plec, ci mai degrabă pentru wifi. De asemenea, îl găsesc foarte util în momentele în care nu am aparatul foto cu mine. Dacă până acum două săptămâni mă bazam pe un Samsung Galaxy S plus, între timp am trecut la un HTC One X care până acum pare să fie alegerea corectă.

HTC One X

  • Aparatul foto – cei care mă cunosc știu că sunt pasionată de fotografie așa că mai mereu am camera foto cu mine în bagaj. Acum doi ani am achiziționat primul meu DSLR, un Canon 600D pe care îl folosesc cât pot de mult. De curând, camerei foto i s-au alăturat: un bliț extern, un trepied și încă trei obiective foto mai micuțe pentru și mai multe fotografii frumoase.

Canon 600D

Kit Canon

  • Kindle – una dintre cele mai recente achiziții, sau mai bine zis cadouri. Mă ajută enorm mai ales în escalele lungi și în plimbările (tot mai dese) cu avionul.

Kindle

Kindle E book

  • I-pod – dacă ar fi un lucru la care nu aș renunța nici în ruptul capului, acesta ar fi cu siguranță I-pod-ul meu care îmi e foarte drag. Vine cu mine absolut peste tot, indiferent dacă mă duc să iau pâine sau plec la 8000 de km distanță. E partenerul de drum cel mai fidel și nu îmi pot imagina călătoriile fără el.

Ipod

  • Battery pack – cea mai nouă achiziție menită să mă ajute în momentele în care mai toate bateriile mă lasă. Chiar dacă mai uit să încarc complet câte vre-un gadget, bateria reîncărcabilă e acolo să mă salveze.

Incarcator

  • Încărcătoare – pentru că toate cele menționate mai sus au baterii și nu rezistă prea mult fără încărcare, încerc să nu uit să arunc în bagaj toate încărcătoarele necesare și mai ales un adaptor pentru atunci când plec spre SUA.

Nu-s foarte multe, dar nici foarte puține. Ocupă destul loc prin bagaj, însă sunt cu adevărat utile și mă ajută să călătoresc mai simplu, mai ușor și mai relaxat.

Voi ce alte gadgeturi aveți prin bagaje?

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] și gențile. Vă dați seama că nu durează nici 2 minute și adormim toate 3 cu capetele pe bagaje fără să ne mai pese de […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!