READING

Cadouri tradiţionale româneşti

Cadouri tradiţionale româneşti

În febra pregătirilor pentru plecarea spre meleaguri foarte îndepărtate, mi-am dat seama că nu pot merge cu mâna goală la rudele lui John. În stilul tipic românesc, frumos ar fi măcar o atenţie, un cadou, un suvenir, you name it. 🙂

Să cumperi cadouri, fie şi ele mici atenţii, pentru nişte oameni care cam au ce le trebe sau dacă nu, au de unde să facă rost, nu-i treabă uşoară. E greu pentru că trebuie să fie ceva reprezentativ, uşor ca greutate şi cât de cât util.

Gândindu-mă la faptul că până la urmă prin aceste mici atenţii promovez puţin şi locul de unde vin, m-am gândit că neapărat trebuie să fie ceva autentic românesc sau de prin preajmă. Întrucât ultima oară le-am trimis un vin de la Enoteca de Savoya, ei fiind amatori ai acestei băuturi, m-am gândit că nu ar fi rău să-i surprind din nou, dar de data aceasta cu un alt sortiment.

V-am mai spus şi înainte de Crăciun de magazinul Fineţuri din şpais by Ioan, un univers al produselor tradiţionale. Este practic un magazin unde intri şi te transpui automat într-o lume de poveste. Au tot felul de cadouri vesele, iar stilul în care este decorat magazinul este extraordinar.

Fiind cu magazin cu produse tradiţionale, m-am gândit că voi găsi cu siguranţă ceva worth buying. Având în vedere că vinul lor preferat este cel alb, am ales un Chardonnay demi-dulce, produs de fraţii noştri de peste Prut (33 RON). 🙂 Ştiu că am spus produse româneşti, însă nu cred că lucrurile sunt diametral opuse între noi şi Republica Moldova. Până și sticla e foarte faină și diferită față de cele tradiționale pentru vin și cu puțină creativitate poate fi folosită chiar pe post de vază o dată ce băutura lui Bachus a fost savurată.

Fineturi din spais

Fineturi din spais

Chardonnay

Chardonnay

Tot de la Fineţuri din Şpais am ales şi o dulceaţă de lapte, un fel de peanut butter autohton, gustos şi bio (22, 5 RON). 😀

Dulceata de lapte

Dulceata de lapte

Produse traditionale

Produse traditionale

Fineturi din spais produse traditionale

Fineturi din spais produse traditionale

Tata lui John a auzit, ca toţi americanii de altfel, de Dracula şi Transilvania aşa că pentru el special am cumpărat o sticluţă cu vin de colecţie cu Dracula pe ea, aşa de reamintire a locului de unde se trage prietena fiului lor (17 RON). 😀

Vin Dracula

Vin Dracula

Şi last but not least, o cărticică superbă cu instantanee din România care surprind cele mai frumoase locuri şi tradiţii româneşti (39 RON). Îmi place să promovez România oriunde merg şi asta mai ales unor persoane care nu au ajuns niciodată aici şi nu ştiu la ce să se aştepte. 🙂

Album Romania

Album Romania

Album imagini Romania

Album imagini Romania

Traditii romanesti

Traditii romanesti

O fi mult, o fi puţin, o fi bine, o fi rău, asta rămâne să vă povestesc când mă întorc.

Aveţi şi voi alte sugestii de cadouri tradiţionale româneşti pe care le putem oferi cadou străinilor? 🙂

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Razvan

  15 februarie

  Musai sa le duci si o palinca de maramures 😀

 2. Si daca vrei as putea propune si un obiect traditional cu o poveste frumoasa http://www.obiectetraditionale.ro
  Toate bune!

 3. Bunatati din Natura

  25 noiembrie

  Suntem o familie de producatori de dulceata si siropuri naturale, in maniera artizanala si traditionala, localizati in zona Vrancea. In paralel cu productia, avem o traditie de 8 ani in realizarea de cosuri cadou cu bunataturi, oferind companiilor colaboratoare doar produse de foarte buna calitate, mare parte din ele din productia proprie.
  Pentru cei carora le plac produsele naturale, care iubesc aroma, gustul si culoarea minunatelor fructe romanesti, pentru ei am pus laolalta minunatii si bunataturi, am creat daruri de omenit, de bucurat, de multumit cu care sa-i fericeasca pe cei aidoma lor. Alegeti unul dintre cadourile prezentate pe http://www.bunatatidinnatura.ro, sau impartasiti-ne cate ceva despre destinatarii cadourilor si bugetul disponibil, pentru a va face o oferta personalizata.

  Veti avea satisfactia si garantia oferirii unor cadouri deosebite, muncite cu drag si nu alese dintr-un raft de magazin!

 4. Mihai Zaharia

  17 noiembrie

  Sunt foarte frumoase cadourile propuse. Vin si eu cu o recomandare personala: http://bunicel.ro/cosuri-cadou/

  Multumesc.

 5. Viorica

  29 noiembrie

  semne de carte, saculeti, brauri, papusi, toate cusute cu motive traditionale romanesti.

  https://web.facebook.com/viorica.axinte.9/media_set?set=a.1082817855167346.1073741864.100003174258404&type=3

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!