READING

Tragem linie la sfârşit de 2012

Tragem linie la sfârşit de 2012

Am ales să nu închei oficial treba pe 2012 până în ultimul moment. Nu de alta, dar eram sigură că luna decembrie păstra nişte surprize.

Ca să nu mă lungesc prea mult trebuie să menţionez că am început anul cu doar două dorinţe importante. Prima a fost să slăbesc 10 kg deoarece America şi-a pus amprenta pe silueta mea, iar cea de-a doua era să-mi găsesc şi eu ceva de lucru, nu de alta dar e tare obositor să stai degeaba în fiecare zi. Har Domnului, amândouă s-au îndeplinit. Până în luna aprilie slăbisem 11 kg, kilograme care au revenit în mare parte acum de Crăciun dar despre asta povestim la rezoluţiile pentru 2013 (:P), iar job-ul a venit şi el în aprilie.

Dacă luna ianuarie nu prevedea decât un an plictisitor, la început de februarie lucrurile au început să prindă contur. Exact în momentul în care începeam să-mi pierd puţina răbdare pe care o am, Cristina m-a abordat pe facebook şi m-a cooptat în ceea ce avea să devină marea echipă PRBeta. Au urmat aproape 4 luni de ucenicie alături de Cristina, timp în care am învăţat foarte multe lucuri practice despre PR-ul de zi cu zi. Am fost parte a echipei care a organizat Conferinţa PRbeta cu numărul 2, am ajutat la organizarea evenimentului 11even de la Timişoara, am început să scriu pe blogul PRbeta, am organizat Family Olympics şi bineînţeles am încheiat frumos cu workshop-urile PRbeta unde am avut ocazia de a cunoaşte oameni interesanţi şi de a afla lucruri extrem de utile. Mulţumesc Cristina încă o dată! 🙂

Tot luna februarie a fost şi cea responsabilă de partea cu Timişoara Toastmasters. După ce am fost prezentă la un training de-al lor pe parte de public speaking, am luat parte la 3-4 şedinţe şi mi-am dat seama că e un loc extraordinar de bun pentru a-mi dezvolta abilităţile de public speaking şi leadership, atât de utile în viitoarea mea carieră, nu? 🙂

La puţin timp, mai precis în mai, am reuşit să obţin un mandat de un an ca Vice Preşedinte PR al acestui club, activitate care m-a învăţat deja foarte multe. Tot la Toastmasters mă bucur să fi fost parte a echipei care a organizat Conferinţa de la Timişoara din mai şi să fiu cea care s-a ocupat de partea de PR a programului pentru elevi numit Youth Leadership Program. Am moderat evenimentul 11even, am luat parte la un bootcamp de 3 zile, am organizat şi moderat un maraton de discursuri şi-am încheiat anul cu un party de Crăciun de la care am plecat cu multe amintiri frumoase. La asta se adaugă câteva discursuri pe care le-am ţinut şi o mulţime de oameni faini care între timp mi-au devenit prieteni buni.

Nu pot să nu menţionez job-ul meu în echipa foodcrew.ro. Din aprilie anul acesta mă ocup de partea de comunicare online, content şi altele pentru tot ceea ce înseamnă foodcrew. E interesant pentru mine având în vedere că domeniul acesta al mâncării în general era o nebuloasă pentru mine. Aşa că, dragii mei, dacă doriţi sfaturi cu privire la locurile unde se mănâncă bine în oraş, I’m the girl. 😀

Tot anul acesta a fost cele care au marcat primele apariţii la TV (3 la număr) şi una la radio. Aşa am putut să văd şi să înţeleg ce înseamnă această lume fascinantă a televiziunii.

În 2012 mi-a venit şi idea blogului. Nu l-am făcut un un scop precis, ci mai degrabă pentru a dezvolta poate în scris nişte statusuri mai scurte de pe facebook, pentru a-mi dezvolta scrisul şi pentru a împărtăşi diferinte experienţe pe care unii le pot considera utile pentru propria persoană. Mi-a adus de multe ori zâmbete, aşa că promit să scriu mai mult şi mai bine în anul ce vine.

Tot ca ceva ce poate fi considerat important pentru anu ăsta ar fi intrarea la un master. Master cu taxă ceea ce îl face mai degrabă un eşec, şi după aproape un semestru realizarea că e o pierdere de vreme, dar despre asta povestim altădată.

Am încheiat anul happy că am reuşit să obţin viza SUA pe 10 ani şi deja visez cu ochii deschişi la vacanţa din februarie pe care o aştept cu atâta nerăbdare.

Deşi anul acesta a fost unul extrem de plin cu un singur concediu, închei prin a menţiona că a fost cu siguranţă un an extraordinar din punct de vedere profesional, an în care am reuşit cu paşi mici să pornesc pe drumul pe care mi-am dorit să îl urmez.

Cam aşa ar arăta în linii mari bilanţul meu pentru 2012. Recitind acest post îmi dau că am reușit cu 200% mai mult decât mi-am propus.

Dacă pentru 2012 nu aveam pretenţii foarte mari, acum uitându-mă înapoi sper ca anul 2013 să fie cel puţin la fel de interesant cu multe provocări pe care să le depăşesc cu brio. 🙂

Voi aţi reuşit lucrurile pe care vi le doreaţi pentru 2012? 🙂

Sursă poză

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. Eliza

  30 decembrie

  Felicitări, Alina! Ieri îmi revizuiam şi eu lista pentru 2012 şi se pare că arată bine până acum.

  Dar ia spune-mi cum ai slăbit tu 10 kilograme în 4 luni? 😀

  • Alina Ghenciu

   30 decembrie

   Mulţumesc! 😀

   Măi de slăbit a fost destul de uşor. Am avut timpul necesar să mă concentrez la asta. Ideea de bază a fost mult, mult sport (cam de 4-5 ori pe săptămână la sală) şi mâncat sănătos. Nu diete minune, nu foamete, ci pur şi simplu dietă cu mâncare normală, fără excese. Nu am mâncat dulciuri şi nu am băut suc. Pâine foarte puţină şi cam atâta. 😀

 2. Adriana Barar

  30 decembrie

  Super! Felicitari. 2013 sa fie macar dublu de bun:P

 3. […] cum am făcut și anul trecut, și anul acesta trag linie să văd cum a fost 2013 pentru mine. Nu știam exact la ce să mă […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!