READING

Walt Disney World – O lume veselă și colorat...

Walt Disney World – O lume veselă și colorată (II)

Dacă despre generalități cu privire la Disney v-am spus, e timpul să vă povestesc lumea veselă și colorată de acolo văzută prin ochii mei și să vă spun exact ce am simțit în ziua în care am fost din nou ca un coopil de grădiniță.

Ca să vă faceți o idee, în dimineața zilei respective m-am trezit fără ceas pe la 7 jumate, am sărit rapid în cele mai comode haine, mi-am luat urechiușele de Minnie (da, am avut și așa ceva 😉 ) și-am ieșit pe ușă cu entuziasmul unui copil de 5 ani. Știam că în ziua aia pot să fiu Minnie, pot să fiu prințesă și cam cine vreau eu fără să se uite nimeni ciudat la mine. 🙂

Parcul este împărțit în 6 mari zone: Frontierland, Fantasyland, Tomorrowland, Main Street USA, Adventureland și Liberty Square, iar o dată ce-i treci pragul ți se așterne în față o cu totul altă lume. Te primește o lume a frumosului, o lume a poveștii, o lume a viselor. Fiecare din aceste 6 părți ale parcului este decorată în stiluri și culori diferite purtându-te astfel prin epoci și contexte diferite de-a lungul zilei.

Parc Walt Disney World

Împărțirea parcului

De cum intri în parc te întâmpină Main Street USA, străduța care te duce spre elementul simbol al acestui parc, Castelul lui Cinderella. Pe Main Street regăsești atmosfera străduțelor americane din ani 1900, cu clădiri extraordinar de drăguțe și de frumos întreținute, clădiri care găzduiesc în interior  magazine de suveniruri care mai de care mai adorabile și simpatice de unde, să mă credeți pe cuvânt, e imposibil să pleci fără să cumperi ceva.

Nici magazinele de înghețată și dulciuri nu au fost uitate pentru cei mai pofticioși dintre copii și părinți. Totul este ca în cele mai frumoase povești cu prinți și prințese. Chiar și vânzătorii de la toate shop-urile din parc sunt toți costumați în diferite personaje de poveste și sunt incredibil de zâmbitori și de liniștiți chiar și în pofida puhoiului de lume care le trece zilnic pragul.

Main Street Walt Disney World

Main Street USA – Walt Disney World Florida

Vechicole de poveste

Vehicule de epocă

Walt Disney World pe inserate

Main Street la ceas de seară

Main Street

Toată lumea pozează Castelul lui Cinderella

Castelul Cinderellei

Cladire Main Street

Magazine de suveniruri

Înainte să ajungem la Disney am primit recomandări clare să nu plecăm de acolo până nu vedem măcar o paradă. Așa că, fiind cuminți și ascultători, am participat nu la una, ci la 3 parade. Nu de alta, dar așa înțelegi lumea Disney cel mai bine.

Prima paradă la care am luat parte (au vreo 3-4 pe zi) poartă numele de Celebrate a dream come true parade. Ce de lume, ce de aparate foto, ce de copii, ce nebunie, cât de frumos. Eu eram ca un copilaș care a primit 5 cadouri deodată și nu mai știa la care să se uite sau pe care să-l desfacă primu’. Nu știam exact dacă să fac poze, să filmez, să mă uit, să mă bucur. Ca un mic jurnalist, m-am strecurat printre sutele de oameni care și-au ținut loc cu cel puțin o oră înainte, să pot și eu să fac câteva poze, poate, poate mă crede cineva pe cuvânt când zic cât de fain a fost. 🙂

Ca dovadă vă las și-un filmuleț. 😀

Castelul lui Cinderella

 Parada Celebrate a dream come true

Celebrate a dream come true

 Frumoasa și Bestia

Parada Celebrate a dream come true

Zâmbet de copil fericit

Poze si filmulete la parada

Mickey și Minnie nu puteau lipsi de la paradă

Parada la Walt Disney World

Pinocchio a fost și el prezent

Parada Disney

În mulțime l-am zărit și pe Donald Duck

Donald Duck

Parada Disney Florida

Personaje de poveste

Celebrate a dream come true parade

Parada Disney World Florida

Parada Disney Florida

Parada pe Main Street

Am revăzut personaje dragi din desenele copilăriei precum: Mickey Mouse, Minnie, Goofy, Donald Duck, Pluto și personaje de poveste precum Cenușăreasa, Albă ca zăpada și cei 7 pitici, Frumoasa și Bestia, Pinocchio și mulți alții.

Machiajul, costumele, coregrafia și mai ales muzica sunt la superlativ. Chiar nu cred să existe om acolo care să nu fie impresionat de modul în care lumea poveștilor este expusă la Disney. Am apreciat în special și dedicarea celor fac posibil acest spectacol chiar și de 3 ori pe zi. Nu e treabă ușoară să te aranjezi, să te îmbraci, să te machiezi, să dansezi, să zâmbești miilor de copii prezenți zilnic de acolo!

Impresionată la maxim de ceea ce am văzut la prima paradă, a trebuit neapărat să revin la cea de la ora 19. Câtă bucurie, cât dans, câte zâmbete, n-ai fi zis că e o paradă, ci un party. Personajele dansau alături de copii, bunicuțele îmbrăcate și ele sport cu urechi de Minnie pe cap dansau alături de nepoți, iar părinții mândri făceau poze și filmau fiecare mișcare a copilului. Ce mai, o sebare în adevăratul sens al cuvântului! Un fel de Carnavalul de la Rio, varianta pentru copii.

2 Minnie 😀

Alina la parada

Parada pe strazile de la Disney World

Mickey la parada

În jurul orei 20 avea să înceapă și ce-a de-a treia paradă marca The Magic Kingdom – Walt Disney World Electrical parade. De data asta am fost pe fază și m-am alăturat micuților de 4-5 ani din primul rând. 😀 Iluminatul de la Disney s-a oprit și a început spectacolul. Mașinuțe, dinozauri, caleașcă totul era luminat de mii de beculețe colorate. Ba chiar erau și personaje care dansau purtând pe ele costume iluminate electric.

Înainte de Electrical Parade

Walt Disney World seara

Parada de noapte

Electrical parade

Electrical parade The Magic Kingdom

Personaje de poveste la parada

De departe punctul cuminant și momentul preferat al zilei a fost show-ul de seară când pe pereții castelului au avut loc proiecții a diferitor desene și momente vesele, iar mai apoi un splendid foc de artificii. E absolut fabulos cât de bine erau sincronizate artificiile cu muzica și cu vocea naratorului din fundal. Un show absolut care mie mi-a făcut pielea de găină și care m-a ținut cu ochii spre cer zeci de minute.

 Pe timp de seară Castelul lui Cinderella este luminat în diverse culori

Castelul roz a lui Cinderella

Artificii la The Magic Kingdom

Artificii la Disney

Foc de artificii la Disney

Focuri de artificii

Show cu artificii

La sfârșit singurele cuvinte care îmi răsunau în minte au fost Dreams do come true If you believe in them with all your heart. 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] de acolo fără să încercăm puțin din fiecare, în limita timpului disponibil. Cert e că la Disney se stă la coadă. MULT! Noi cică am fi fost norocoși și am nimerit o zi în care timpul de […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!