READING

Walt Disney World – pe ce „ne dăm̶...

Walt Disney World – pe ce „ne dăm” la Disney? (III)

Pentru că mulți dintre voi m-au întrebat ce trenulețe sau roller coast-ere sunt pe acolo și cât sunt de periculoase, m-am gândit că e util să vedem ce e interesant de făcut la The Magic Kingdom din punctul de vedere al „mașinăriilor” pe care ne putem da.

E bine de știut că The Magic Kingdom nu e locul perfect dacă ești în căutare de cote ridicate ale adrenalinei. Ba dimpotrivă, trenulețele și mașinăriile de aici intră în categoria sub 14 ani, cu mici excepții.

Bineînțeles că pe lângă multele și minunatele magazine unde poți să faci shopping, pe lângă Castelul lui Cinderella sau Main Street unde te poți poza cu decoruri din America anilor 1900, atracția principală a parcului sunt mașinăriile pe care copii le adoră.

Castelul lui Cinderella

Castelul lui Cinderella

Mickey si Minnie

Figurine Mickey și Minnie

Magazin de suveniruri Disney

Magazin de suveniruri

Nu puteam pleca nici noi de acolo fără să încercăm puțin din fiecare, în limita timpului disponibil. 😀 Cert e că la Disney se stă la coadă. MULT! Noi cică am fi fost norocoși și am nimerit o zi în care timpul de așteptare la o coadă a fost între 10-25 de minute.

Le-am luat încet, dar sigur și am pornit prima dată să explorăm The Swiss Family Robinson Tree, a cărei poveste am aflat-o și eu la fața locului. O familie elvețiană care a naufragiat pe o insulă tropicală și care din cauza animalelor sălbatice și-a făcut casa într-un copăcel. Decorul de la Disney era o copie fidelă a acelei povești și nu zic asta pentru că am vizitat familia pe acea insulă, ci pentru că urcatul scărilor până sus în copac m-a făcut să mă simt ca-n poveste, deși abia aflasem de ea. 😀

Swiss Family Robinson

Decor Disney

În copac

După ce-am coborât din copaci am început light cu o mini-croazieră în junglă. A fost tare drăgălaș să-l văd pe nenea ăla îmbrăcat ca un explorator cum ne explica despre fauna și flora junglei. A fost o lecție drăguță pentru toți care eram acolo. Ba erau chiar și crocodili care ieșeau din apă exact când nenea ăsta le zicea, spre deliciul meu și al copiilor de 5 ani cu care împărțeam barca. 😀 Bineînțeles că totul era regizat până la cel mai mic detaliu. Domnul aici de față nu tocmai conducea barca, ci ea era pe niște șine. Totul însă părea atât de realist, de la sunetul animalelor și până la apele curgânde. Copii erau lăsați la cârmă și aplaudați la sfârșitul călătoriei. 😀

Jungle Cruise Florida

Cascada

Jungle Cruise Walt Disney World

Jungle Cruise

Na păi după ce ne-am obișnuit cu jungla, am pornit spre ceva mai interesant, și-am ales Big Thunder Mountain, un trenuleț care deși la prima vedere pare soft, odată ce te-ai urcat în el îți schimi părerea. Într-un decor specific Arizonei, te plimbă și te învârte și te sucește, de nu prea mai știi cum te cheamă. Mai ales că și arăta destul de old-school, de mi-a cam fost frică să nu sară de pe șine. :))

Big Thunder Mountain

Trenulet Disney

Nu puteam fi la The Magic Kingdom fără să încercăm Pirații din Caraibe. Cred că pot să îl declar preferatul meu având în vedere că decorul m-a impresionat profund. Imita atât de bine filmul și viața piraților încât aș mai fi stat la coadă să mă mai dau o dată. Unde mai pui că la sfârșitul plimbării cu bărcuța ne aștepta vocea lui Johnny Depp? 😀

Johnny Deep

Johnny Depp

Tot la Disney am trecut și pe la The Haunted Mansion de unde nu am poze pentru că, fiind Casa Bântuită, era beznă înăuntru (duhhh!). Dacă acum câțiva ani o plimbare de genul mi-ar fi dat fiori, de data asta pot spune că m-am simțit confortabil și aș zice că a fost chiar drăguț. De precizat că erau și copii de 3 ani care nu păreau deloc deranjați de situație. :))

Distractie la Disney

Haunted Mansion

Piatra funerara

Dacă tot suntem la secțiunea bărcuțe, tare mult mi-a plăcut It’s a small world. Deși a trebuit să stăm la coada pe care o vedeți în poze (30 de minute), a meritat. O plimbare educativă care ne trecea prin diverse cămăruțe unde erau simboluri și elemente specifice câte unei țări. Din păcate nu am văzut nimic legat de România ceea ce m-a întristat puțin.

Coada

It s a small world Disney

Barcute la Disney

It s a small world Walt Disney World

Copiil fiind, chiar și la 23 de ani, am ținut sus și tare să încercăm și Winnie The Pooh. Plimbarea a avut loc în niște borcane maaari cu miere de unde am aflat încă o dată povestea drăgălașului ursuleț.

winnie

Winnie The Pooh

Borcanelul cu miere

The Magic Kingdom are chiar și o insulă a lui Tom Sawyer și o barcă mare de epocă, barcă pe care te poți relaxa la o plimbare după o zi lungă de stat la cozi.

Spre insula lui Tom Sawyer

Tom Sawyer island

Vapor Disney

Aș fi vrut să nu vă povestesc despre Space Mountain, cel mai cumplit roller coaster pe care eu m-am dat vreodată. Nu vă spun decât că erau 6 scaunde unul în spatele celuilalt și plecai ca din pușcă, te trecea printr-un culoar în care toate becurile posibile îți clipoceau în față (că deh, e space mountain), după care începea infernul. Nu se vedea absolut nimic, era beznă și vedeai doar câteva punctulețe de lumini, chipurile stele, și de fapt, după 3 secunde nu le mai vedeai nici pe alea. Nu de alta, dar capul îmi zbura în absolut toate direcțiile și aveam senzația că în orice secundă o să îmi dau cu el de ceva și acolo rămân. Nu am mers drept nici măcar 2 secunde și închipuiți-vă ce fain era să nu vezi în ce parte o iei. A durat maxim 2 minute, dar cert e că am avut probleme cu echilibrul când m-am dat jos. Ah, de menționat că am stat la coadă o oră și jumătate, timp în care am văzut acolo copii de 5 ani, 4 ani cu părinții. Parenting level: 0. 😉

Space Mountain

Coada de la Space Mountain

Trecând la lucruri mai drăguțe trebuie să știți că The Magic Kingdom are propria gară și un trenuleț autentic cu aburi. Plimbarea e o plăcere mai ales dacă te-ai săturat de plimbat și vrei să ajungi în partea cealaltă a parcului.

Disney Railroad

In trenulet

Tren Disney

[youtube width=”590″]http://www.youtube.com/watch?v=ci9-f-xf9jU[/youtube]

Cam astea sunt cele pe care noi am reușit să  le testăm și nu sunt nici măcar jumătate, însă ne-am și pozat și plimbat mult. Plus că dacă aduni toate minutele peterecute la cozi, ne putem declara chiar norocoși că am reușit să facem atâtea. 😀

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!