Paradisul alb al statului Michigan

Gata cu vacanța și cu relaxarea, e timpul să ne întoarcem la muncă și mai ales la povestit ce a fost frumos și ce ne-a plăcut cel mai mult în concediu. M-am luptat puțin cu fusul orar, dar acum sunt din nou activă și productivă după fusul GMT + 2.00. 😀

Zbor Swiss AirlinesDupă un zbor lung despre care o să vă povestesc într-o altă postare, prima oprire din vacanța noastră (a mea și a lui John) de aproape o lună a fost pe Beaver Island, o insulă minunată din nordul statului Michigan. Despre acest loc absolut încântător v-am mai povestit eu acum ceva timp, într-un alt episod, spunându-vă cum este pe timp de vară, ce poți face acolo și puțin din istoria lor. Ei bine, de data aceasta am avut norocul să descopăr insula „îmbrăcată” într-un strat gros de zăpadă.

Coordonate

Pentru că sunt foarte mulți cetățeni americani care nu au prea auzit de Beaver Island, mă simt puțin datoare să prezint câteva coordonate  cu privire la acest loc. Pentru început e bine de știut că această insulă de numai 150 de km2 se află în nord vestul statului Michigan, pe lacul cu același nume. Are o lungime de 21 de km și o lățime de 5 până la 10 km.

Beaver Island pe harta

Pe insulă se găsesc mari întinderi de păduri, 5 lacuri și chiar o porțiune destul de întinsă de mlaștină. Asta pe lângă multitudinea de plaje extraordinare care înconjoară insula.

Iarna pe Beaver Island

Pe Beaver Island poți ajunge pe timp de vară fie cu avionul, fie cu feribotul. Pe timp de iarnă însă (noiembrie-aprilie) se poate circula numai cu avionul având în vedere că lacul este înghețat într-o proporție considerabilă. Plimbarea cu avionul din Charlevoix până pe insulă durează aproximativ 20 de minute într-un avion de mici dimensiuni (6 persoane) iar priveliștea oferită este absolut excepțională.

Charlevoix din avion

Ca să vă faceți o idee despre cât de liniștit este locul iarna, de menționat este faptul că teoretic acolo locuiesc pe timp de iarnă aproximativ 600 de persoane. Pe timp de vară lucrurile stau puțin diferit având în vedere că sunt mii de turiști și localnici cu case de vacanță care merg acolo pentru a se relaxa în concediu.

Casele nu sunt înghesuite una lângă alta, ci sunt răspândite prin pădure și pe malul apei astfel că fiecare se poate bucura de intimitatea casei într-un decor de poveste.

Beaver Island iarna

Beaver Island Michigan iarna

Din punct de vedere climatic temperaturile de pe Beaver Island sunt foarte asemănătoare cu cele din România pe timp de iarnă așa că m-am simțit aproape ca acasă. În perioada rece însă lucrurile îngheață acolo și la propriu și la figurat. 95% din afacerile de pe insulă, incluzând aici hoteluri, pensiuni, magazine, baruri, restaurante etc. fiind închise. Există probabil un hotel deschis numai dacă există cerere, un market și 2 puburi/restaurante, de altfel printre cele mai vechi afaceri de pe insulă. Pe insulă nu există fast-food-uri gen McDonald’s, KFC sau altele, nu există mall-uri și nici magazine de tip outlet. Vă dați și voi ce bine mi-a prins mie asta. 😀

Iarna pe Beaver Island

Lacul Michigan inghetat

Cum eu sunt o fire extrem de activă și de agitată, astfel de locuri sunt potrivite mie pentru o perioadă scurtă de timp, cât să mă odihnesc, să mă relaxez ca mai apoi să o iau de la început. Ceea ce mi-a atras atenția și m-a frapat însă extrem de tare a fost  să descopăr cât de mult le place localnicilor viața pe insulă chiar și pe timp de iarnă când vezi zilnic aceleași fețe și aceleași locuri. Sunt oameni care iubesc această insulă și ajung să nu o părăsească cu lunile sau chiar anii deși nu ar dura mai mult de 20 de minute să o facă. Viața aici este similară celei de la sat din România, iar atașamentul localnicilor față de acest loc este incredibil.

De-a lungul celor două veri petrecute acolo, am fost surprinsă să descopăr că marea majoritate a turiștilor care vin acolo pe timp de vară sunt oameni care locuiesc în orașe mari sau foarte mari cu sute de mii sau chiar milioane de locuitori și care caută pentru concediul de vară destinații cât mai retrase și cât mai liniștite pentru a se putea bucura și relaxa alături de familie.

Deși la prima vedere pare o insulă mică și plicticoasă, activitățile ce pot fi practicate aici pentru relaxare și divertisment sunt numeroase. Pe timp de vară există trasee de biciclete, motociclete, se pot închiria hidrobiciclete, ATV-uri, canoe, kaiac sau bărci pentru pescuit. Există magazine cu suveniruri, cadouri și câteva pub-uri unde te poți răcori cu o bere bună. Dacă pentru niște tineri de sub 30 de ani acest loc nu ar părea foarte interesant pentru o vacanță, este cu siguranță destinația ideală pentru o familie cu copii.

Nici pe timp de iarnă nu sunt complet lipsiți de activități recreative. Dacă este zăpadă, una dintre cele mai interesante și populare activități este snowmobiling-ul. Mai toată lumea deține un snowmobil, mai mic, mai mare, mai puternic sau mai slab, suficient pentru a te relaxa în weekend și pentru a te bucura de anotimpul rece.

Snowmobiling

Sporturi de iarna pe Beaver Island

Am încercat cu chiu cu vai să și filmez puțin să vedeți cât de bine ne-am distrat, dar vântul mi-a încurcat puțin planurile.

[youtube width=”590″]http://www.youtube.com/watch?v=VlnpzPVjszw[/youtube]

Tot acolo pe insulă am văzut cele mai frumoase apusuri de soare din viața mea, parcă diferite de fiecare dată. Acolo natura îți oferă un spectacol zi de zi, iar peisajele sălbatice, nedistruse de mâna omului, îți taie respirația.

Apus pe Beaver Island

În cele două veri petrecute acolo, dacă nu era drapelul american arborat la cam fiecare casă și nu vorbeam engleză în fiecare zi pe cuvânt dacă mi-aș fi dat seama sau dacă aș fi simțit că sunt în SUA. 🙂 E un loc aparte, diferit de ceea ce ne închipuim noi că reprezintă Statele Unite ale Americii.

Indiferent de momentul pe care îl alegi să vizitezi acest loc, își lasă cumva amprenta asupra ta. O dată vizitat este absolut imposibil să nu te întorci măcar o dată… la mine a fost deja a treia oară în decurs de 2 ani și jumătate. 🙂

Mai multe poze de pe Beaver Island puteți vedea aici.

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] creșteau pe măsură ce coboram spre sudul Statelor Unite. Am trecut astfel prin 7 state: Michigan, Ilinois, Indiana, Kentuky, Tenessee, Georgia și în final […]

  2. […] e locul pe timpul verii și cam ce se poate face și acum, nu demult, v-am descris și cum arată insula acoperită de zăpadă. De data asta m-am gândit că după aproape un an de zile de locuit aici (cumulat de-a lungul […]

  3. […] Dis de dimineață ajungem la autogară și în puțin timp plecăm spre Chicago. După o zi nebună în New York City, suntem în autocarul care ne duce spre Chicago. Urmează 20 de ore de stat în autocar. Nu contează, suntem cu un pas mai aproape de destinație. […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!