READING

St. Augustine – un orășel istoric din Statel...

St. Augustine – un orășel istoric din Statele Unite

Atunci când cineva spune America ne gândim în general la clădiri înalte, tehnologie de ultimă generație și mai puțin la istorie. Deși prea puțin promovată, America are o istorie demnă de luat în seamă. Într-adevăr, nu la fel de bogată și complexă ca cea a României, însă ea există și din respect pentru faptul că am vizitat Statele Unite de câteva ori, am încercat să aflu cât mai multe despre istoria timpurie a Americii. Nu despre toată istoria, ci despre trecutul unui orășel cochet și drăguț din Florida, St. Augustine (San Agustin în spaniolă).

intrare st.augustine

Recunosc că nu aflasem despre existența acestui oraș din Florida până când nu am fost invitați să facem o excursie de o zi acolo. Orașul St. Augustine se află pe coasta estică a statului Florida, la sud de Jacksonville și este cunoscut și sub numele de Old City sau Ancient City. Așezarea datează din septembrie 1565 când spaniolii i-au pus bazele, orașul fiind pentru 200 de ani capitala Floridei spaniole.

Noi am avut ocazia să îl descoperim într-o minunată de zi martie cu căldură și soare, așa cum îi stă bine oricărui oraș din Florida, statul scăldat de soare. În timpul petrecut acolo m-am simțit ca în Europa. Orășelul e mic, cochet, cu o populație de aproximativ 13.000 de oameni și cam toți atâția turiști. Centrul istoric e împânzit de bărulețe, pub-uri, restaurante, ciocolaterii și magazine de înghețată cu terase numai bune pentru a te bucura de o masă în aer liber într-un cadru intim și primitor. Nici magazinele cu suveniruri nu lipsesc. Poți achiziționa o mulțime de obiecte handmade care să îți amintească de momentele petrecute într-un orașel mai aparte din Statele Unite.

Centru istoric

Dulciuri

Cladiri vechi

Tot în St. Augustine am văzut trenulețe dedicate turiștilor care doresc să descopere orașul într-un mod mai inedit. Nici caleștile trase de cai nu sunt chiar cele mai obișnuite lucruri pe care le vezi în America așa că am insistat să imortalizez momentul. Străduțele cochetului orășel St. Augustine sunt înguste cu căsuțe vechi și multă vegetație.

Trenulet St. Augustine

Caleasca trasa de cai

Old drugstore

Straduta in St. Augustine

Oras istoric

Straduta cocheta in St. Augustine

Unul din principalele obiective turistice pe care cei care ajung aici le vizitează, dacă nu cel mai important, este Castillo de San Marcos, cetate a cărei construcție datează din anul 1672 și care a fost atât sub ocupație spaniolă, cât și briatnică.

Cetate St. Augustine

Rămășițele cetății sunt foarte bine păstrate și întreținute, iar priveliștea pe care acoperișul cetății o oferă a făcut ca fiecare cent plătit pentru intrare să merite (7$). Pe de-o parte se vede apa turcoaz a Oceanului Atlantic, iar de cealaltă parte, zona istorică a orașului.

St. Augustine fort

St. Augustine Florida

St. Augustine

Cetate istorica

St. Augstine propune o mulțime de activități celor care doresc să descopere o altă față a Americii. Pe lângă cetate, există muzee, centrul istoric, plimbări cu trenulețul și expoziții de artă locală. Trebuie luată în vedere însă parcarea, destul de scumpă de altfel dacă doriți să lăsați mașina chiar în zona centrală. De asemenea, limba spaniolă este foarte populară în Florida așa că în cazul în care engleza vă dă bătăi de cap, puteți oricând să încercați spaniola. 🙂

Sper ca prin aceste poze și prin acest articol să vă fi arătat că America poate fi privită și dintr-o altă perspectivă, una istorică. Despre istoria Americii vă voi povesti mai multe în câteva articole viitoare despre Mount Rushmore. 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Bună,

  Te-am nominalizat pentru premiul A Bouquet of Three Awards, un premiu simbolic 🙂 Aici găsești detalii – http://www.zgomotulgandului.com/2013/07/nominalizare-bouquet-of-three-awards.html

  O seară frumoasă!

 2. Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult ! Multumesc

 3. Laura Hurjui

  18 iulie

  Hey! Am dat din intamplare peste blog-ul tau, dar imi place foarte mult. Scrii foarte frumos! 🙂 Eu locuiesc de 4 ani in SUA si vroiam sa-ti recomand sa vizitezi si orasul Charleston din Carolina de Sud daca ai ocazia. Vad ca ti-a placut in St. Augustine, asa ca sunt convinsa ca si Charleston te va fermeca. E superb si plin de istorie. Iti sugerez sa vizitezi plantatiile (mai ales Middleton Place… e preferata mea) si sa faci un tur ar inchisorii „bantuite”, dar seara cca e mai spooky. 🙂 Mult success in tot ce faci.
  Laura

  • Salut Laura,

   Mersi frumos pentru aprecieri. 😀 Hm, Charleston, SC? Sună bine de tot. Mulțumesc pentru tips&tricks. E pe lista de călătorii pentru viitorul cât se poate de apropiat. 😀

   O zi frumoasă! 🙂

 4. orasele mici si istorice sunt cele mai frumoase. Pe un spatiu restrans foarte multa istorie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!