READING

Atunci când munca întâlneşte pasiunea

Atunci când munca întâlneşte pasiunea

„To be successful, the first thing to do is fall in love with your work.
 – Sister Mary Lauretta”

Da, cu siguranţă citatul de mai sus rezumă percepţia mea cu privire la succesul în carieră.

Am fost întotdeana o norocoasă în sensul asta. De mică (de prin clasa a cincea), părinţii m-au întrebat ce îmi place să fac, dacă vreau să fac un anumit lucru şi niciodată nu mi-au impus să urmez o anumită cale.

Am realizat şi eu că stiinţele exact nu ma „coafează” nici cum, aşa că a ramas partea „umană” a lucrurilor. Liceul urmat a fost astfel pe partea filologică şi intensiv engleză (Colegiul Naţional Bănăţean mai exact).  În iunie anu’ trecut am absolvit Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării de la Poli (da, EXISTĂ şi la Poli alceva în afară de mate, info şi fizică). Şi uite aşa, am ajuns în zilele noastre când Alina nu e încă înscrisă la un master până când nu se decide exact pe ce vrea să se specializeze.

Sunt în căutarea unui loc de muncă ÎN DOMENIU (PR) de aproximativ 4 luni şi totuşi nu regret deloc domeniul de studiu ales. Consider că mi se potriveşte foarte bine ce am ales să fac şi sincer nu mă văd făcând alceva chiar daca posibilităţile de angajare sunt reduse în domeniu.

Nu mi-am găsit încă un job de ala de mergi la birou şi stai 8 ore. În schimb, am găsit activitatea pe care o iubesc. De la scrisul pe PRbeta şi ucenicia pe care o fac acum alături de Cristina şi până la scriul „timid” pe blogul meu, totul e exact ce mi-am imginat că o să fac (despre proictele la care o ajut pe Cristina mai multe într-un post viitor).

Deşi foarte diferită de teorie, practica PR-ului mă fascinează. E acel tip de activitate în care nu îţi dai seama cum trece timpu’, simţi oboseala dar nu te doboara iar nici faptu’ că te prinde ora 2 că scrii un articol nu mai contează. E acel sentiment de satisfacţie când citeşti mult în fiecare zi despre lucruri care te pasionează şi realizezi că sunt încă atât de multe lucruri pe care tu nu le ştii. Şi de la asta (cel puţin în cazul meu) se naşte ambiţia aia de a fi mai bun în fiecare zi, chiar şi cu puţin faţă de ziua anterioară.

Şi pe lângă toate astea, mai important ca orice, este să fie cineva care să creadă în tine şi care să fie gata oricând să împartă cu tine cunoştiinţele şi experinţele acumulate. În cazul meu, Cristina este cea care a crezut că mă pot descurca în lumea asta fascinantă şi mereu în schimbare a PR-ului (sper că nu şi-a schimbat părerea între timp :P). Nu vă puteţi imagina cât de mult contează să ai lângă tine o persoană cu ani de experienţă în spate care să te ajute să gândeşti ca un om de PR în primul rând, care sa îţi ofere sfaturi şi care să fie gata să răspună la absoolut toate întrebarile pe care le ai, inevitabil, ca începător. Este grozav să văd că  dupa fiecare zi de lucru împreună plec acasă cu multe cunoştiinţe noi, cunoştiinţe care puţin câte puţin clădesc încrederea pe care o am în mine ca viitor om de PR.

Aşa că, vă pot da un singur sfat. Aveţi încredere în voi şi faceţi în fiecare zi ceva care să vă aducă puţin mai aproape de ceea ce v-aţi propus (90 % e muncă iar 10 % eu numesc „omul potrivit la momentul potrivit”).

Şi nu uitaţi : „Desire! That’s the one secret of every man’s career. Not being born with hidden talents. Desire.”
 – Bobby Unser, Retired Car Racer 🙂

Sursa foto

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

 1. CristinaTM

  27 martie

  Are tata o vorbă: Munca și nesomnul, că succesul vine numai ajutat. Pupe si mult spor, că de mult n-am mai avut un ucenic așa talentat.

 2. icq hack

  23 aprilie

  I’ll right away grasp your rss as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

 3. […] mă întreb cum de am ales eu să lucrez în acest domeniu. Nu zic asta pentru că nu-mi place, ador ceea ce fac, însă nu ştiu exact ceea ce m-a adus pe acest drum. Ştiu că am terminat un profil uman şi nu […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!