Cea mai frumoasă pasiune

La întrebarea care e pasiunea ta, cei mai mulţi dintre noi răspund aproape instinctiv călătoritul. Fie că vorbim aici de oracolele pe care le ţineam atunci când aveam 8-9 ani, sau răspunsurile din CV, marea majoritate a oamenilor răspund la fel.

Nu-s eu vreo diferită şi bag mâna-n foc că şi eu cam tot aia răspundeam, ba cred că adăugam şi muzica pe acolo să fiu mai cool, pentru că oricum nu călătorisem pe niciunde până la acea vârstă.

Gustul pentru călătorit îl descoperi din prima clipă în care parăseşti ţara sau oraşul în care locuieşti. E incredibil să vezi câte lucruri frumoase sunt în lumea asta şi ce oameni diferiţi trăiesc pe tot globul. Nimic nu te face mai tolerant mai deschis către cei din jur ca şi cunoaşterea diversităţii lumii în care trăieşti.

Să vezi alte ţări sau continente, alte stiluri de viaţă, te dezvoltă în toate sensurile: devii mai creativ, mai deschis la minte, îţi vin idei. Practic, te descoperi. 🙂

Pe mine personal nimic nu mă face mai fericită ca o excursie într-un oraş nou. Ador să văd locuri noi, simt cum bucuria îmi invadează sufletul atunci când călătoresc. În momentul în care sunt plecată sunt atât de entuziasmată de ceea ce mi se întâmplă, încât abia când ajung acasă şi mă uit la poze am timp să văd şi să realizez ce multe am făcut.

Să nu credeţi că povestindu-vă aceste lucruri înseamnă că am călătorit prin toată lumea, nu cred că am văzut nici 2% din tot ce se poate vedea, însă mi-am dat seama cât de mult m-a schimbat şi cât de multe poţi să înveţi chiar şi din puţinul pe care apuci să-l vezi.

Economisţi puţin în fiecare lună, o excursie de 3-4 zile e mai interesantă şi mai fascinantă decât 4 perechi de blugi pe care le porţi un an.

Pentru mine ăsta ar fi jobul perfect, să călătoresc prin lume cu un aparat foto în ghiozdan şi o conexiune la net, că e mare păcat să nu împarţi cu alţii lucrurile frumoase pe care le trăieşti.

Dar până una alta, e încă vineri şi mai sunt multe de făcut…

Beaver Island Michigan

Luxembourg

Strasbourg Franta

Bruxelles Belgia

Chicago

Colorado

Las Vegas

Marele Canion Arizona

Muzeul BMW Munchen Germania

New York USA

Paris Franta

Praga Cehia

Arizona

Viena

Zion National Park Utah

Mount Rushmore

Arizona USA

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] e că pe mine m-a prins şi nu pot spune că regret că l-am văzut. Nu m-a dat pe spate, însă e addictive aşa că am ajuns la final cu el relativ repede. Ce nu mi-a plăcut a fost finalul, un fel de hai […]

  2. […] urâte şi nedrepte care se întâmplă aici, România este şi va fi pentru mine mereu acasă. Am călătorit în destule locuri şi am spus mereu tare şi răspicat că România înseamnă acasă, şi […]

  3. […] hainele fancy, make-up-ul sau alte chestii de astea  îmi erau complet străine. Am descoperit baschetul prin clasa a VI-a, nici nu ştiu exact cum, dar ştiu că de atunci nu am prea lăsat mingea din […]

  4. […] foarrrrte puţin lucruri şi alea cât mai realizabile şi să luaţi anul ca atare. Faceţi ceea ce vă stă-n putere, zâmbiţi, nu vă mai stresaţi cu lucruri mărunte şi faceţi sport! Restul, va veni de la […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!