READING

Paşi de aplicare pentru viza SUA (I)

Paşi de aplicare pentru viza SUA (I)

După ce am fost și am aplicat pentru viza SUA, au fost mulți care m-au întrebat cum a fost, cum se face și ce acte sunt necesare.

Pentru că sunt sigură că există mulţi curioşi şi poate chiar doritori, voi posta 2 articole despre experienţa mea cu viza SUA care sper să vă fie de folos. 🙂

Înainte să vă puneți să aplicați, trebuie să vă înarmați cu puțină răbdare și asta nu pentru că ar fi foarte complicat, ci pentru că viza SUA necesită îndeplinirea anumitor condiții și implică puțină umblătură.

Pași de aplicare

Înainte de orice pas, se presupune că aveţi deja un paşaport cu o dată de valabilitate care să depăşească cu cel puţin şase luni perioada pe care intenţionaţi să o petreceţi în Statele Unite.

1. Primul pas ar fi să mergeţi să vă faceţi o poză la un magazin foto specializat. Menţionaţi că este pentru viza SUA deoarece există anumite specificaţii de care trebuie ţinut cont. Nu aveţi voie să aveţi machiaj vizibil (eu am avut numai rimel şi 10 ani tot cu faţa aia rămân pe viză :)) ), părul trebuie să fie prins în aşa fel încât să se vadă toate trăsăturile feţei. Nici cu cercei sau alte accesori nu este ok.  Keep it simple, că e cel mai bine. De poză aveţi nevoie numai în format digital, dar eu am avut şi 4 printate just to make sure. Pozele le-am făcut pe Republicii la Profi Foto şi au costat în total vreo 26 de lei – 4 în formă fizică şi una trimisă pe e-mail, special făcută să îndeplinească criterile cerute de către cei de la Ambasadă.

Conform informațiilor găsite aici, poza trebuie să fie:

 • Recentă (facută în ultimele şase luni);
 • Color;
 • Cu fundal alb;
 • Expunerea feţei trebuie să fie de 3cm din creştet până la bărbie;
 • Persoana trebuie să privească direct spre aparatul foto;
 • Pavilioanele urechilor trebuie să fie vizibile;
 • Fără ochelari;
 • Capul trebuie descoperit, cu excepţia situaţiilor de ordin religios, dar chiar şi atunci, acoperământul nu trebuie să mascheze nicio parte a feţei.

Fotografia digitală încărcată în formularul DS-160 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Trebuie să fie în format JPEG(terminaţie.jpg );
 • Rezoluţia minimă este de 600 pixeli;
 • Rezoluţia maximă este de 1200 pixels şi 240KB;

2. Pasul doi este să completaţi formularul online DS 160 pe care îl găsiţi aici. Vizele sunt de mai multe tipuri. Eu am aplicat pentru viza turistică, adică pentru cea de tipul B2. De menţionat că atunci când vă apucaţi de completat DS 160, asiguraţi-vă că aveţi 20 de minute la dispoziţie pentru că sunt multe informaţii de completat, iar dacă nu utilizezi calculatorul timp de 5-10 min şi nu salvezi la timp, aplicaţia se va pierde şi va trebui să începi de la 0.

Când ai ajuns la final, după ce ai terminat de uploadat poza, vei primi un formular cu un cod de bare şi numărul aplicaţiei tale de viză. Printează foaia accea şi păstreaz-o pentru că va fi în dosar.

3. Pasul trei înseamnă plata taxei de viză, taxă în valoare de 160$ care se plăteşte numai la banca BT. De reţinut este că tranzacţia se va face la cursul celor de la BT. De exemplu, când eu am plătit la 5 decembrie 2012 taxa (inainte se platea la BRD), am plătit suma de aproximativ 600 de lei deşi dolarul era undeva la 3,4 lei. Deci atenție, se ia în considerare un alt curs bancar.

Înaninte să ajungeţi la bancă, asiguraţi-vă că aveţi ordinul de plată pe care îl obţineţi după ce vă faceţi un cont aici. Pe acest site găsiţi toate informaţiile în funcţie de viza pentru care aplicaţi. Ideea e ca după ce vă faceţi cont şi completaţi informaţiile, veţi primi un ordin de plată cu un cod de bare lung în josul paginii cu care vă prezentaţi la banca. Fără acest ordin nu puteţi efectua plata.

4. Pasul 4 ar fi programarea efectivă la interviu. Aceasta se poate face fie pe Internet, fie telefonic. Telefonic vă puteţi programa interviul la  call center la numărul +40 31 7800 260 din Romania sau 703-988-7105 din SUA sau online la www.ustraveldocs.com/ro. Indiferent de modul în care o faceți, să aveți lângă voi chitanța de la BRD deoarece aveți nevoie de numărul ei. Nu știu sigur, sigur însă am înțeles că este de preferat să nu reprogramați de prea multe ori în caz că nu puteți ajunge doarece s-ar putea să trebuiască să plătiți din nou taxa.

Documente la dosar

Acum ar veni pasul 5, dar nu este un pas în sine. Pentru a aplica de viză teoretic nu ai nevoie decât de pașaport, foaia de confirmare de la DS 160 și chitanța de la BRD. Orice alt document este însă util pentru a-ți susține cazul. Ceea ce trebuie demonstrat e faptul că aveți legături puternice în țară și că nu aveți motive să rămâneți acolo.

Așadar eu am pus la dosar, pe lângă cele menționate mai sus, următoarele:

 • contractul de la locul de muncă;
 • adeverința de venit;
 • contractul de studii de la master;
 • chitanță că am plătit o rată din master;
 • 2 scrisori de recomandare;
 • invitaţie de la cineva din America (atenţie însă, acest lucru nu contează foarte mult şi nu are vreo pondere importantă);
 • extras de cont (dacă există un cont la bancă);
 • boarding pass-urile de la întoarcerea din Statele Unite (atunci când am fost plecată cu work and travel).

Dacă dețineți proprietăți pe numele vostru, aduceți documente care să dovedească acest lucru pentru că ajută.

Ca fapt divers, nu mi-a fost cerut absolut nici un document. Oricum, nu le-aş fi pus pe toate în dosar pentru că parcă erau puţin cam multe şi nu aş fi vrut să par disperată. Aveam toate actele la mine, acte care mă puteau ajuta să îmi justific statutul, însă nu aveam de gând să le folosesc decât în cazuri extreme.

Menționez că eu am mai avut 2 vize SUA înainte de tip J1, valabile pe o perioadă de 4 luni cât durează programul work&travel.

Sper că nu am omis nimic, dar daca am făcut-o voi face update-uri. Sper să vă folosească informaţia şi dacă doriţi să mă întrebaţi ceva, feel free. Vă voi răspunde în limita informaților pe care le am. 🙂

Despre interviul în sine şi paşii de la Ambasadă vă povestesc mâine, în ce de-al doilea articol despre viza SUA.

Sursă poză

Cum aplici pentru viza sua

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. ionelabrinza

  10 ianuarie

  o sa-mi fie de folos informatiile de la tine! 😉 astept art urmator!!!

  • Alina Ghenciu

   10 ianuarie

   Cu mare plăcere, Ionela!
   Mâine vine următorul. Dacă ai și alte întrebări, întrebări care nu și-au găsit răspunsul în articol, poți să mă întrebi liniștită! 🙂

   • Cami

    10 iulie

    Buna!Eu locuiesc in Germania de 7 ani.Am un loc de munca si un contract de inchiriere al unui apartament..Sunt divortata de 11 ani iar fata mea locuieste din 2010 in SUA impreuna cu fostul meu sot .Mentionez ca si fiul meu a locuit timp de 3ani si jumatate in SUA dar din 2013 locuieste cu mine.Care ar fi sansele.reale ptr a-mi putea revedea fiica?As avea vreo sansa ptr obtinerea unei vize scurte ?

    • alina

     10 iulie

     Buna Camelia,

     Poti aplica pentru o viza de turist pentru a putea merge in vizita in Statele Unite. Atata timp cat poti dovedi legaturi cu tara de rezidenta (si se pare ca poti – job+chirie), sansele sunt mari.

     Bafta multa!

     • popa

      6 august

      BUNA ZIUA. Am un copil de 16ani este pe numele tatalui care este decedat. Ce documente imi trebuie pentru ea?Multumesc

   • Marius

    20 decembrie

    Buna alina as dori sa vorbim pe Facebook despre visa nu stiu cum sa procedez sa gasesc PDF sa il complectez… Marius de la roma adresa mea de Facebook

 2. ionelabrinza

  10 ianuarie

  O sa am mai multe intrebari! Cat de curand o sa ma vezi si la Toastmasters si o sa vreau sa-mi dai niste sfaturi legate de SUA! M-am inscris la Work and Travel :)) 😀

 3. […] ce am stabilit în articolul anterior toate documentele de care avem nevoie şi după ce ne-am programat la interviu, urmează plecarea la […]

 4. […] recent v-am povestit despre paşii de aplicare pentru viza de turist în SUA, m-am gândit că mulţi ar găsi utilă o postare despre programul […]

 5. […] febra pregătirilor pentru plecarea spre meleaguri foarte îndepărtate, mi-am dat seama că nu pot merge cu mâna goală la rudele lui […]

 6. […] zilnic la Disney mii de turiști din toate colțurile Floridei și nu numai. Orlando dispune și de un mare aeroport internațional în cazul în care vreți să aterizați exact acolo. De asemenea, cei de la resorturi și hoteluri […]

 7. adriana

  11 aprilie

  cat timp dureaza pana ai interviul?…mai mult de doua saptamani? mersi

  • De la programare la interviul propriu-zis la mine a durat 5 zile. 🙂 Cand am sunat m-au intrebat pe cand as dori si a ales impreuna data la care pot ajune.

 8. […] Aplicarea pentru viză include câţiva paşi precum plata taxei pentru ambasadă, realizarea unor fotografii şi completarea unor documente, la care vă asistă cei de la agenţie. În privinţa fotografiilor, menţionaţi că sunt pentru viza SUA şi rugaţi-i pe cei de la atelierul foto să vă dea poza şi în format digital, pentru că veţi avea nevoie de ea. Mai puteţi citi despre paşii de aplicare pentru viză aici. […]

 9. Larisa

  21 mai

  Buna. As dori sa stiu,de unde ai avut acele 2 scrisori de recomandare? este absolut necesar sa ai scrisori de recomandare? si studiile pentru ei conteaza? adica daca ai terminat doar liceul? este un lucru nu tocmai benefic pentru a obtine viza?

  • Una am avut-o de la o tipă pentru care am lucrat și unde am făcut voluntariat, iar cea de-a doua de la președintele unui ONG în care activez. Nu cred să fie relevant sau important dacă ai liceu sau facultate, însă ar ajuta să studiezi ceva și să nu fii în an terminal pentru că asta ar însemna că ai avea un motiv solid să te întorci. 🙂 De asemenea, menționez că mie nu mi-au fost cerute aceste acte adiționale, ci am discutat strict pe baza informațiilor din DS160 completat online. Spor!

 10. jessica

  23 mai

  unde este partea a doua? 🙂

 11. Alin

  4 august

  Thanks!…mi’ai fost de mare ajutor…am mai fost plecat cu J1 dar acum o sa aplic pentru B2 sa vizitez familia la care am stat in Illinois (Galena)…emotiile deja sau instalat,tot imi fac „planuri” despre ce sa iau cu mine la ambasada pentru a dovedi ca ma reintorc…ma inscriu din nou la facultate pentru a arata ca inca studiez in tara…o sa iau extras de cont, etc…pfff…tu ce ai avut mai exact la tine?…ti’am dat add pe facebook poate putem vorbi acolo.
  🙂

 12. mihaela

  17 septembrie

  Buna, voiam sa intreb in legatura cu pasaportul,trebuie sa fie electronic sau e valabil si ala simplu?

  • Alina Ghenciu

   17 septembrie

   Cred că poate fi valabil și cel simplu. Important e să fie valabil minim 6 luni de la data plecării.

 13. mihaela

  24 septembrie

  Buna scuze de deranj, voiam sa te intreb care e termenul cel mai mic la acordarea vizei, noi suntem invitati ptr 2 saptamani de sarbatori in America la verisoara mea si asi vrea sa stiu cand ar trebui sa ma programez ptr interviu. Am inteles ca daca iti da viza cea mai mica ar fi doar de o luna si eu daca merg in noiembrie la interviu si primesc ptr o luna este riscul sa expire pana pe 19-20 decembrie cand am pleca noi. Multumesc

  • Alina Ghenciu

   24 septembrie

   Majoritatea vizelor de turist de care am auzit eu s-au dat pe 10 ani de zile. Cred că o singură dată am auzit că a primit cineva pe 2 luni. Oricum la intrviu veți menționa perioada de plecare și probabil că veți primi viza pentru perioada respectivă. Mult succes!

 14. […] să nu scriu un articol despre viza J1 de student prin prisma faptului că am povestit despre cea de turist și mari diferențe nu ar fi între interviuri. Am observat însă că majoritatea studenților […]

 15. pirjol victor nicusor

  8 octombrie

  sarut mana.trebuie musai invitatie?sau se poate si fara?eu as vrea viza de lucru.

  • Alina Ghenciu

   15 octombrie

   Invitația nu are o importanță prea mare, indiferent de tipul de viză pentru care aplicați, cu atât mai puțin pentru cea de lucru. 🙂

   Multă baftă!

   • eduard florin mihaila

    30 aprilie

    buna ziua. am o intrebare. daca invitatia e semnata de un V.I.P. american foarte cunoscut in lume are vreo importanta?

   • eduard florin mihaila

    30 aprilie

    mai exact eu vreu doar sa vizitez america nu sa muncesc acolo. am o afacere a mea aici un magazin de calculatoare si peste o luna mai preiau alta un alt magazin pt sotie. avem 3 conturi in banca baiatul face liceul aici iar sotia este voluntar pe ambulanza. eu si sotia suntem aici de 15 ani dar cu rezidenta din 2007 respectiv 2008. baiatul l-am adus cand avea 5 ani. nu avem nici-unul cetatenie italiana.nu stiu inca daca o sa plec singur sau cu familia.probabil sa plecam toti. am intentia sa vizitez memphis/ tennessee mai exact graceland (casa lui elvis) ,sun records studio,lewis ranch (ferma lui jerry lee lewis) deci biletele de intrare in acele locuri pot sa le iau online ca sa pot demonstra ca visita are caracter cultural iar data ar fi la jumatatea lui august mai exact la graceland pe 16 august data cand a murit.va multumesc pt raspuns.

 16. mihaela

  16 octombrie

  Buna, te deranjez din nou , vreau sa te intreb cum ar trebui sa fie extrasul de cont adica pe ultimele 3 luni, o luna sau doar cu suma care o ai? Eu impreuna cu sotul si copilul avem interviu pe 22 octombrie sincer imi este frica dar ce o fi o fi, marea dezamagire ar fi ptr baietel el viseaza sa petreaca 2 saptamani de sarbatori acolo. Multumesc mult.

  • lena

   12 noiembrie

   buna sunt lena si in 27 noiembrie avem interniu eu si sotul meu ,tot asa dorim si noi sa mergem de sarbatorii 3 saptamani scriem te rog daca a-ti obtinut viza si cum afost la interviu . multumesc

   • Alina Ghenciu

    12 noiembrie

    Bună Lena,

    Eu am obținut viza de turist iar la interviu a fost destul de simplu. Ai aici un link unde am povestit despre interviu – http://alinaghenciu.com/2013/01/11/pasi-de-aplicare-pentru-viza-sua-ii/. Multă baftă!

    • NATALIA

     6 iunie

     buna,ajuta-ma te rog sa completez formularul DS160

   • mihaela

    22 noiembrie

    Buna Lena am fost la interviu pe 22octombrie toti 3,sincer nu aveam prea multa incredere ca o sa reusim,dar am primit viza pe 10 ani eu si sotul,iar baiatul pe 5ani. La interviu conteaza foarte mult sa fii tu insuti,noua nu ne-au cerut nici un act in plus,ma refer la extras de cont,contractul de casa, ne au intrebat daca avem casa noastra,daca am mai fost in Europa si de ce? Pentru ce vrem sa mergem acum in USA,perioada cand mergem,la cine mergem? Ne-a intrebat de serviciul nostru, cam atat va doresc succes la interviu,astept raspuns .

    • Alina Ghenciu

     22 noiembrie

     🙂 Felicitări! Mă bucur că a fost bine! Distracție plăcută în America! 🙂

 17. mihaela

  24 noiembrie

  multumesc foarte mult,a contat foarte mult toate informatiile care le-ai pus la dispozitia noastra.

  • Alina Ghenciu

   24 noiembrie

   Cu mare drag!

   • roxana

    3 februarie

    buna…te rog ajutama daca poti…problema mea este ca am viza pe 10 ani am intrat in sua si mi-au pus o stampila cu 6 luni iar la iesire nu mi-au pus nici o stampila…intrebarea mea este daca totul este ok si pot pleca din nou in 6 luni…multumesc

    • Alina Ghenciu

     3 februarie

     Da. Va fi în regulă, cel mai probabil. 🙂

    • Lorena

     1 mai

     Buna am si eu o intrebare legata de stampila pusa la intrare in Sua,am observat ca nu imi scrie nici o data la care trebuie sa ma intorcpe viza de turist B2 (asa cum imi scrie pe stampila pt viza J1)srie doar data de intrare si B2 daca stau mai mult decat am zis in Ds dar nu mai mult de 6 luni cat am voie ca turist,se intampla ceva?!?

     • alina

      1 mai

      Salut Lorena,

      E ciudat ca nu iti scrie data de intoarcere, mie mereu mi-a aparut. Oricum, cu viza de turist, 6 luni e perioada maxima de sedere deci eu nu as sta nici 1 minut peste data aia. Daca te intorci in RO si mai vrei sa mergi si vad ca ai stat peste perioada admisa, poti sa nu mai primesti viza. Eu as sta maxim 6 luni. Sau incearca sa te mai uiti o data sa vezi daca nu cumva e stampilata alta pagina.

 18. Georgiana

  31 decembrie

  Ca adolescent pot obtine viza? Exista posibilitatea sa aleg si altfel de viza inafara de cea de vizitator? cat timp este valabila viza?

  • Depnde ce vârstă ai. 🙂 Dacă ai sub 18 ani, cred că trebuie să mergi însoțită de părinți. Și în afara vizei de turist, s-ar putea să poți să aplici pentru un program de schimb de experiențe și să mergi să studiezi în clasa XI în Statele Unite.

 19. […] Încărcătoare – pentru că toate cele menționate mai sus au baterii și nu rezistă prea mult fără încărcare, încerc să nu uit să arunc în bagaj toate încărcătoarele necesare și mai ales un adaptor pentru atunci când plec spre SUA. […]

 20. roxana

  3 februarie

  buna…am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva…. tocmai mam intors din America ….la interviu mia dat viza pe 10 ani…cand am intrat in America mia pus o data pe stampila 6 luni …iar cand mam intors nu mia pus nici o stampila sau ceva sa arate ca am parasite America…intrebarea mea este daca este in regula si mai pot pleca iar….multumesc

  • Alina Ghenciu

   3 februarie

   Ideea e să fi păstrat boarding pass-ul să poți demonstra că ai părăsit Statele Unite.

 21. Gabriela

  23 februarie

  Si daca nu am pastrat boarding pass ce ne facem?
  Eu am fost cu J1 la intoarcere am uitat sa returnez I-95 si iaca sunt de 3 ani in tara si nu am dovezi ca am parasit sua…(am parasit-o dar mult dupa ce a expirat J1) iar acum intentionez sa aplic pt o viza de turist(am si un baietel nascut acolo pe cAre as inteniona sa-l duc anul asta sa vada disney)…oare cat peste 0% am sanse sa iau viza?:D

  • Alina Ghenciu

   23 februarie

   Dacă nu ai părăsit-o atunci când a trebuit când ai fost plecată cu WAT, s-ar putea să fie mici probleme, mai ales dacă te au într-o bază de date care arată că nu ai plecat în timp util.

   Nu știu dacă e grav sau nu, mai ales că ai și născut acolo, dar merită să încerci. 🙂

   Multă bafta!

 22. MARIA

  5 martie

  Draga Alina daca eu nu am o adresa anume si vreau sa stau la un hotel sau altul eu nu pot complecta formularul?Ce pot sa fac

 23. laura

  27 martie

  Buna,
  daca am gresit formularul DS-160 , adica, am trecut la rude de gradul 1 fratii mei din America, si apoi am vazut ca fratii sunt de fapt rude de gradul 2, ce ar trebui sa fac? sa modific formularul nu pot, ca deja a fost trimis la ei..
  as putea sa fac alt formular? nu e o problema?
  merci

  • Nu cred că mai poți face ceva. Formularul a ajuns probabil la ei. Eventual la interviu le spui ca ai greșit. Baftă!

 24. The ones

  29 martie

  Felicitari, multumim pentru informatii!

 25. Niculina gemanariu

  4 aprilie

  Buna sunt niculina as avea o intrebare daca nu te deranjeaza eu am primit o chemare, nu lucrez, am o casa, masina , cont in banca si 3 copiii crezi ca am sa primesc viza daca nu lucrez?

  • Bună seara,

   Aveți șanse să luați viza dacă puteți demonstra că sigur vă întoarceți în țară și nu rămâneți acolo. Casa și mașina pe numele d-voastră vă ajută, însă s-ar putea să nu fie suficient.

   Multă baftă!

 26. cristina

  16 aprilie

  Salut.
  As avea si eu o intrebare la care imi trebuie un raspuns urgent.
  Am completat formularul pentru viza in vederea interviului, dar nu am cum sa ajung la interviu in limita celor 30 de zile cat este valabil formularul, deoarece inca nu am primit invitatia (este undeva pe drum).
  Este vreo problema daca mai completez inca o data formuarul respectiv?
  Exsita vreun numar de telefon unde as putea suna la ambasada pentru informatii?
  Multumesc mult de raspuns

  • Nu cred sa fie nici un fel de problemă dacă îl mai completezi o dată. Oricum, din proprie experiență îți spun, că invitația nu prea contează dacă aplici pentru viza de turist. Eu am avut și invitație dar nu m-a întrebat nimeni despre ea. Oricum, aici găsești și un număr de telefon pentru Ambasadă – http://romania.usembassy.gov/.

   Multă baftă!

 27. cristina

  16 aprilie

  Salut
  As avea si eu urmatoarea intrebare legata de viza.
  Am completat formularul pentru viza fara sa ma programez inca pentru interviu deoarece nu a sosit inca invitatia (este undeva pe drum).
  Tot discutand cu cei din State imi dau seama insa ca invitatia va ajunge insa dupa ce formularul meu de viza va fi expirat (am inteles ca este valabil doar 30 de zile). In acest context, este o problema daca voi completa un nou formular de viza?
  Multumesc mult pentru raspuns.

 28. Mihai

  9 octombrie

  Buna Alina,

  Vreau sa ma duc impreuna cu prietena mea la interviul de la ambasada pentru viza de turist. Urmeaza sa completam in curand si aplicatia online Am mai auzit cazuri cand ambii au fost primiti impreuna la ghiseu si nu prea stiu cum se procedeaza pentru a da interviul amandoi odata si nu pe rand. Eu am mai fost in USA prin programul work and travel, am un credit ipotecar, studii, ma gandesc ca sunt cat de cat eligibil.

  multumim mult

 29. […] sunt la a șasea vizită în SUA, de data asta America se vede altfel. Nu mai sunt aici pentru o vară călduroasă în care muncesc […]

 30. sorina

  4 noiembrie

  Buna Alina, am o situatie mai complicat si nu stiu cum sa procedez.
  Am plecat in State in Martie 2006 cu viza de 10 ani.
  Dupa 6 luni am aplicat pt Status de student pentru a putea studia si sta legal.
  In Iulie 2007 m-am casatorit cu prietenul meu roman.
  Studiile mele durau 3 ani dar in fiecare an trebuia sa solicit reinnoirea statusului de student.
  In studii fiind am solicitat, la final de 2007 , status de Training la un cabinet dar mi-a fost respins de USCIS, astfel am ramas cu cel de student.
  In Oct 2007 am nascut un baietel care a devenit cetatean.
  In Martie 2008 ne-am hotarat sa venim in tara si in aeroport nu mi-a fost retinut I-94 ( am primit un nou I-94 la reinnoirea statusului de student).
  Prima intrebare este, daca mi-a fost anulata viza de turist pt ca am primit status de student? ( cand esti in SUA obti numai status, viza ti-o poate da numai tara de origine daca te intorci in tara sa soliciti pt a calatorii si etc..)
  Pasaportul meu cu viza de turist este pe numele de fata, in tara mi-am schimbat numele in urma casatoriei.
  Daca viza de turist ar fi valabila pot circula cu pasaportul cu viza si cu pasaportul nou?
  Daca ar trebui sa aplic pt o noua viza ar fi suficient sa am cu mine I-94 pt a demonstra ca eu am stat tot timpul legal? Pe site scrie ca trebuie trimis la o adresa din SUA si ca dureaza cam 4 luni pentru confirmarea ca a fost inregistrat.
  In Oct 2008 am nascut o fetita in tara.
  Daca trebuie sa aplic si eu pt o noua viza, as vrea sa merg la interviu sa aplicam cu totii adica eu, fetita si sotul ( baietelul fiind cetatean nu e nevoie).
  Ce sanse am avea daca ma intreaba de studii, baiat nascut acolo si I-94 nepredat ?
  Multumesc.

  • alina

   4 noiembrie

   Salut Sorina,

   Situația ta este foarte complexă și nu vreau să te îndrum greșit așa că îți sugerez cel mai bine să scrii un e-mail Ambasadei SUA de al București. Sunt foarte operativi și răspund rapid la e-mail-uri. Acum, părerea mea personală, nu știu cum funcționeaza viza de studii dar eu am avut simulatan si cea de turist și cea J1 (pentru work and travel). Având în vedere că tu ai rămas aici, s-ar putea ca aia să fie anulată. Dacă viza aia încă e valabilă, ar trebui să poți cirucula cu cele două pașapoarte. Tu pentru ce viza ai dori să aplici acum? De turist? sau de emigrare? Nu cred că I 94 e suficient să demonstrezi că ai stat acolo legal. Eu I 94 știu că e doar un formular care menționează intrările și ieșirile din țară nu și alte forme legale. –

   Oricum, cea mai bună idee e să contactezi Ambasada. Atâta timp cât ai fost legal acolo mereu, nu ar trebui să ai probleme.

 31. sorina

  5 noiembrie

  Eu am in pasaport doar viza de turist pe 10 ani si in State mi-am schimbat statutul in cel de student pentru 1 an si jumatate.
  Nu stiu daca faptul ca mi-am schimbat statutul in cel de student mi-a anulat viza de turist si atunci ar trebui sa aplic iar.
  Oricum multumesc si voi trimite e-mail Ambasadei SUA.

  • alina

   5 noiembrie

   Probabil că nu e anulată atunci. 🙂 Dar cel mai bine scrie-le lor și te vor îndrum ei ce să faci. Baftă! 🙂

 32. Robert

  3 decembrie

  Buna Alina vreau si eu emailu ambasadei americi de te rog frumos !
  Multumesc frumos !

 33. Camelia

  16 decembrie

  Buna,
  Vreau sa intreb si eu daca este adevarat ca daca esti nascut de ziua Americii, pe 4 iulie ti-i se pune viza mai usor sau automat? tot aud in stanga si in dreapta despre asta dar nu sunt sigura daca este adevarat

  • alina

   16 decembrie

   Nu știu exact dacă e o glumă întrebarea (aș spera să fie), dar am să răspund totuși la ea. NU, NU este adevărat că primești automat viză dacă ești născut pe 4 iulie. Așa cum nu primești automat cetățenie română dacă ești născut pe 1 decembrie. Există o mulțime de vize și căi legale de a aplica, data nașterii, zodia sau alte elemente de genul nefiind importante în obținerea uneia.

 34. Julya

  22 decembrie

  salut am si eu o intrebare , daca am multe plecari peste hotare in aceiasi tara cum ar fi Russia ar ptia fi o problema pentru primirea vizei DS160

  • alina

   28 decembrie

   Salut,

   Nu ar trebui sa fie nicio problema, atata timp cat poti demonstra ca ai relatii stranse cu Romania. Dar asta depinde pentru ce tip de viza aplici. DS160 e formularul de aplicare pentru viza, nu tipul.

 35. Mihaela

  7 ianuarie

  Buna, as vrea sa stiu si eu cum pot sa fac pentru a obține viza pentru America . Stau in Germania si nu as vrea sa vin in România numai pentru a obține viza. Din câte am auzit singura ambasada romană ( in apropriere de mine Augsburg) este in Frankfurt . As dori sa obțin mai multe informații in legătura cu viza pentu America . Poate ma puteți ajuta cu un număr de telefon sau cu mai multe informații in legătura cu ceea ce ma interesează . 0317800260 este singurul nr de telefon pe care i-l am , problema este ca vorbește doar un robot . Mi-aș dori sa vorbesc direct cu o persoana . Va multumesc anticipat ! O zi buna !

 36. alina

  7 ianuarie

  Bună ziua,

  Pașii pentru a obține o viză SUA sunt în acest articol, cel la care lăsați comentariu. Dacă locuiți în Germania, s-ar putea sa puteți merge la Ambasada SUA din Germania, nu la cea română. Cel mai sigur ar fi să trimiteți un e-mail sau să sunați la Ambasada SUA de la București pentru a întreba dacă puteți aplica de viză acolo. Eu știu că din Anglia se poate, deci nu văd de ce nu s-ar putea și din Germania. Mai multe informații și chiar și numărul de telefon al Ambasadei SUA la București, le găsiți aici: http://romania.usembassy.gov/.

 37. florin

  8 ianuarie

  buna,mi-am creat contul dar nu reusesc sa trec de pasul cu nr de pe chitanta,imi zice ca este invalid,am platit si de 2 ori taxa,prima taxa a fost de 572 ron, asa am descarcat de pe siteul lor,am zis ca este ceva in neregula,am mai descarcat o data si am platit592 dar degeaba tot invalid am incercat sa vb cu un operator online am asteptat 2 ore dar nimic,la telefon doar robotul, fara acel cont nu se poate face programarea la interviu?

  • alina

   8 ianuarie

   Salut Florin,

   Ai încercat să suni la Ambasadă să te programezi telefonic? Găsești numărul lor pe site și am impresia că call center-ul e între 8 și 12 dimineața. Bănuiesc că de ustraveldocs.com zici că ai încercat prin cont. Eu mereu am sunat ăentru programări, e mai simplu și mai eficient.

   Baftă!

 38. paula corina

  12 ianuarie

  Buna eu locuiesc in italia traiesc in italia dar nu qm citadinanta sunt romanca, as vrea sa fac luna fe miere in america 2 new york 2 niagara 2 las vegas si 7 mexic , cum obtin viza de turist fara sa qjung in romania? Pot sa merg la wmbasada americii din milano e aceasi chedtie, merg cu o agentie din italia lq care nu q stiut saimi dea detalii, multumesc

  • alina

   12 ianuarie

   Bună Paula,

   Din câte știu eu, poți aplica din Italia mergând la Ambasada Americii de acolo. Dar cel mai sigur, trimite un e-mail la cea de la București și vezi ce îți spun (adresa o găsești aici: http://romania.usembassy.gov/).

   Multă baftă!

 39. Maria Baltatu

  31 ianuarie

  Salut, am fost cu w&t de 2 ori consecutiv. Anul acesta vreau sa aplic pt a 3-a oara, problema e ca sint an terminal. Cum as putea sa demonstrez ca ma voi intoarce, am auzit ca trebuiesc note mari, scrisori de referinta de la profesori, ajuta asta cumva? Mi-e frica sa nu iau refuz din start fara a mai putea aduce careva argumente.

  • alina

   31 ianuarie

   Salut Maria,

   Nu are nimic că ești an terminal. Dacă ai mai fost de două ori și te-ai întors la timp, ești ok. 🙂 Eu am avut o scrisoare de recomandare de la profesoara care m-a ajutat cu licența, dar nu a cerut să o vadă. Și am povestit doar că doresc să urmez cursuri de master și ce vreau să fac pe mai departe. Și da, am avut și note foarte mari și probabil a ajutat. Eu zic să nu îți faci griji.

   Baftă! 🙂

 40. Dana

  16 februarie

  Buna ! De cateva zile caut pe internet informatii cu privire la valabilitatea pasaportului, dar sunt tot mai dezorientata…. poate ma ajuti tu, as fi foarte recunoscatoare 🙂 M-am inscris in programul work and travel, si vara aceasta sper sa ajung si eu prin SUA, dar pasaportul meu e valabil pana in 19 octombrie, … Oare am nevoie de altul? Intentionez sa vin in tara inainte de 19 octombrie… multumesc!

  • alina

   16 februarie

   Salut Dana,

   Înainte era regula că trebuie să fie valabil 6 luni de la data întoarcerii, dar din câte am înțeles acum treaba asta s-a schimbat și nu mai e necesar. Pentru a fi însă sigură, întreabă-i pe cei de la agenția de work&travel cu care pleci sau trimite un e-mail Ambasadei SUA la București.

   Să ai o vară superbă! 🙂

 41. Dana

  18 februarie

  multumesc asa de mult! e o veste buna cea pe care mi-ai dat-o! un lucru mai putin de facut ! multumesc la fel! mi-ai fost de ajutor! 😀

  • alina

   18 februarie

   Cu mare drag! Baftă multă!

 42. Snejana

  27 februarie

  Buna. Am si eu o intrebare si as fi foarte recunoscatoare daca cineva mar putea ajuta cu un sfat. Sotul meu este rezident permanent in SUA, si acum dorim sa aplicam pentru procesul de reintregire familiala insa acum pe 27 aprilie este ziua lui de nastere si as dori sa solicit viza turistica ca sa sarbatorim ziua de nastere impreuna. Cine ne poate ajuta cu un sfat daca aceasta idee ar fi una buna pentru noi, si daca faptul ca sunt ultimul an de master ar putea fi o dovada de intoarcere si faptul ca aplicam pentru reintregirea familiei dovada ca dorim sa perfectam actele pentru o sedere legala. Multumesc mult, Voi fi recunoscatoare pentru un sfat bun

  • alina

   27 februarie

   Salut Snejana,

   Dacă începeți deja demersul de reintregire al familiei, cred ca vei lua usor viza turistica pentru ca vor vedea deja ca ati inceput demersul legal de emigrare in SUA. Eu zic ca nu vei avea probleme in obtinerea vizei turistice.

   Baftă multă! 🙂

 43. Snejana

  27 februarie

  Dar nu va fi o problema ca sunt ultimul an de master si ca la moment inca nu am un job oficial?
  Stii, pina acum am citit postarile de pe blogul tau si chiar am trimis link sotului meu la povestea voastra de dragoste, parca a fost ca un balsam pe sufletul meu pentru ca e foarte greu sa fii departe unul de celalalt. Dar, raspunsul tau chiar mi-a dat lacrimi, l-am asteptat toata ziua, poate nu garanteaza nimic dar e foarte important pentru noi. Iti multumesc din suflet si promit sa scriu cum a fost experienta mea. Cu Doamne ajuta si voua numai momente frumoase

  • alina

   27 februarie

   Nu cred că are nimic că ești în ultimul an de master pentru că ție îți trebuie viza de turist numai până sunt gata actele să poți merge și tu acolo. Eu zic că va fi ok, și noi am trecut prin asta și nu ușor să fiți la distanță, dar se va rezolva! Multă baftă și putere! 🙂

 44. Snejana

  28 februarie

  Multumesc din suflet Alina!

  • grozasimona@yahoo.com

   26 mai

   simona-ileana
   am o nelamurire-trebuie sa am cu mine 2 pozeelectronice-sa sunt destule cele trimise cu D 160
   multumesc mult

   • alina

    27 mai

    Eu as lua 2 printate cu mine. Electronice nu trebuie decat cea atasata in DS.

 45. Catalina

  1 martie

  Buna Alina, eu sunt studenta in an terminal, si am aplicat la programul Work and Travel, o sa trec ambasada prin mai, cam asa. Insa acum ma gandeam sa plec in vacanta in America prin aprilie si sa aplic pentru viza B2, valabila 2 saptamani. Nu va fi vreo problema daca am aplicat si pentru J1? Si de ce acte as avea nevoie, eu doar ma intorc sa trec ambasada pentru J1 si sa dau si licenta?

  • alina

   1 martie

   Salut Cătălina,

   Nu ar trebui sa te afecetze in vreun fel ca ai aplicat si pentru viza J1, mai degraba sa fie un avantaj ca e clar ca te intorci si pleci iara cu Work&Travel. Viza de care zici tu e B1/B2 si e valabila (de obicei) 10 ani daca o primesti, nu doua saptamani. Eu zic ca ai sanse sa le iei pe amandoua dar daca pleci in iunie cu Work&travel, eu nu as mai vedea rostul sa aplici si pentru o viza de turist, bani si timp pierduti, din punctul meu de vedere. 🙂 Actele pentru j1 sunt cele pe care ti le-au spus de la agentia de work & travel, nimic special pe langa. Bafta multa! 🙂

   • Catalina

    2 martie

    Multumesc Alina, eu plec in iulie si vroiam sa merg in vacanta de PAsti. De aia am intrebat de aceasta viza B1- B2. Ca as vrea doar pe 2 saptamani, nu mai mult.
    Intrebam cam de ce acte as avea nevoie pentru B1-B2, oricum cred ca dureaza pana la interviu si altele. Stiu ca trebuie cont sau ceva acte de proprietate. Doar ca nu stiu exact lista cu celelalte acte necesare, mai ales ca sunt studenta si nu am proprietati.

    • alina

     2 martie

     Păi exact in articolul acesta, unde ai lasat comment, am descris exct pașii de aplicare pentru viza turistica si actele de care ai nevoie pentru a aplica. Daca esti studenta, du contractu de studii si evental un extras de cont daca ai ceva bani in banca. Poate ai si o invitatie de la cei care pe care mergi sa ii vizitezi, in cazul in care poti. 🙂 Bafta multa!

 46. Cojocaru Ionut Bradut

  9 martie

  Buna ziua. Ma num. Cojocaru Ionut, si doresc sa pot obtine viza de turist in S.U.A. Mentionez ca…sunt casatorit, am un copil, detin locuinta proprietate personala si lucrez ca subofiter in Ministerul Apararii Nationale. Imi puteti spune ce intrebari mi-ar putea fi adresate la interviu? Mentionez ca..nu cunosc pe nimeni in S.U.A. Va multumesc frumos.

 47. Cristina

  25 martie

  Hello, eu am o intrebare :). Pentru extrasul de cont, trebuie sa ai o anumita suma in cont? Stiu ca pentru Canada exista o suma minima, dar nu sunt singura ca trebuie si pentru US.
  Eu as vrea sa aplic pentru o viza de turist :). Multumesc frumos 🙂

  • alina

   26 martie

   Salut Cristina,

   Nu se cere o anumita suma, ci poate fi de un ajutor in sensul ca e o dovada ca iti poti plati excursia catre Statele Unite. Eu, de exemplu, am avut parca vreo 2000$ in cont, dar nu mi-au cerut extrasul. Bafta multa! 🙂

   • Mazilu Andrei

    20 noiembrie

    Ce altceva decat cei 2000 de $ ai m-ai avut , ai avut cumva o chemare de la cineva sau un venit peste 2000 de lei pe luna in Romania ?

    • alina

     21 noiembrie

     Salut Andrei,

     Am avut si o invitatie de la cineva, dar nu mi-a cerut-o. Plus ca nu are nici o valoare, deci daca nu reusesti sa faci rost, nu e mare problema. :)Si nu, nu am avut un venit de peste 2000 de lei. Dar mai fusesem plecata de 2 ori inainte cu viza de studenta si m-am intors la timp, deci asta a contat ma mult in cazul meu.

     Bafta!

 48. Snejana

  29 martie

  Salut Alina, Din nou iti cer sfatul tau. Am scris mai sus cam cu o luna in urma mesajul ca as vrea sa optin viza turistica pentru a merge la ziua sotului in aprilie care este rezident permanent si care deja am inceput procesul de reintregire a familiei. Treaba ca noi am inceput acum nici o luna acest proces insa petitia noastra deja sa aprobat dar multi ne sfatuiesc sa mai asteptam cu cererea vizei de turist acum ca sa nu para ca facem toate aceste lucruri in graba si noi parca ne gindim ca mai comod ar fi sa o cerem in vacanta de vara (+ termin si eu toata treaba cu masteru) dar deja piedem motivul cu ziua de nastere si ramine doar cel de vizita. Tu cum crezi ca ar fi mai bine sa cerem acum de ziua sotului sau sa asteptam luna iunie, deja si petitia va avea mai mult timp, sau deja poate sa nu vada ca mai am motiv sa revin daca deja am terminat masteru si am numai un job in tara. Cu toate ca cel mai bun motiv este ca am inceput procesul legal si nu avem nici un motiv ca sa stam ilegal si sa pierdem sansa pe viitor la o sedere normala si legala. Merci mult

  • alina

   6 aprilie

   Eu iti sugerez sa mergi linistita luna asta, in aprilie, ca sigur o primesti. Daca deja e demarat procesul, e evident ca nu vrei sa ajungi acolo prin metode ilegale deci nu vad care ar fi motivul pentru care sa iti refuze viza acum. Multa bafta! 🙂

   • Snejana

    13 mai

    Buna Alina! Deci, dupa cum am promis impartasesc si eu din experienta mea cu viza SUA. Nu sa primit ca sa merg in aprilie pentru interviu pentru ca de la ambasada au putut sa ma programeze peste 2 saptamini si citeva zile si deci respectiv azi a fost ziua cea mare. Emotii? Da, foarte multe, imi auzeam inima cum bate dar am fost calma. Intrebarile au fost mai mult in cazul meu despre sot: Cum a ajuns in SUA? De cind este plecat? Unde locuieste?De cind suntem casatoriti? Cu ce ma ocup eu? Si cit intentionez sa stau in SUA?cam acestea au fost intrebarile, peste actele care le-am avut cu mine, nu sa uitat peste nici unul nici chiar peste foaia pe care o aveam cu mesajul ca petitia noastra a fost aprobata. Dupa care a urma un „Imi pare rau dar nu pot sa va ofer viza de turist pentru ca D-stra aveti intentia sa imigrati si legea SUA nu permite acest lucru. Chiar daca eu vad ca D-stra ati inceput sa faceti totul corect si sa mergeti pe calea corecta si va cred ca o sa reveniti fara sa stati acolo ilegal, dar o data ce eu stiu si calculatorul stie ca aveti intentia sa imigrati legea SUA nu permite. Si la intrebarea mea adica sa inteleg ca nu pot sa vizitez tara in care intentionez pe viitor sa locuiesc sa vad cum ma acomodez acolo ca sa stim cel putin daca sa merita toata asteptarea aceasta, raspunsul a fost acelasi o data ce eu si calculatorul stie ca aveti intentia sa imigrati nu pot sa va ofer viza de turist, nu ramine decit sa asteptati tot procesul dat. …Recunos dezamagirea a fost mare si inca este si chiar miar fi interesant daca tu Alina cumva stii Legea SUA chiar nu permite acest lucru sau totusi a fost o chestie de noroc? Merci mult

    • alina

     13 mai

     Salut Snejana,

     Imi pare rau ca nu ai primit viza. Nu inteleg de ce au zis ca nu accepta calculatorul treaba asta pentru ca eu cunosc cel putin 3 persoane care au primit viza de turist in timp ce le era procesata viza de logodna, care e tot o viza de emigrare. Cu atat mai mult cu cat faci totul corect, ar trebui sa o fi primit. Nu stiu sa existe o lege care sa interzica sa vizitezi SUA pana primesti green card-ul, cum va fi in cazul tau. Iti inteleg dezamagirea si sincer mi se pare nedrept ca nu ai primit-o. 🙁 Sper ca procesul de emigrare sa dureze cat mai putin si sa ajungi in SUA cat mai repede.

   • Snejana

    13 mai

    Si mie mi sa parut absurd agrumentul ca atit cit eu stiu si calculatorul stie ca vrei sa emigrezi nu pot sa-ti dau o viza de turist pentru ca asa e legea, cu toate ca vad ca mergeti pe calea cea dreapta si vreti sa faceti actele legal. Nu stiu ce lege poate sa interzica sa vizitezi o tara in care pretinzi pe viitor sa traiesti. Motive ca nu o sa ramin ilegal am avut suficiente iam spus si de faptul ca stiu ca daca ramin eu ilegal ii fac probleme sotului si poate sa-i fie anulat green cardu-l si nic faptul ca sotul meu a fost plecat o data cu work and travel si sa intors ca la sigur au informatia aceasta nu au fost motive suficiente. Cred ca pur si simplu nu mi-a mers, dar daca sincer avea o expresie a fetei si vorbea de parca chiar cu adevarat ii pare rau si doar legea nu-i permitea sa-mi ofere viza. Speram si noi ca o sa fie bine, azi avem moralurile la pamint dar mergem mai departe. Tie multumesc si succes in tot ceea ce faci

    • alina

     13 mai

     Da, iti inteleg supararea si e normal sa fii asa. Eu nu cunosc in detaliu procedura de reintregire a familiei, dar logic vorbind, chiar nu inteleg de ce nu ti-au dat asta de turist. Cheer up, cand se termina procesul vei fi aici si va fi totul ok! Asteptare usoara!

 49. Laura

  25 mai

  Te intreaba de suma de bani de care dispui daca vrei sa iti iei viza de turist? Trebuie sa declari o suma de bani ca sa creada ca mergi ca turist ?

  • alina

   26 mai

   Nu trebuie sa declari o suma de bani anume. Trebuie sa ai suficiente dovezi sa arati ca te intorci in tara. Daca nu ai, s-ar putea sa te intrebe cum iti vei permite vacanta, daca nu ai un loc de munca, de exemplu. Dar nu se cere sa declari o anumita suma de bani.

 50. Laura

  25 mai

  Scuze, mai am o intrebare. De exemplu daca iau viza astazi insa eu vreau sa plec peste 1 luna si viza mea este pe 10 zile, viza se aplica din ziua in care ai luat-o sau se aplica numai atunci cand pleci practic in america?

  • alina

   26 mai

   Nu am auzit sa fie vize pe 10 zile, sau o luna. Cred ca cel mai putin o primesti pe 6 luni sau pe un an. Si e valabila din ziua in care ai interviul si iti este aprobata.

 51. Vanessa

  28 mai

  Buna, Alina! Care este procedura de a pleca in SUA pentru un cuplu care se va casatori in vara anului viitor avand fiecare facultatea terminata in Romania? Are sanse? Trebuie sa dovedeasca faptul ca au loc de munca, casa, masina in Romania? Eu nu inteleg foarte bine o chestie….tu ca aplicant la viza demonstrezi ca ai motive sa ramai in RO job, casa, masina, iar apoi ramai ilegal in SUA? sau care e procedura? Casatoritii trebuie sa aiba ceva cont? Iar la interviu trebuie sa raspunzi astfel incat sa le dai de inteles ca tu vrei doar sa vizitezi SUA? cand tu defapt o sa ramai acolo ilegal? scuze, dar chiar nu inteleg foarte bine toate aceste detalii si sunt foarte interesata de emigrare

  • Vanessa

   28 mai

   Precizez ca sotul are 2 unchi care detin cetatenia in SUA. Ajuta asta la ceva?

  • alina

   28 mai

   Salut Vanessa,

   Pasii pe care i-am descris eu aici sunt pentru obtinerea unei vize de turist, prin care vizitezi, NU emigrezi. Emigrarea e alta poveste, alti pasi, alte conditii. Eu am avut la un moment dat si viza de turist, dar am emigrat acum in SUA. Pe cai legale, cum de altfel recomand tuturor sa o faca.

   Pentru ca tu esti interesata de emigrare, viza de turist nu te ajuta cu nimic. Recomand loteria vizelor sau obtinerea unei vize de munca.

   • Vanessa

    29 mai

    ce trebuie sa fac pt obtinerea vizei de munca sau a loterii vizelor? loteria vizelor se poate primi daca am 20 de ani sau 25?

    • alina

     1 iunie

     Pentru loteria vizelor gasesti pasii descrisi pe site-ul Ambasadei. Legat de viza de munca, primul pas ar fi sa gasesti un job in SUA si o companie care sa te ajute cu aplicarea pentru acest tip de viza.

 52. Raul

  29 mai

  Daca aplic 3 ani la rand la loteria vizelor *(Regulamentul cere ca fiecare solicitant sa fie ORI absolvent de liceu sau echivalentul acestuia, adica absolvent a douasprezece clase elementare si secundare ORI sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala, in ultimii cinci ani, intr-o meserie care necesita cel putin doi ani de pregatire sau experienta. O persoana trebuie sa îndeplineasca una dintre cele doua conditii pentru a se putea înscrie. In timpul interviului pentru obtinerea vizei, aplicantul principal trebuie sa poata dovedi studiile pe care le are sau experienta în munca.)
  Eu bifez acolo ca am absolvit numai liceul (chiar daca sunt anu1,2 sau 3 de facultate) nu??? si de exemplu daca vorba aia norocul prostului…primesc in anu3 viza si vreau sa ma insor si viitoarea sotie nu e inclusa in acea viza…ce pot face sa o iau si pe ea in sua?

  • alina

   29 mai

   Salut,

   Da, tu completezi liceul daca inca nu ai terminat facultatea. Legat de loterie, nu stiu sa iti spun daca te poti casatori dupa ce ai fi extras si automat primeste si sotia viza. Daca sunteti casatoriti in momentul aplicarii, cred ca primeste si ea daca pleci tu dar nu sunt sigura. Verifica pe site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti, sigur scrie acolo cum functioneaza.

 53. Nicoleta

  30 mai

  Buna, Alina! In primul rand multumesc pentru articol si pentru detaliile pretioase (e mai folositor si mai autentic decat toata birocratia descrisa pe site-ul ambasadei) ! Din cate am inteles, am o situatie oarecum asemanatoare cu a ta: in ultimele doua veri, 2013, 2014 am fost cu Work and Travel in Sua, am luat viza fara probleme si acum o saptamana o prietena (adulta) m-a invitat acolo sa petrec o luna, o luna si un pic cu ea si cu fiicele ei de care am mai avut grija vara trecuta, fara sa fie nevoie sa platesc absolut nimic, adica s-a angajat sa imi plateasca si bilet si cheltuielile aferente.. Eu sunt studenta in anul 1, la a doua facultate si nu lucrez… Ce acte crezi ca ar trebui sa aduc ca sa dovedeasca ca nu vreau sa raman acolo? O adeverinta de student, o fisa matricola (am note destul de bune), o scrisoare de la prietena mea si eventual un extras de cont de pe cardul meu de la Bank of America pe care am mai am vreoo 1000 de euro (thanks God for tax recovery :)) ) ? Crezi ca am sanse? Si inca ceva..cat timp pot sta in SUA cu o astfel de viza? Ca citisem pe site ca un consul ar decide cat poti sa stai la fiecare calatorie :-S
  Iti multumesc din suflet si scuze pentru lungimea mesajului (I tend to overworry :))) )

  • alina

   1 iunie

   Salut Nicoleta,

   Ma bucur ca ai gasit utile informatiile de pe blog. Avand in vedere ca ai fost deja de 2 ori si te-ai intors la timp, nu ar trebui sa iti faci griji foarte multe. Sigur, e important sa ai la tine toate actele pe care le-ai mentionat si eventual, daca poti, sa iti trimita prietena ta un affidavit of support, un act oficial prin care declara ca plateste ea tot. Sigur, sale mentionezi ca mergi sa vizitezi prietenii si ei vor decide pe cat timp iti dau viza. Eu am primit-o pe 10 ani, dar am auzit si cazuri ale unor persoane care au primit-o pentru un an. Perioada de sedere in SUA cu viza de turist este, in general, de 6 luni. Nu ai voie sa depasesti 6 luni maxim si nu poti munci deloc. Desigur, in momentul intrarii in SUA, ofiterul de acolo stabileste cat ai voie sa stai. Dar de obicei ei pun stampila pentru 6 luni. Sper ca ti-au fost de folos informatiile. Bafta multa! 🙂

 54. Alisa

  21 octombrie

  Buna! E posibil sa merg la Italia la ambasada USA ? cineva shtie cum se face programarea?

  • Alina

   26 octombrie

   Da, poti merge la Ambasada SUA din Italia pentru viza atata timp cat esti perfect legal acolo.

 55. Robert

  21 noiembrie

  Buna ziua !
  As dori sa va intreb cat dureaza pana obtin viza pentru America (voi fi plecat 3 luni ).
  Mentionez ca este pentru un stagiu de practica in cadrul unui program universitar ( daca are vreo relevanta ).

  Va multumesc anticipat !

  • Alina

   21 noiembrie

   Buna ziua,

   Nu stiu exact ce tip de viza vei avea pentru un stagiu de practica. Deci nu stiu ce timpi de procesare sunt in acest caz.

 56. beatrice

  26 decembrie

  Buna ziua. Sunt o mama singura, traducator autorizat, inregistrata la ANAF cu profesiune liberala. Baietelul meu are 13 ani. Impreuna am facut anul trecut o excursie la Viena si una la Londra. In 2016 dorim sa vizitam New York-ul. Ce sanse am sa primim amandoi viza turistica. Nu detin proprietati, doar o masina, si sunt trad. autorizat de MJ cu CIF. Va multumesc mult!

  • Alina

   27 decembrie

   Buna Beatrice,

   Eu zic ca sansele sunt mari, insa fiecare caz e diferit si nu poti avea nici o garantie de primire sau nu a vizei. Eu zic sa incercati si sa duceti cu voi la interviu orice act credeti ca dovedeste legaturi puternice cu Romania (act de proprietate al masinii/contractul de la ANAF etc.).

   Bafta multa! 🙂

 57. BEN

  16 februarie

  Buna nu am gasit nici un raspuns la problema mea,Eu am viza pentru 10 ani pentru SUA.dar anul anul acesta mi-am schimbat pasaport nou.Intrebarea mea este. Eu pot calatori cu visa de pe pasaportul vechi? sau trebue sa-mi pun din nou viza pe pasaportul nou? MULTUMESC.

  • alina

   16 februarie

   Din cate stiu, poti calatori cu ambele documente, dar cel mai sigur e sa trimiti un e-mail Ambasadei SUA de la Bucuresti sa intrebi exact cum se procedeaza in cazul acesta.

   • BEN

    17 februarie

    Multumesc. Alina

 58. conspicuous

  3 martie

  Din ce am vazut se dă viza usor, mie nu mi au cerut niciun document , cateva intrebari si atat ,

  • alina

   3 martie

   E diferit de la caz la caz. Nici mie nu mi-au cerut nici un document. Dar mai bine sa le ai cu tine. 🙂

 59. Franqois

  14 martie

  Buna ziua,
  Ce sanse sunt ca bunica impreuna cu nepotul, adica mama mea impreuna cu fiul meu (15 ani) sa primeasca viza de turist. Mai avem alti 2 copii si am decis sa-i trimitem pe ei, bunica si nepotul in America, la invitatia unei verisoare.
  Multumesc!

  • alina

   14 martie

   E destuld e evident ca se vor intoarce avand in vedere ca parintii sunt in tara, deci banuiesc ca sansele sunt mari. 🙂

   Bafta!

   • Franqois

    15 martie

    Multumesc pentru raspuns. Mai e ceva, daca are sub 16 ani trebuie sa semnez eu D-160 si sa merg eu cu el la interviu? Nu stiu ce acte ar putea avea la el ca sa dovedeasca legaturi puternice cu tara, avand in vedere ca are 15 ani.

    • alina

     15 martie

     Nu stiu exact cine semneaza DS-ul daca cel care merge la interviu este minor, dar sigur gasesti informatia asta pe site-ul Ambasadei. In ceea ce priveste dovezile, fiind la scoala in Romania si avand parintii cred ca e destul de evident ca se va intoarce. 🙂

 60. Maria

  8 aprilie

  Buna as vrea sa aplc si eu pt visa de turist dar imi e teama deoarce am avut o visa j1 pe un an de zile, in iulie fac un an de cand m-am intors, metionez ca m-a intors la timp, am si un job de cateva luni , si am si un extras de cont bun. Stiu ca in ds iti trebuie o adresa gen unde vei sta in america deci asta inseamna sa imi rezerv o camera la un hotel fara a avea viza? Multumesc

  • alina

   10 aprilie

   Salut Maria,

   Nu, nu trebuie sa rezervi nimic, cred ca ei si recomanda sa nu faci asta pentru ca nu ai garantia ca primesti viza. Poti pune o adresa a unui hotel unde ai vrea sa stai sau adresa cuiva daca vizitezi pe cineva, dar nu trebuie sa o rezervi efectiv. 🙂

   Din moment ce te-ai intors la timp, eu zic ca va fi ok. Bafta! 🙂

 61. Denisa

  17 septembrie

  Buna,am o intrebare,sotul meu e plecat in america,are green card,noi suntem casatoriti de cateva luni,as vrea sa merg cu viza de turist la el,dar eu nu lucrez si nu studiez aici,acolo nu am neamuri numai pe sotul meu si familia lui,aici avem apartament si masina si familia mea,oare as avea sanse sa primesc viza?

  • alina

   18 septembrie

   Eu zic ca da. S-a putea insa sa existe si o viza speciala, sotul tau fiind acolo cu green card. Eu zic sa verific site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti si sa vezi daca exista un tip de viza pentru situatia ta.

   Bafta!

 62. oana

  22 septembrie

  buna Alina,am aplicat pt viza k1 si am primit un RFE.De cite ori mai poate sa mi trimita RFE?si pina primesc NOA2cit mai poate dura (mentionez ca actele imi sint depuse de pe 13 iunie)multumesc

  • alina

   24 septembrie

   Buna Oana,

   RFE se poate sa iti trimita de cate ori vor ei pana le trimiti tot ce trebuie. Inseamna ca dosarul nu a fost complet si lipsea ceva din el. Depinde la care sediu au ajuns actele: California sau Texas. In 2014 cand am trimis eu la California dura maxim o luna si Texas 6 luni. Ma gandesc ca intre timp rtimpii de procesare s-au schimbat. Pe visajourney.com gasesti aproximari in functie de cand ai trimis. Eu zic ca in maxim 2 luni ar trebui sa primesti, dar depinde de work load-ul lor de acum.

   Bafta!

 63. oana

  26 septembrie

  buna Alina ,poti sa mi spui te rog daca am primit refuz pt petitia129 F ce mai pot face?
  multumesc 🙁

  • alina

   26 septembrie

   Buna Oana,

   E prima data cand aud un refuz pentru o petitie de genul in Romania. Pe ce motiv au refuzat, daca nu sunt indiscreta?

 64. oana

  26 septembrie

  inca nu stiu dc doar in 2 ,3 zile va primii logodnicul meu plicul acasa

  • alina

   26 septembrie

   Tu ai mai fost in SUA? Ai avut si alt tip de viza?

 65. oana

  26 septembrie

  nuuuu si nici nu am avut alt tip de viza,dar cine mi s a ocupat de hirtii mi a zis ca a mai patit asa cv si ca trebuie sa uram pasii pe care ni i cer ei(un singur RFE am avut) acum sa vedem cind ajunge scrisoare ce nu le e in clar

 66. oana

  30 septembrie

  buna Alina,am primit refuzul si mi scrie ca nu mi recunoste certificatul de divort 🙂 precizez ca eu sint divortata de comun acord adica la notar si nu prin tribunal(iar cind am facut petitia am trimis div.tradus si legalizat).Ai idee ce as putea face?cum sa le dovedesc?

  • alina

   1 octombrie

   Pai ar trebui sa ii intrebi in ce format sa fie certificatul de divort sau ce poti face avand in vedere situatia ta. Trebuie sa iti dea o solutie.

 67. diana

  9 octombrie

  Buna! As vrea sa stiu in ce perioada pot sa aplic pt viza de turist?

  • alina

   24 octombrie

   Oricand. Nu este o anumite perioada cand poti aplica.

 68. orieta

  16 octombrie

  sora mea care este cetatean American a completat formularul I 130 pentru mama.Terbuia sa completeze si I48? Mama are bilte de intoarcere in Romania pe 6 noiembrie, viza ii expira in 09.11.2016.Poate veni in Romania fara se se considere dosarul inchis?

  • alina

   24 octombrie

   Nu stiu exact despre ce tip de viza vorbesti. In mod normal daca mama ta e acolo cu viza de turist, nu ar trebui sa schimbe nimic cu procesul pentru cealalta viza. Eu as trimite insa un e-mail la Ambasada SUA la Bucuresti sa ma asigur ca e totul ok. Bafta!

 69. Ioana

  5 decembrie

  Intrebare: documentele de la dosar se „cer” a fi in original sau sunt suficiente copii? Mulțumesc ! 😉

  • alina

   5 decembrie

   Cred ca pot fi si copii. Daca poti insa, ia-le pe cele originale.

 70. Gheorghe Adrian

  14 decembrie

  Buna. Ai putea sa imi dai te rog o adresa de mail. As avea cateva intrebari pentru tine. Multumesc.

 71. Madalina

  25 decembrie

  Buna Alina foarte bine punctat si descris!eu plec vara asta ma poti ajuta cu un model de scrisoarea de recomandare.profu ma pus sa o fac singura.merci

  • alina

   26 decembrie

   Pentru viza de student? Nu a fost un model anume, proba mi-a scris-o cum a vrut ea. 🙂

 72. Ioana

  27 martie

  Salutare! Știe cineva dacă încă se mai cere invitație la aplicarea vizei pentru turist? Și dacă da, unde as putea găsi formularul tip? Mulțumesc!

  • alina

   27 martie

   Nu e nevoie de invitatie. Practic, nu exista un document oficial cu titlul acesta. E important sa ai cu tine acte care sa dovedeasca legatura cu tara pentru a demonstra ca nu intentionezi sa ramai in SUA.

   Bafta!

 73. Alexandra

  9 mai

  Buna ziua. As avea o intrebare: daca am completat formularul DS-160 , am printat foaia de confirmare, dar inca nu am platit; in acest caz, pot sa sterg formularul si sa fac altul de la capat daca am gresit ceva in el? este vreo problema ca sa fac altul pe acelasi cont? sau sa fac alt cont? apare la ei? multumesc!
  P.S. specific ca am sa aplic in Belgia, stand aici.

  • Alexandra

   9 mai

   Si inca ceva; la intrebarea cu rudele in USA…eu am, sotul nu are. La el se pune ca are prin alianta cu mine sau ramane nu? si pt copil tot nu? Multumesc mult.

   • alina

    9 mai

    Hm, nu stiu cum e mai corect. Cred ca eu as pune nu, daca nu sunt rude directe. 🙂

  • alina

   9 mai

   Trimite altul, il va anula pe cel anterior. Plateste taxa iar mai apoi suna pentru programare. 🙂

   • Alexandra

    10 mai

    Multumesc de raspuns. Am facut altele ca sa fiu sigura si am pus la sot si la copil nu. 🙂

 74. Ioana

  18 iunie

  Buna seara,nu știu dacă o sa îmi răspundă cineva dar am câteva întrebări. Am.imceput să completez formularul dar îmi cere să scriu numele persoanei de contact din sua (ceea nu am.) Și apoi eu locuiesc în Germania nu am BRD aici. Cum trebuie sa procedez?

  • alina

   19 iunie

   Am raspuns in e-mail. 🙂

 75. Claudia ilies

  12 iulie

  Buna Alina !
  As vrea si eu sa plec in America , poate imi gasesc si ceva de munca, dar oare pentru ce viza sa aplic, cea de: turism sau cea de: work& travel
  Asa vrea o parere de la tine te rog!

  • alina

   14 iulie

   Buna Claudia,

   Cu viza de turist NU se poate munci, e strict pentru ceea ce ii spune numele: turism. Iar pentru work & travel, trebuie sa fii studenta la zi si perioada de munca e strict pe timpul verii – 3 luni dupa care trebuie sa te intorci acasa.

 76. Emanuel

  16 iulie

  Buna ziua, trec direct la subiect. Locuiesc in Londra, lucrez ca self-employer si sunt si student in acelas timp la Roehampton Univeristy. Intrebarea mea pentru tine este urmatoarea. Pot aplica de viza pentru SUA de aici din UK sau trebuie sa merg neaparat pana in Ro, drumuri aiurea, etc, etc si daca pot prezenta actele de la facultate si actele de la locul de munca ar ajuta? Mentionez ca am inceput o facultate in Romania si nu am reusit sa o termin sper ca nu afecteaza cu ceva plecarea. Si inca un amanunt, daca de exemplu da Dumnezeu si reusesc sa iau viza, pe ce perioada pot vizita SUA, adica este o anumita perioada de timp?; ma refer la cate luni pe an. Multumesc frumos si astept raspunsul tau, pana atunci toate cele bune.

  • alina

   16 iulie

   Salut Emanuel,

   Da, poti aplica si din UK si nu ar trebui sa te afecteze cu nimic faptul ca nu ai terminat facultatea din RO. Atata timp cat esti student in UK, rezident cu acte in regula si toate cele e super ok. Banuiesc ca tu vrei sa aplici pentru viza de turist. In acest caz poti sta MAXIM 6 luni/an si nu poti munci, e strict pentru turism.

 77. Emanuel S.

  13 decembrie

  Bună ziua,
  Multe aprecieri pentru informatiile importante de pe această pagină și dispoziția de a răspunde prompt la întrebările adresate. Am și eu nevoie de o clarificare. Trebuie să solicit o viză de SUA pentru un stagiu de cercetare doctorală pentru 1 lună. Ar trebui să merg într-un campus din SUA și să fac cercetare la un centru de studii. Am primit o bursă de mobilitate de la Universitatea București. Întrebatea mea este: Am nevoie de viză F1 sau este în regulă și cu viză de turist? Multumesc anticipat.

  • alina

   18 ianuarie

   Hm, buna intrebare. Cred ca daca nu e platit, viza de turist ar trebui sa fie ok, dar iti recomand sa trimiti un e-mail la ambasada SUA pentru a primi un raspuns oficial. Sau sa verifici tipurile de viza pe site-ul lor. Bafta!

 78. Alexandra

  18 aprilie

  Bună ziua, am și eu o întrebare
  Locuiesc in Italia de 13 ani, am 19 ani, merg la școala și momentan nu am încă un loc de munca pentru ca nu mi-am terminat studiile și nu am acte de lucruri pe proprietatea mea.
  In SUA am multe rude (unchii, mătuși, verișori) și a-și vrea sa știu dacă a-și putea obține o viză turistică pentru 2 săptămâni.
  Mulțumesc!

  • alina

   24 aprilie

   Poti aplica pentru viza de turist, insa e important sa poti demonstra ca nu ai planuri sa ramai acolo. Faptul ca ai multe rude acolo poate fi un semn ca incerci sa te stabilesti in America. Insa nu e nimic batut in cuie, fiecare caz e diferit si iti recomand sa incerci. Bafta!

 79. Rares

  2 mai

  Plata vizei s-a schimbat, nu se mai face la BRD, ci la BT sau este si varianta online, care cateodata functioneaza, catedaota nu.

 80. Viorica

  5 iunie

  Bună, am solicitat pentru viza de turist și am fost respinsa cu toate ca eu locuiesc de 16 ani în italia ,lucrez sunt în regula am avut și acte doveditoare, care nu au servit la nimic,întrebarea mea e cum as putea solicita încă odată viza dar do Italia ,une as putea plăti și Cum taxa,Mulțumesc

  • alina

   6 iunie

   Cazurile se analizeaza separat si fiecare e diferit. Nu inseamna ca daca lucrezi primesti sigur viza. Poti aplica la Ambasada Americii in Italia, insa faptul ca ai fost deja respinsa o data poate fi un dezavantaj, indiferent de unde aplici. Nu stiu care sunt pasii pentru aplicare in Italia, insa cu siguranta poti gasi informatii despre asta pe site-ul Ambasadei SUA in Italia. Bafta!

 81. Viorica

  5 iunie

  Scz,vreau sa solicit iarăși de viză dar de data asta din Italia cum trebuie sa procedez cu taxa și cu formularul
  Mulțumesc

 82. ale

  27 iunie

  Buna ,stie cine daca viza pt reintregirea familiei o anuleaza pe cea de turist?

 83. Cosmin

  19 iulie

  Buna eu am 19 ani, nu am proprietati si nu sunt casatorit. Tocmai m-am inscris la facultate, credeti ca am sanse sa primesc viza de turist?

  • alina

   26 iulie

   Daca poti demonstra ca nu ai intentii de emigrare, da. 🙂 Bafta!

 84. Daniel

  14 august

  Buna
  Dorim sa mergem in Vacanta la o sora,suntem Eu sotia si copii (2 )
  Trebuie sa platim toti 4 Taxa?
  In cazul meu eu,lucrez am contract totul ok,dar sotia nu,deoarede sta cu Copilasii,crezi ca ar fi o problema?
  Multumim!
  Cu stima si respect
  Daniel

  • alina

   17 august

   Nu e o probema daca sotia sta acasa, si da, se plateste taxa pentru fiecare persoana care aplica pentru viza, inclusiv copii.

   Bafta multa!

 85. Ana

  7 septembrie

  Buna .Am asa fel de intrebare .Am visa US pentru 10 ani B1 /B2. In pasaport romin.Vreau sa aplic pentru viza la copii mei care au virsta de 12 si 13 ani.Dar cu pasaport Moldovenesc .Care sint sansele?

  • alina

   11 septembrie

   Teoretic mari, practic insa nu stiu exact cat de usor se acorda vizele cu pasaport moldovenesc.

 86. marcel

  3 februarie

  buna
  un minor in varsta de 16 ani la data interviului trebuie sa se prezinte singur cu un parinte sau cu amandoi parintii la interviu?
  este la liceu fara job fara proprietati
  ce acte ajutatoare ar putea avea la ea ?
  multumesc anticipat

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!