Film – Viaţa lui Pi

Am fost şi eu în sfârşit să văd filmul Viaţa lui Pi. Auzisem de el de dinainte de sărbători, însă mă bucur că l-am păstrat pentru ultima zi de concediu pentru că s-a potrivit la fix.

Nu am citit cartea, însă recomandările prietenilor şi ceea ce vedeam postat pe facebook la diferiţii oameni care au trecut să-l vadă, m-au făcut şi pe mine curioasă.

Ca să fiu sinceră, văzând doar trailer-ul şi necitind cartea înainte, mă aşteptam la un film mult mai complex şi mai greu de înţeles sau de urmărit. Până la urmă s-a dovedit a fi un film  drăgut, uşor de înţeles, cu de toate în el. Am avut şi momente care ne-au făcut să zâmbim, momente mai dramatice, dar şi secvenţe triste.

Conform cinemagia.ro, „cu VIAŢA LUI PI, regizorul Ang Lee („Brokeback Mountain”, „Tigru şi dragon”) a creat un film revoluţionar despre un tânăr care supravieţuieşte unui dezastru maritim şi se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri şi de descoperiri.

După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, pluteşte în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un imens şi înfometat tigru de Bengal. Puştiul îşi foloseşte cunoştinţele enciclopedice în ceea ce priveşte comportamentul animalelor pentru a-l ţine la distanţă pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă şi plină de riscuri relaţie pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.”

Pănă la urmă frumuseţea acestui film stă în simplitatea cu care ne sunt relevate adevăruri pe care poate le ştim, sau poate nu.  Nu apucăm nici noi să ne descoperim cu adevărat până nu suntem puşi în situaţii extreme, situaţii cu care nu ne-am confruntat niciodată.

Viaţa lui Pi este despre credinţă, iubire, respect, bunătate, descoperire de sine şi luptă. Dacă ar trebui să descriu filmul într-o propoziţie aş folosi probabil faimosul citat: Life is not about finding yourself. Life is about creating yourself. 🙂

E un film bun pe care vi-l recomand şi vouă. 🙂

Film Viata lui Pi

Sursă poză

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. MissBodescu

    7 ianuarie

    Si eu l-am vazut tot aseara, in ultima zi de concediu. as fi vrut sa il vad mai repede, dar pur si simplu nu am gasit bilete.
    Mi-a placut foarte foarte mult… e un film care are de toate!

  2. […] pentru mine. Am avut, ce-i drept, și mai mult timp liber și ocazia de a recupera câteva din filmele pe care îmi doream să le văd și nu am apucat până acum. Și de câteva luni mi-a intrat și […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!