READING

Descoperă tainele vorbitului în public by Toastmas...

Descoperă tainele vorbitului în public by Toastmasters TM

Am descoperit recent, pe Internet, vestea că Toastmasters Timişoara organizează un training cu titlul: „Descoperă tainele vorbitului în public”. Pentru prima dată acest training se adresa şi celor care nu sunt membrii Toastmasters.

Cum nu fac prea multe lucruri interesante şi utile cu timpul meu, am zis că nu mi-ar strica o participare la un astfel de training. Aşa că, am pus mâna pe telefon, şi le-am anunţat pe Flavia şi pe Cristina  (că noi aşa venim, la pachet 🙂 ) şi am decis să luăm şi noi parte la un astfel de eveniment (că de, suntem absolvente de PR şi cică TREBUIE să stăpânim arta vorbitului în public, nu putem fugi de ea la nesfârşit).

Ne-am trezit sâmbătă, dis de dimineaţă, pregătite să descoperim, de la cei mai experimentaţi într-ale discursurilor, tainele vorbitului în public. Ajunse la locul cu pricina, am fost puţin surprinse să vedem că noi trei eram singurele „non-membre” prezente la training. Toată lumea se ştia cu toata lumea, prietenii legate (aparent) cu mult timp înainte, ce mai,  o mare familie. Toate temerile ne-au fost însă spulberate din primele momente când am văzut ce gaşcă de oameni faini sunt. Extrem de vorbăreţi (aşa ca mine 😀 ), veseli, deschişi, sociabili şi foarte, foarte prietenoşi! Pe mine cel puţin, m-au făcut să mă simt ca un prieten nou venit şi nu ca un „cursant”, aflat acolo doar să acumuleze informaţiile ce ii sunt oferite.

Am întalnit aici oameni pentru care nu există verbul ” a te face de râs”, ci există a învăţa tot timpul ceva nou, a deveni mai bun. Am învăţat că emoţiile şi frica există în fiecare dintre ei înaintea susţinerii unui discurs. Am învăţat că nici un lucru nu este uşor dar cu determinarea necesară se pot realiza lucruri extraordinare. Şi am mai învăţat un lucru foarte important: oamenii vin la Toastmasters pentru atmosferă, pentru prieteni şi nu numai pentru abilităţatile de leader şi de public speaker pe care le dobândeşti aici.

De zis ar fi multe. Mi-a plăcut totul. De la traineri (am văzut 3 stiluri diferite de a ţine o prezentare, ceea ce a fost mai mult decât benefic), la organizare, la participanţi şi până la atmosfera degajată de desfăşurare. Nici nu ştiu cum a zburat timpul…

Felicitări tuturor pentru ceea ce faceţi şi multumim pentru căldura cu care ne-aţi primit în grupul vostru! Pe mine una, m-aţi convins să iau parte la şedinţa voastră de miercuri. Cine ştie ? poate o să îmi placă şi mai mult şi mă decid şi eu să îmi înving temerile şi să particip activ la dezvoltarea abilităţilor mele pe partea de public speaking :).

Sursa foto: Calin Gîlea

Comments


Salut! Eu sunt Alina și de aproximativ un an și 6 luni de zile locuiesc în Statele Unite, unde am luat totul de la 0 încercând să îmi croiesc și să îmi găsesc drumul. Cred în vise împlinite, în oameni și mai cred că viața e un mix între muncă multă, noroc, momente și decizii cheie. Cred că poți găsi frumosul în aproape orice situație și poți învăța ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Mă bucur că ai ajuns aici și sper ca mai multe despre mine sper să afli din articolele pe care le scriu, articole care conțin mereu o bucățică din sufletul meu.

  1. […] mă bucur că Alina ne-a împărtăşit ideea (mie şi Flaviei) pentru că, precum a spus şi ea, noi venim la pachet 😀 şi mă bucur că am cunoscut oameni noi de la care am ce învăţa. […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

INSTAGRAM
Follow me on Instagram!