Povești din lumea întreagă

Aș începe prin a vă spune că îmi place enorm de mult să călătoresc. Dar până la urmă e cineva la care să nu-i placă acest lucru? Ca să îi spun totuși cumva, să zicem că poate îmi place să fac asta puțin mai mult decât celor din jur. Dacă mai adaug și pasiunea pentru fotografiat momente, locuri și oameni avem ceea ce numesc eu pasiunile mele cele mai mari și, sper eu, direcția spre care acest blog va merge – travel și fotografii.

Dar nu despre asta povestim azi, ci despre Povești de pe mapamond, evenimentul organizat de Ghiduri turistice care s-a aflat aseară la prima ediție (dintr-un lung șir sper eu). Probabil că nu aș fi aflat de acest eveniment dacă nu aș fi avut șansa de a primi o invitație din partea fostei mele profesoare de PR, Adriana Ritt. Dacă ar fi să descriu rapid orele petrecute aseară acolo, le-aș numi gura mea de oxigen și relaxare în mijlocul unei săptămâni extrem de pline și de stresante.

Am avut parte de 4 speakeri interesanți care ne-au povestit despre experiențele lor în 4 locuri minunate din lumea aceasta. Mi s-a confirmat încă o dată că nu avem nevoie de o căruță de bani ca să călătorim, ci de voință puternică, determinare și planificare din timp pentru a ține costurile la minim.

Prima poveste i-a aparținut Simonei Gollent și a fost despre călătoria sa în Elveția. Practic a fost vorba de un circuit în orașele: St. Mortiz, Zermatt, Montreux, Lausanne, Geneva, Gruyere, Berna, Lucerna și Zurich. Eleveția e demult pe lista mea, iar pozele ei nu au făcut altceva decât să mă facă să visez cu ochii deschiși la țara din care provine Milka. 🙂

Seara a continuat cu fost mea profesoară de PR, doamna Adriana Ritt, a cărei poveste despre Japonia m-a fascinat complet. Știam, adică bănuiam, cât de diferită e lumea asiatică față de a noastră, a europenilor, însă pasiunea cu care a vorbit despre călătoria ei acolo m-a făcut să urc Japonia în lista de călătorii dintr-un viitor cât se poate de apropiat. 🙂 Vă invit să-i citiți blogul pentru că aveți ce descoperi acolo. A vizitat peste 43 de țări și are povești extraordinare din fiecare.

A treia poveste a fost despre Insula  Capri. Eu când mă gândesc la Italia îmi vin în minte Roma, Vatican, Veneția, Milano, Napoli, însă de acum voi ține minte și insula Capri care nu mai pare de aseară atât de inaccesibilă. Gerogiana Budur ne-a arătat o mulțime de poze minunate care pe mine m-au convins să iau în considerare o vacanță de vară târzie în insula Capri, mai ales că temperaturile sunt ridicate chiar și în luna octombrie.

Ultima poveste a fost cea a Corinei Goruian și a sa experiență de 4 luni de voluntariat în Africa. Ne-a povestit lucruri incredibile despre lipsa de educație de acolo, despre copii cu care a lucrat, despre mâncarea ghaneză, dar și despre lucruri mai puțin frumoase precum jafuri armate și alte experiențe deloc plăcute prin care a trecut acolo. Ce m-a impresionat profund a fost zâmbetul ăla sincer pe care l-a avut timp de 40 de minute cât a vorbit și pasiunea cu care povestea toate cele întâmplate acolo. O admir și o respect pentru curajul pe care l-a avut și pentru că, deși a trecut printr-o tragedie imensă, nu a ezitat să răspundă că s-ar întoarce pe viitor în acel loc. 🙂

A fost o seară frumoasă în care am cunoscut oameni diferiți. Unii adoră să călătorească cu autocarul, alții pleacă în circuite, alții merg singuri mii de kilomterii să descopere lumea, iar alții aleg să ia viața în mâini și să ajute copii și oameni mai puțin norocoși decât noi. Indiferent de modul în care călătoresc acest oameni, pasiunea pentru ceea ce fac e trăsătura lor comună. Am plecat de acolo odihnită, relaxată și cu gândul la o următoare ediție din care să aflăm și mai multe povești interesante.

Eu nu am luat notițe, ci am stat cuminte și atentă cunfundată în poveștile pe care le ascultam. Tomata în schimb și-a făcut temele mult mai bine și a povestit mai în detaliu la ea pe blog lucruri interesante despre fiecare destinație. Impresii de la acest evenment mai găsiți și la Oana pe blog.

Sursă poză

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Multumesc, Alina, pentru relatarea evenimentului si pentru cuvintele la adresa mea. Ma bucur ca ti-a placut si te asteptam si data viitoare!

  • Cu mare plăcere!

   Au fost din suflet pentru că toate poveștile mi-au mers direct la suflet. Cu siguranță voi fi acolo și la următoarea ediție! 🙂

 2. Si eu iti multumesc si vreau sa marturisesc ca am fost atat de emotionata, incat nu am retinut nimic din ce au vorbit colegele dinaintea mea! Dar povestea Corinei am savurat-o cu adevarat, pentru ca ma scapasem de griji:)

 3. Corina

  11 aprilie

  Multumesc si eu pentru frumoasa relatare! 🙂
  Felicitari tuturor participantelor, ati fost minunate! felicitari si multumiri si publicului pentru sustinere! 😉
  Multumesc Alina!

 4. Florin

  11 aprilie

  Povestile au fost deosebite … ceea ce a facut ca acest eveniment sa fie reusit! Sper sa ne vedem si la a doua editie.

 5. Cu siguranță voi fi acolo! 🙂

 6. […] roller coast-ere sunt pe acolo și cât sunt de periculoase, m-am gândit că e util să vedem ce e interesant de făcut la The Magic Kingdom din punctul de vedere al “mașinăriilor” pe care ne […]

 7. […] evenimentul Povești de pe mapamond v-am mai povestit eu acum aproximativ o lună, și acum trebuie să vă anunț cu bucurie că la […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!