READING

Ce facem cu brandul de ţară?

Ce facem cu brandul de ţară?

Un subiect tot mai dezbătut  mai ales atunci când vorbim de România. Ce este practic un brand de ţară? Avem unul? Şi dacă da, cum îl utilizăm pentru a creea o imagine pozitivă cu şi despre România.

Brandul de ţară poate fi definit ca ansamblul de valori, fie ele umane sau aparţinând altei categorii, prin care se promovează o imagine pozitivă şi se scot în evidenţă elementele pozitive ale naţiunii respective. Brandul de ţară pleacă în primul rând de la oamenii care trăiesc acolo. Acţiunile lor au, fără dar şi poate, un impact foarte mare asupra modului în care acea ţară este percepută.

Atenţie însă, brandul de ţară nu înseamnă substituirea realităţii cu o imagine oarecare pe care dorim să o poiectăm. Brandul de ţară presupune ca valorile reale ale acelui brand să corespundă cu realitatea. Imaginile mincinoase nu fac altceva decât să aduca, în timp, prejudicii grave pentru imaginea ţării.

Cum stă treaba în cazul României? Are România un brand de ţară? Promovată de oamenii potriviţi, printr-o strategie de branding la nivel naţional implementată aşa cum trebuie, România ar putea cu siguranţă să aibe un brand de ţară pe măsura lucrurilor minunate pe care le are de oferit. Din păcate, România nu se bucură la ora actuală de un brand de ţară. Din pacate cei care locuim aici nu ne dăm seama tot timpul că noi suntem proprii ambasadori ai brandului, că de la noi trebuie să pornească totul. Desigur, ţara ne ajută. România are locuri şi resurse pentru care suntem invidiaţi de o lume întreagă dar pentru moment imaginea României în lume are o tentă mai mult negativă decât pozitivă.

Mai multe despre acest subiect puteti citi aici.

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. GIOepure

  1 aprilie

  Exact cum spuneai tu, Alina, brandul de tara vine si din partea oamenilor care o locuiesc.
  Majoritatea romanilor, in loc sa se bucure de bogatiile Romaniei, prefera sa piarda timpul blamand-o decat vizitand-o.
  Eu mi-am vizitat cat am putut de mult tara. Am vazut toate zonele tarii: Banat, Crisana, Ardeal, Maramures, Moldova, Oltenia, Dunarea din Vest pana in Est, Marea Neagra-tot litoralul, muntii nostri atat de spectaculosi!

  Chiar sunt curioasa de un articol cand te intorci din vacanta cu John 😀

 2. Cu siguranta voi scrie unul! 🙂 Spre rusinea mea, nu am vizitat ROmania foarte mult dar sunt patrioata si stiu ca Romania are muuulte de oferit! Revin cu articol! 😀

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!