De ce?

Că bunicii mei, părinţii şi uneori chiar prietenii mei nu înţeleg cu ce se mănâncă Relaţile Publice asta pot înţelege. Că mulţi cred că doamnele de la orice ghişeu fac relaţii publice în loc de relaţii CU publicul, şi asta tolerez. Dar să lucrezi în domeniul publicităţii/comunicării şi să nu ştii ce înseamnă PR-ul, asta mă scoate din sărite cu siguranţă.

Aşa că, de obicei, mă aştept ca atunci când văd titulatura de PR Asistant, fişa postului să conţină sarcini STRICT legate de acest domeniu. De ce ai crede că un om e PR este cel care numai dă telefoane, de ce ai crede că un om de PR este plătit la comision în funcţie de cât vinde când job-ul ăla se cheamă în zilele noastre AGENT DE VÂNZĂRI şi nu PR. De ce ai suna o persoană după 3-4 luni de la data aplicării la job-ul respectiv (cu menţiunea că au urgentă nevoie de personal) şi atunci când ţii interviul nu eşti în stare să dai informaţiile de bază cu ce presupune acel job? De ce ai ţine un interviu în engleză dacă nu o stăpâneşti cum trebuie?

Nu ştiu dacă am eu ghinion sau poate problema e la mine dar mi se pare că majoritatea (a nu se citi TOŢI) angajatorilor nu sunt în stare să ofere informaţiile în mod profesionist şi să ţină un interviu aşa cum se cuvine. Să nu mai vorbim de binecunoscuta replică „Revenim cu un telefon” lucru care de cele mai multe ori nu se întâmplă. Aici nu vorbesc numai de experienţa personală ci de ce aud şi de la alţii care trec prin exact acelaşi lucru.

Mă scuzaţi pentru izbucnire dar deja se acumulase prea mult lack of knowledge legat de ce fac oamenii astia de PR de zi cu zi. Promit să revin cu un post în care să povestesc puţin care-i treaba cu PR pentru cei care nu au avut încă ocazia să vadă ce domeniu fascinant e :).

Sursa foto 

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. Oana

    12 aprilie

    Ce seamana asta cu ceva prin ce am trecut si eu. Inca de doua ori. M-au chemat la doi ani diferenta pentru acelasi job de PR Assistant care nu avea legatura nici cu PR-ul si nici cu Assistant-ul prea mult… Prima oara am zis ca mai bine tac, a doua oara i-am definit domnitei de HR cateva din trasaturile unui job de PR.

  2. […] reuşit şi eu de-a lungul timpului să dobândesc unele fixuri, unul mai interesant decât […]

  3. […] latura PR-istică nu se lasa cu una două, pe lângă tot felul de întrebări  legate de povestea din […]

  4. […] te apuca de PR decât […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!