Partea vizuală în comunicare

La ultimul workshop PRbeta de la Timişoara am învăţat că pe lângă cuvinte, componenta vizuală este extrem de importantă în PR. Adevărul este că oricât de multe poţi transmite prin cuvinte, o imagine sau un video poate avea un impact mult mai mare asupra celor cărora dorim să le transmitem mesajul.

Răzvan Baciu, un om extrem de creativ ne-a povestit cum putem face asta, explicând câteva tips and tricks despre cum să filmăm pentru o calitate cât de cât decentă.

Razvan Baciu la PRbeta

PRbeta workshop

Am mai vorbit în cadrul workshop-ului despre contextele în care un video poate fi folosit şi când este util în PR. De exemplu:

  • într-un press release;
  • VNR (video news release);
  • promovare online;
  • guerilla marketing;
  • team building;
  • lansare de produs;
  • evenimente;
  • conferinţe;

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar se spune că primele 5 secunde dintr-un filmuleţ sunt cele mai importante, iar secunda 12 este de importanţă majoră pentru captivarea atenţiei celor care vizionează acel video.

Am mai povestit la workshop despre viral şi cum ajung unele filmuleţe sau poze virale. Practic orice brand îţi doreşte asta. Sunt însă anumite conditţii care trebuie îndeplinite pentru acest lucru.

După multe informaţii teoretice foarte utile, a venit partea cea mai tare. Ne-am împărţit în 3 grupuri şi am primit ca sarcină realizarea unui filmuleţ prin care agenţia noastră să fie aleasă ca fiind cea mai potrivită pentru a lansa un video care să promoveze serviciul HBO GO pe care Romtelecom l-a lansat în România.

Ne-am distrat extraordinar filmând cu telefonul vreo 4-5 scene prin tot Hotel Timişoara, scene pe care ulterior Răzvan le-a montat sub forma unui mic spot şi pe care am avut şansa de a le vedea proiectate în sală. Promit ca de îndată ce îl primesc să fac un update acestui post. 😀

Workshop PRbeta

Chiar acum când începusem să mă obişnuiesc să primesc atâtea informaţii utile şi interesante, ne-am trezit că acest workshop a fost ultimul din seria celor 6.

Mă bucur extrem de mult că am făcut, fac şi voi face parte dine chipa PRbeta şi pentru alte evenimente şi mai interesante! 😀

Până atunci Cluj, Bucureşti şi Iaşi get ready for some action! Workshop-urile PRbeta ajung în curând şi la voi în oraş! 😀

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!