READING

Las Vegas – oraşul ispitelor

Las Vegas – oraşul ispitelor

Stând pe Facebook destul de mult, văd în ultima vreme tot felul de update-uri de la studenţii plecaţi în SUA cu programele work and travel. Ei, şi aşa mă prinde şi pe mine un dor de experienţele trăite vara trecută de nici nu vă puteţi imagina. 🙂

Tocmai din acest motiv m-am decis să pun şi eu pe hartie (asta virtuală) câte puţin din experienţa de peste ocean din vara lui 2011 pentru că pe-atunci nu aveam blog şi nu aveam unde împărtăşi frumoasele trăiri.

Şi vă avertizez, să nu vă aşteptaţi la articole foarte exacte şi extraordinar de bine documentate, aşa cum citesc eu mai mereu aici şi aici, pentru că veţi fi dezamăgiţi. Eu voi povesti din suflet ceea ce este până la acest moment, cea mai frumoasă excursie a mea. 🙂

Despre ce este vorba în acest post, mai mult ca sigur aţi desluşit din titlu. Da dragilor, am ales să vă povestesc prima dată de Las Vegas sau cum mai toţi îl ştim – „The Sin City”. Şi nu degeaba îi spune aşa!

De cum intri în oraş, şi întâmplător noi (eu, John şi Flavia) am ajuns acolo noaptea, te simţi ca în mai faimosul film „The Hangover”. Întâmplarea face ca direcţia din care noi veneam cu maşina să fie de pe un deal, aşa că nu am dibuit nimic din ce-ar putea să însemne Vegasul până nu am ajuns pe vârful dealului respectiv, moment în care mi-e cam greu să vă descriu în cuvinte ceea ce-am simţit: miliarde de luminiţe care mai de care mai colorate şi mai pâlpâitoare, clădiri înalte şi multe, dar foarte multe maşini, maşini pe care le vezi de obicei la Top Gear. Cam exact ceea ce îmi imaginam eu că o să găsesc, dar la o scară mai mare.

Las Vegas Boulevard by night

Am petrecut în Vegas 2 nopţi pline, zic nopţi pline pentru că în timpul zilei nu prea se întâmplă nimic. Deşi era deja octombrie când am ajuns noi pe-acolo, căldura era încă dogorâtoare, undeva pe la 40-41 de grade pe timp de zi şi puţin mai răcoare pe timp de noapte.

Ce reprezintă de fapt Las Vegasul? Las Vegas Strip este de fapt atracţia, adică o fâşie, un bulervard sau cum vreţi să îi spuneţi, cu o lungime de aproximativ 7 km care nici măcar nu ţine de The City of Las Vegas, e de fapt strada „where the magic happens”. În afara acestei fâşii, când ne-am decis să luam cina, am descoperit un oraş drăguţ, cochet şi liniştit, perfect pentru vacanţă.

Pe timp de zi prin Las Vegas nu e foarte multă gălăgie şi nu te îmbie la prea multe. Ai însă şansa să-l vezi de-a binelea, fără să-ţi pâlpâie prin cap tot felul de becuri şi să nu ai unde să pui piciorul. Atenţie însă la ce încălţăminte îţi iei. Deşi e Vegas, pe timp de zi oricum nu se uită nimeni la tine cum arăţi aşa că ia în picioare ceva comod dacă ai chef de plimbări.

Semnul de la intrare in Las Vegas

Las vegas Boulevard in timpul zilei

The Caesar's Palace Las Vegas

Turnul Eiffel din Las Vegas

The Mirage Las Vegas

Noi ne-am plimbat de-a lungul bulevardului pe o căldură greu de imaginat şi singurele scăpări erau mall-urile cu aer condiţionat, atât de condiţionat că-ţi era firg la un moment dat. Am reuşit să parcurgem aproape tot bulevadul şi să ne bucurăm de lucrurile frumoase pe care le vedeam. Am cutreierat, bineînţeles, şi mall-urile, că o tură de mini-shopping în Las Vegas nu sună rău deloc. 😀

Palmieri in Las Vegas

The Forum Shops Caesar's Palace Las Vegas

Am vizitat şi faimosul hotel din filmul The Hangover, Caesar’s Palace, fără să întrebăm la recepţie if this is actually the place where Caesar lived. 😀

Dacă e să vă spun sincer Las Vegasul este o combinaţie de lux, grandoare, lumină, culori şi mai ales kitsch. Da, mult kitsch. Dacă o să ajungeţi pe-acolo o să vedeţi o copie (cât de cât reuşită) a Turnului Eiffel din Paris, un cartier numit Mica Veneţie, un altul care copiază faimosul Manhattan din New York, mall-uri construite în stilul Greciei Antice şi câte şi mai câte.

Little Venice Las Vegas

Mica Venetie din Las Vegas

Turnul Eiffel Las Vegas noaptea

Bineînţeles că nu am ratat nici faimoasele fântâni de la Bellagio din faţă, care din jumătate în jumătate de oră, ofereau spectacole de aproximativ 10-15 minute.

Fantanile de la Belagio Las Vegas

Ei, de cum se lasă seara, lucrurile se schimbă. Strada de care vă povestesc prinde viaţă. Clădirile luminează una mai puternic decât cealaltă, invitându-te fiecare în parte la propriul party care promite a fi incendiar. Fete, mai deloc îmbrăcate, te poftesc de la intrare la o noapte plină de gambling, alcool şi multe altele ;). Excluzându-mă pe mine din discuţie, Las Vegas nu este exact genul de oraş pe care să-l vezi în cuplu. 😉

Lumina puternică de la toate clădirile de acolo luminează atât de tare, încât uneori uiţi că e noapte, şi nu zi.

Las Vegas by night

Deşi mă aşteptam să văd tineri în proporţie de 99%, mare mi-a fost mirarea să văd acolo familii cu copii mici şi multe doamne trecute bine şi de-a doua tinereţe, jucând, pline de patos, la cazinouri. 🙂

Family time in Las Vegas

Nu are rost să menţionez numărul de cazinouri, probabil egal cu numărul clădirilor pentru că eu la parterul fiecăruia, fie că e hotel, restaurant sau complex am văzut câte unul. Şi nici idee n-aveţi cât de multă lume se simte norocoasă. Fiind în Vegas nu puteam să nu mă joc şi eu puţin la slot machine-urile alea, unde bineînţeles că nu am câştigat mare lucru.

Casino in Las Vegas

De asemenea, petrecerile private sunt la ordinea zilei (de fapt a nopţii) când vile mari şi luxoase sunt închiriare pentru a peterece la piscină alături de domnişoare atrăgătoare până în zorii zilei.

Ca să facem un exerciţiu de imaginaţie, aş spune cu ghilimele de rigoare evident, că Las Vegasul este pe timp de noapte un fel de Mamaia la o altă scară.  😛

Gambling in Las Vegas

Noaptea, oriunde întorci capul vei vedea maşini de lux cu motoarele turate la maxim, domnişoare elegante, multă lume, mult alcool, gambling şi oameni puşi pe distracţie.

Şi ca să vedeţi că şi americanii au „cocalarii” lor, am fost şi noi provocaţi la „o liniuţă”  de-un mândru posesor al unui Corvette galben de toată frumuseţea. Şi challenge accepted a fost…că aşa cică se trăieşte viaţa pe la Vegas.

Las Vegas

The Forum Shops Las Vegas

Viata de noapte in Las Vegas

Las Vegas Bulevard SUA

Ulterior am ales să luăm cina şi să vedem cum se vede Las Vegas de sus, la turnul Stratospherene, unde pe lângă privelişte aveai ocazia „să te dai” pe nişte chestii care mie îmi tăiau respiraţia doar uitându-mă la ele. După care am decis că pulsul Las Vegasului se ia cel mai bine pe strazile pline de petrecăreţi, aşa că am luat bulevardul la pas.

Stratosphere Las Vegas

Stratosphere Las Vegas USA

Şi cum în Vegas timpul trece foarte repede, nasol este să te trezeşti pe stradă pe la orele mici ale dimineţii, atunci când peisajul devine dezolant. Dacă nu ai băut nimic, vei avea ocazia să asişti la un spectacol de stradă pe care eu nu l-am văzut până la acea oră: tineri mulţi, foarte beţi, desculţi şi destul de multă mizerie.

Ca şi preţuri, Las Vegasul nu este scump şi găseşti de toate pe toate buzunarele, atât în ceea ce priveşte cazarea, mâncarea, cât şi tot ce ţine de infinitele posibilităţi de distracţie.

La sfârşit de Vegas experience, singurul regret pe care l-am avut a fost faptul că nu am reuşit să mergem la unul din faimoasele spectacole ce au loc acolo, dar rămâne cu siguranţă pentru data viitoare.

Una peste alta, deşi eu nu sunt tocmai genul de party animal, trebuie să recunosc că Las Vegasul m-a fascinat şi garantez că trebuie văzut măcar o dată în viaţă pentru că e o experienţă unică. Este, după cum îmi place mie să-i spun, „Disneyland-ul adulţilor”, aşa că plănuiesc să-l mai văd cel puţin o dată! 😉 😀

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] nu credeţi că povestindu-vă aceste lucruri înseamnă că am călătorit prin toată lumea, nu cred că am văzut nici 2% din tot ce se poate vedea, însă mi-am dat seama cât de mult m-a […]

  2. […] la un resort din Kissimme unde sper eu ca vremea să ţină cu noi şi să avem parte de muuult soare. Tot acolo o să ne jucăm baschet şi golf, o să alergăm şi o să stăm la soare. Da, […]

  3. […] e să caracterizez Florida în 3 cuvinte probabil că aș spune: soare, palmieri și căldură. Ah, și încă ceva, probabil singurul stat care chiar îmi face cu ochiul pentru o mutare pe […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!