READING

Daytona Beach și săptămâna motocicletelor

Daytona Beach și săptămâna motocicletelor

De câte ori am fost în State în vacanță, de atâtea ori mi-am dorit să văd Oceanul. Fie Atlantic, fie Pacific, ocean să fie. Nu a fost să fie la prima vizită, nici la a doua. Am avut însă noroc cu cea de-a treia vizită și astfel mi-am văzut visul împlinit. Fiind în Florida, am avut șansa să văd Oceanul Atlantic de pe frumoasa și, zic americanii, foarte faimoasa plajă Daytona. Recunosc că până la acel moment nu auzisem de ea, dar asta bineînțeles, nu o face mai puțin faimoasă. 🙂

Prima mea întâlnire cu oceanul a fost de vis. L-am zărit din depărtare din mașină și de-abia așteptam să-l văd în toată spelndoarea sa, de aproape. Când am ajuns, mi se așternea în față o plajă superbă, întinsă pe 40 de km de nisip fin și un ocean azuriu, fascinant, impunător cu niște valuri pe care nu oricine ar avea curajul să le înfrunte. Bineînțeles că am fugit spre el ca un copil spre părinții pe care nu i-a văzut demult și abia așteptam să alerg desculță pe malul său.

Palmieri pe plaja

Alina la Daytona Beach

Daytona Beach Florida

Daytona beach florida us

Alina la ocean

Daytona Beach Pier Florida

Beach

Deși nu mă caracterizează starea de zen și sunt o agitată de când mă știu, în momentul în care văd valuri parcă sunt hipnotizată și totul în jur se oprește. Aș putea sta ore în șir să mă uit la valuri și să le pozez. Îmi dă o stare și o senzație de liniște pe care nici cele mai înalte creste ale munților nu mi-o pot oferi. Singurul lucru care perturbă liniștea și priveliștea de pe plajă sunt mașinile a căror prezență este acceptată pe plajă până la un anumit punct și care mie mi-au dat senzația că o să mă calce pe cap.

Daytona beach Florida USA

Plaja, soare si pescarusi

Oceanul Atlantic

slapi pe plaja

Atlantic Ocean Florida

Oceanul Atlantic Florida

Tot la Daytona Beach a fost pentru prima dată când am văzut surferi în acțiune. Am stat și i-am admirat minute în șir și nu am putut să plec fără să îi fi imortalizat într-o fotografie.

Surfers

Bike Week

Trecând însă de la liniștea pe care plajă și valurile care se sparg la țărm o oferă, s-a nimerit să vizităm această destinație exact când era în plină desfășurare Bike Week sau mai pe românește, săptămâna motocicletelor. Timp de o săptămână Daytona devine capitala celor care preferă viața pe două roți și acolo poposesc mii și mii de motocicliști de pe teritoriul Statelor Unite și nu numai. Din ce am auzit eu pe ar fi cam al doilea eveniment ca număr de participanți, dedicat motocicliștilor.

Pe drum spre Daytona

saptamana motocicletelor

Bike week Daytona

Oriunde întorceai capul vedeai motoare Harley Davidson care mai de care mai cool și mai interesante.

Funny dog on a bike

Fun bike

Pielea neagră era materialul de bază pentru toate ținutele și tatuajele prezente pe corpurile tuturor participanților. Sunetul mototarelor turate la maxim făcea destul de dificilă orice conversație, fie ea și una scurtă. Nimeni nu era oricum curios să se converseze prea mult. Alcoolul, muzica și motoarele țineau locul discuțiilor.

Bike week Florida

Bikes

Fetele îmbrăcate foarte sumar erau prezente spre deliciul celor de acolo, muzica rock răsuna din toate boxele iar peterecera a ținut mai bine de o săptămână.

distractie

Girls Bike Week Daytona

Deși mă așteptam ca lucrurile să fie puțin mai agressive, am rămas plăcut surprinsă de faptul că acești bad boys se distrează într-un mod foarte civilizat și fără să provoace incidente majore.  Și să nu credeți că barbații erau majoritari. Am văzut femei trecute bine de prima tinerețe în pantaloni scurți de piele, cizme și maieu urcate pe motoare și distrându-se ca la 20 de ani.

Înainte de a încheia acest episod despre Florida trebuie să vă spun că mi-a plăcut mult combinația asta de liniște oferită de ocean și plajă pe de-o parte și zgomotul motocicletelor din stațiune pe de cealaltă parte.

Mai am povești frumoase despre Florida, dar puțin mai incolo. 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] invitați să facem o excursie de o zi acolo. Orașul St. Augustine se află pe coasta estică a statului Florida, la sud de Jacksonville și este cunoscut și sub numele de Old City sau Ancient City. Așezarea […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!