READING

Walt Disney World – O lume de poveste (I)

Walt Disney World – O lume de poveste (I)

O poveste în care fiecare simte că e eroul principal. 🙂

Lumea lui Walt Disney

Dar până să ajungem la povești și eroi, vreau să vă povestesc puțin despre ce înseamnă Walt Disney World. Poate vă întrebați cum i-a venit lui Walt Disney ideea unui astfel de parc. Pe cât de simplu, pe atât de drăgut. Totul a început de la un șoricel, Mickey Mouse, adus la viață de Walt Disney în 1928.

Mickey Mouse

Unul din suvenirurile pe care le poți cumpăra de la Disney

De atunci totul e istorie și cum îmi place mie să-i spun, marketing at its finest. În acest moment există 5 parcuri Disney în lume: 2 în America de Nord (Florida – 1971 și California – 1955), 2 în Asia (Tokyo – 1983 și Hong-Kong – 2005), unul în Europa (Paris – 1992) și, din câte am citit pe net, unul în construcție în Shanghai și altul în Dubai (evident!). Compania Walt Disney deține chiar și 2 vase de croazieră: Disney Magic și Disney Wonder cu destinații spre Bahamas, Caraibe și altele.

Walt Disney World Florida

Eu am avut norocul să îl vizitez pe cel mai mare dintre ele, pe cel din Florida care a fost construit după cel din Anaheim, California din dorința lui Walt Disney de a crea un spațiu și mai mare care să poată primi și mai mulți vizitatori. Resortul este situat în zona centrală a statului Florida, la aproximativ 30 de km de orașul Orlando sau, ca să fiu și mai exactă, în Lake Buena Vista.

Walt Disney Resort care cuprinde 6 parcuri, dintre care 4 tematice și două acvatice, 23 de hoteluri, restaurante și alte magazine se întinde pe o suprafață de 122 km pătrați și are aproximativ 60.000 de angajați. Anual se pot lăuda că le trec pragul peste peste 20 de milioane de vizitatori.

La Walt Disney World poți alege între 4 parcuri tematice:

și 2 parcuri acvatice:

Sau nu trebuie să alegi, poți să le vezi pe toate dacă te țin picioarele și buzunarele. 😀

The Magic Kingdom la Walt Disney World

Noi am ales pentru prima mea vizita acolo, The Magic Kingdom, clasicul parc al Walt Disney World, de altfel și primul deschis dintre cele 4, parc care primește anual, doar el, aproximativ 17 milioane de vizitatori. Nu am fost singură, ci cu John, care deși era acolo pentru a zecea oară cel puțin, i-a plăcut la fel de mult și a fost la fel de entuziasmat ca mine. 😀

Cazare, transport și intrări

Să o luăm încet și să începem cu începutul. Posibilitățile de cazare undeva lângă sau chiar la Disney sunt nelimitate și pentru toate buzunarele. Dacă dorești să experimentezi totul în condiții ultra- extra și să te trezești chiar cu Mikey în față ai de ales dintre cele peste 20 de hoteluri de acolo la prețuri destul de piperate. Aia poate fi o experiență extraordinară dacă ești cu copii și dorești să îi faci fericiți și astfel să te ajuți pe tine, având în vedere că deplasarea până la parc e nesemnificativă.

Dulciuri la Disney

La Disney totul este de poveste. Chiar și prăjiturile. 🙂

Dacă nu ești cu copii după tine și ai o mașină cu care te poți deplasa, există numeroase posibilități de cazare la sutele de hoteluri aflate în zona Orlando. Noi am stat în Kissimmee la un resort, la aproximativ 10-15 minute de condus până la Disney, deci foarte aproape. Dacă nu vrei să te trezești chiar în buricul târgului, poți găsi lejer cazare începând de la 40$/noapte.

Dacă nu dispui de o mașină, nu trebuie să îți faci griji în privința transportului. Există, la propriu, sute de autobuze care aduc zilnic la Disney mii de turiști din toate colțurile Floridei și nu numai. Orlando dispune și de un mare aeroport internațional în cazul în care vreți să aterizați exact acolo. De asemenea, cei de la resorturi și hoteluri au pachete care includ și transportul până la Disney. Totul depinde de unde stați. Oricum, cei de la recepție sunt foarte drăguți așa că nu ezitați să îi întrebați ce pachete și ce discounturi au.

Autostrada Disney

In drum spre Disney

Aproape ajunși la Disney. Mai juma’ de milă. 🙂

În cazul în care mergeți cu mașina la Disney e bine de știut că parcarea pentru o zi costă 14$/mașină. Nici greu de găsit nu e având în vedere că mai toate drumurile de acolo duc la Disney. Walt Disney World are propria ieșire de pe autrostradă pentru că e cât un oraș. 😉 Iar când o să vedeți stâlpii de iluminat stradal că sunt colorați în mov, o să știți că sunteți aproape de Disney. 😀

Ajungem acum și la biletele pentru parcuri. Un bilet de o zi la The Magic Kingdom costă 89$. Dacă alegi să cumperi un bilet de 5 zile de exemplu, atunci ajunge să te coste „doar” 53.60 $/zi. Pentru că au un sistem de promoții foarte bine pus la punct, există tot felul de reduceri și pachete în funcție de locul unde te cazezi sau pentru câte parcuri alegi să vizitezi. De exemplu noi am primit 10$ reducere doar pentru că ne-am cazat la un anumit resort cu care ei aveau un contract.

Bilete la Disney

Până și biletele de intrare sunt extrem de simpatice

The Magic Kingdom, parcul pe care noi l-am vizitat, este deschis între orele 9 – 22 până la început de martie, după care programul de funcționare este extins de la 8-23 cu posibilitate de prelungire până la ora 1.

Despre parc

Am să vă povestesc în posturile viitoare impresiile mele de acolo cu multe poze și filmulețe, dar până atunci trebuie să știți că The Magic Kingdom e un parc destul de mare. Gândiți-vă că am petrecut vreo 40 de minute în coloană numai să plătim parcarea. În parcare nu te pui unde vrei, ci este o adevărată desfășurare de forțe și oameni care te ghidează unde să parchezi pentru că altfel totul ar fi un haos. Din parcare te duc niște mini-trenulețe către locul de unde poți alege cum vrei să intri în parc: fie cu un feribot, fie cu un tren. Noi am ales varianta feribotului pentru că, deși era puțin mai răcoare, nu era atâta lume.

Morala: nu uita nimic în mașină! 😀

Intarare Walt Disney

Totul e mai colorat de cum te apropi de Disney

Coada la intrare

Coada de la intrarea în parcare

Walt Disney World

The Magic Kingdom

Trenulet parcare Disney

Cu trenulețul ăsta suntem luați din parcare și duși spre locul de unde putel alege între feribot și tren.

Parcare Disney

In trenulet

Magic Kingdom ferry

Noi am ales feribotul pentru a ajunge în parc

Tren spre Disney

Cealaltă alternativă este trenul care merge pe acele căi ușor suspendate 🙂

Vedere din feribot catre parc

Vedem în zare castelul Cinderellei

Fericire si entuziasm pe feribot

Vânt, soare, coafura rezistă 🙂

Abia apoi ajungi la intrare, intrarea care te poftește să te bucuri de o altă lume, o lume în care visele devin realitate. Dar despre asta, miercuri, aici pe blog. 🙂

Intrare Magic Kingdom

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. Vitrina aia cu prajituri mai ca m-ar convinge…:)

    • Vitrina aia e doar unul din motivele pentru care merită ca acest parc să fie vizitat. 😀

  2. […] despre generalități cu privire la Disney v-am spus, e timpul să vă povestesc lumea veselă și colorată de acolo văzută prin ochii mei și să […]

  3. […] puteam fi la The Magic Kingdom fără să încercăm Pirații din Caraibe. Cred că pot să îl declar preferatul meu având în […]

  4. […] când mergi pentru prima dată într-un parc tematic de genul celor de la Walt Disney World, sunt lucruri pe care nu le știi, dar care te-ar putea ajuta să ai parte de o experiență […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!